ORBAN: PNL sprijină ocuparea poziţiei de Procuror-şef european de către Kovesi

I.M.
Politică / 5 februarie 2019

Ludovic Orban

Ludovic Orban

În urma propunerilor înaintate de juriul care a realizat selecţia candidaţilor pentru poziţia de Procuror-şef european şi a etapelor de procedură care urmează a fi parcurse în perioada următoare, Partidul Naţional Liberal a anunţat că va susţine ca reprezentantul României, Laura Codruţa Kovesi, să fie validat în această poziţie, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat: "În acest sens, reprezentanţii PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European şi a grupului Partidului Popularilor Europeni - cel mai puternic partid la nivel european - pentru a obţine un vot favorabil candidaturii fostului procuror general şi procuror-şef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie."

Parchetul European va avea în atribuţii investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE şi a complicilor acestora.

Orban a mai declarat: "Solicit ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să renunţe la eforturile de blocare a acestei proceduri şi de denigrare a fostului şef al DNA şi să înţeleagă faptul că această campanie pe care a declanşat-o este dăunătoare României. Este clar că patriotismul pe care îl clamează Tudorel Toader şi coaliţia PSD-ALDE nu este altceva decât o retorică de carton, goală de conţinut.".

Orban a mai precizat că ministerul Justiţiei a ajuns într-o postură "caraghioasă" şi că juriul care a desemnat cei trei candidaţi pentru funcţia de Procuror-şef european, este format din 12 specialişti care cunosc foarte bine regia procesului de schimbare din funcţie a fostei şefe DNA, mai precizează comunicatul citat.

Ludovic Orban, a mai precizat în încheierea comunicatului: "Dacă Tudorel Toader va persista în a fi ostil numirii candidatului României în poziţia de procuror-şef european şi, cu toate acestea, va obţine această funcţie, ministrul Justiţiei va fi obligat să-şi prezinte urgent demisia întrucât va fi dovedit că s-a compromis iremediabil în văzul întregii Uniuni Europene."

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sunteti "dusi cu pluta" rau.

    Normal!Fac parte din categoria vanzatorilor si distrugatorilor de tara.

    Apele se vor limpezi! daca Kovesi va fi numita in functie, inseamna ca toata "dovada" facuta de catre PSD (si justitia aferenta) este apa de ploaie. PSD va fi compromis total, nu doar in tara ci si la nivel european.

    Va pica foarte prost imaginea acum cand Romania este la pupitrul Consiliului European.

    Totusi, ce se va intampla cu soarta nedreptatitilor si a procurorilor "zelosi"?. 

    Ludovic Orban, a mai precizat în încheierea comunicatului: "Dacă Tudorel Toader va persista în a fi ostil numirii candidatului României în poziţia de procuror-şef european şi, cu toate acestea, va obţine această funcţie, ministrul Justiţiei va fi obligat să-şi prezinte urgent demisia întrucât va fi dovedit că s-a compromis iremediabil în văzul întregii Uniuni Europene."

    Si daca toate se vor sfarsi invers, care va fi pozitia PNL/ a domnului Sica Mandolina?.  

    Mai ales la dosarele de MARE corupție are experienta ascunderii peștilor mari

    Ex.Microsoft, Eads

    De un așa om e nevoie si la nivelul Ue unde fraudele nu sunt găinarii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb