Ordonanţă pentru protecţia salariilor angajaţilor AVAS

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 mai 2011

Ordonanţă pentru protecţia salariilor angajaţilor AVAS

Angajaţii Autorităţii s-au întors la lucru, după greva spontană de miercuri

Conturile de salarii ale Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu vor mai putea fi executate silit de către foştii deponenţi de la Fondul Naţional de Investiţii, după ce Guvernul a emis o Ordonanaţă de Urgenţă, în acest sens, în şedinţa de miercuri, ne-au confirmat surse care nu au dorit să le fie menţionate numele.

Ordonanţa vine după ce activitatea Autorităţii a fost întreruptă, miercuri, ca urmare a unei greve spontane declanşate de câteva zeci de angajaţi nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pentru luna trecută.

"Am chemat preşedintele AVAS la negocieri şi am primit promisiunea că situaţia noastră va fi rezolvată prin emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă astfel încât conturile de salarii să nu mai poată fi executată silit", ne-au spus surse din cadrul Autorităţii. Acestea au precizat că angajaţii AVAS s-au întors, ieri, la lucru.

La finele lunii martie, Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede ca, până la 31 decembrie 2013, executarea obligaţiilor de plată, inclusiv pentru creditorii FNI, să se facă exclusiv din veniturile realizate prin activităţile de privatizare ale AVAS, nu din bugetul instituţiei alocat de stat.

Potrivit proiectului, "sumele repartizate de la bugetul de stat Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului pentru plata cheltuielilor de personal, a celor aferente funcţionării AVAS şi a celor pentru reprezentarea României în faţa Curţii de Arbitraj Internaţional a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferenţelor Relative la Investiţii nu pot fi supuse executării silite. Ordonanţa Guvernului de miercuri încearcă să ajute AVAS să îşi continue activitatea până când proiectul de lege aprobat de Senat va primi girul Parlamentului.

Ordonanţa de miercuri nu vizează, însă, şi activitatea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), o altă instituţie obligată să-i despăgubeas-că pe foştii deponenţi de la Fondul Naţional de Inves-tiţii (FNI). Salariaţii CNVM au reuşit să îşi încaseze salariile, deşi conturile instituţiei au fost poprite, în baza unei prevederi din Codul muncii care stipulează că banii pentru salarii nu pot fi executaţi pentru o perioadă de circa şase luni. Termenul expiră în luna iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb