ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII:  "Apariţia cazurilor de Ebola în SUA şi în alte ţări occidentale reprezintă o sursă de îngrijorare majoră"

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 17 octombrie 2014

Apariţia unor cazuri de infectare cu virusul Ebola în Statele Unite şi în alte ţări occidentale reprezintă o sursă de îngrijorare majoră, dar suntem încrezători că, în America de Nord şi în Europa Occidentală, unde există instituţii medicale dezvoltate, este improbabil să asistăm la o epidemie majoră de Ebola, consideră Christopher Dye, director de strategie în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Preşedintele Barack Obama spune că, deşi riscul răspândirii febrei hemoragice Ebola în Statele Unite este foarte mic, a ordonat "măsuri mult mai agresive" după ce două asistente medicale s-au infectat la un spital din Texas unde a murit un pacient liberian.

Febra homoragică Ebola s-a soldat cu 4.493 de morţi din 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii realizat la 12 octombrie şi publicat miercuri la Geneva.

Lideri occidentali: "Epidemia de Ebola este cea mai gravă urgenţă sanitară din ultimii ani"

Preşedinţii Barack Obama şi Franşois Hollande, cancelarul Angela Merkel şi premierii Matteo Renzi şi David Cameron au calificat virusul Ebola ca fiind "cea mai gravă urgenţă sanitară din ultimii ani", a anunţat un purtător de cuvânt al premierului britanic, citat de AFP.

"Liderii au convenit că este cea mai gravă urgenţă sanitară din ultimii ani şi comunitatea internaţională trebuie să facă mai multe şi să acţioneze mai rapid pentru a stopa răspândirea bolii", a anunţat recent un purtător de cuvânt al Guvernului Marii Britanii, citat într-un comunicat publicat după ţinerea unei videoconferinţe de 75 de minute cu participarea preşedinţilor american şi francez, Barack Obama şi Franşois Hollande, cancelarului german, Angela Merkel, şi premierilor italian şi britanic, Matteo Renzi şi David Cameron.

Premierul britanic a propus, potrivit purtătorului de cuvânt, să se profite de oportunitatea întrevederilor de astăzi de la Milano şi de Consiliul Europei de săptămâna viitoare pentru a discuta pe marginea a ceea ce Europa ar putea face mai mult pentru a ajuta la lupta împotriva acestei boli.

Congresmani americani cer suspendarea vizelor pentru cetăţenii ţărilor afectate de Ebola

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA şi alţi congresmani au sugerat administraţiei Obama să închidă teritoriul american pentru cetăţenii celor mai afectate ţări de epidemia de Ebola.

John Boehner, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a precizat, potrivit Agerpres: "O interdicţie temporară de călătorie în SUA din ţările afectate de virus este o alegere pe care preşedintele (Barack Obama) ar trebui s-o ia cu siguranţă în considerare, precum şi orice altă măsură necesară în contextul dubiilor tot mai mari privind securitatea sistemelor noastre de transport aerian".

Preşedintele Comisiei pentru securitate internă, Michael McCaul, şi cei cinci preşedinţi de subcomisii, toţi republicani, au precizat într-o scrisoare adresată secretarului de stat şi secretarulul pentru securitate internă: "Am cerut să se ia considerare suspendarea temporară a vizelor pentru persoanele din Liberia, Guineea şi Sierra Leone până când epidemia va fi sub control".

În opinia lor, suspendarea unei părţi din cele 13.500 de vize în derulare ar permite restabilirea încrederii opiniei publice în sistemul sanitar american, afectat de contaminarea a două asistente care l-au îngrijit la Dallas pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan, mort săptămâna trecută din cauza virusului Ebola.

Aleşii susţin de asemenea că pacienţii contaminaţi cu Ebola ar urma să fie sistematic transferaţi într-unul din cele patru spitale specializate din ţară (Emory University Hospital, Naţional Institutes of Health, Nebraska Medical Center şi St. Patrick Hospital din Montană).

Un pasager al unui avion Air France, suspectat de Ebola, a fost supus unui control la Madrid

Un pasager al unei curse Air France a fost supus unui control medical după aterizarea avionului companiei aeriene la Madrid, urmând protocolul de urgenţă pentru Ebola, a anunţat Air France. Avionul, care venea de la Paris, a fost trimis într-o zonă specială, iar o echipă medicală a urcat la bord pentru a examina pasagerul suspect, a adăugat într-un comunicat AENA, gestionarul aeroporturilor spaniole.

Compania Air France a confirmat, potrivit Mediafax, că un pasager al cursei AF1300, care asigura ruta Paris Charles de Gaulle-Madrid Barajas, a prezentat simptome (tremurături) în timpul zborului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si iata ce simplu este pentru SUA sa se izoleze - se suspenda toate comunicarile si gata. Ei pot trai fara noi, dar noi fara noi nu putem si deci ne ramine pe cap, dar de fapt ramine pe seama europenilor de a "pasa" virusul="arma bacteriologica" catre EST. Asa se si leaga de ce prima si singura actiune de riposta, pina acum a Rusiei, a fost sa stopeze partea alimentara a schimburilor cu UE, iar faptul ca Ucraina cea condusa de idioti fascisti ridica ziduri, precum cel din Berlinul de alta data, la granita cu Rusia, iar barbatii intre 18-45 de ani sunt intorsi de la frontiera, este numa'bine pentru Rusia, pacat de familiile despartite de ... .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb