Organizaţia Narada împreună cu Zitec dezvoltă primul pilot AI în domeniul educaţiei din România

T.B.
Companii / 7 august 2023

Organizaţia Narada împreună cu Zitec dezvoltă primul pilot AI în domeniul educaţiei din România

În contextul exploziei din domeniul inteligenţei artificiale, organizaţia Narada împreună cu Zitec dezvoltă primul pilot de asistent AI pentru mediul educaţional, conform unui comunicat de presă transmis de instituţie pentru bursa.ro

În contextul dezvoltării rapide la nivel mondial a tehnologiei inteligenţei artificiale, Narada a înţeles că este un domeniu în care e necesar să se implice, să cerceteze şi să testeze. Primul pas este dezvoltarea unui pilot de asistent AI în domeniul educaţiei, cu beneficii atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, transmite organizaţia Narada.

. Inteligenţa artificială devine astfel un mijloc folosit pentru a simplifica vieţile profesorilor şi elevilor care au nevoie de soluţii de evaluare a competenţelor adaptate zilelor noastre. Cu o abordare Agile, iterativă şi incrementală, cele două organizaţii funcţionează ca o echipă unitară, construind un pilot de asistent AI care concepe teste de evaluare cu minim input din partea profesorului, transmite sursa citată.

În varianta actuală, pilotul poate furniza mai multe tipuri de întrebări (cu multiple variante de răspuns, cu o singură variantă de răspuns sau cu răspuns de tipul "adevărat sau fals"), în funcţie de capitolele alese de profesor. În acest moment, soluţia abordează materia Limba şi literatura română, putând să acopere şi alte materii în viitor, se mai arată în comunicat.

Un alt beneficiu al profesorilor prin utilizarea acestei aplicaţii constă în reducerea timpului necesar pentru conceperea testelor de evaluare, iar timpul astfel câştigat ar putea fi folosit de aceştia pentru îmbunătăţirea actului educaţional şi rezolvarea inclusiv a altor tipuri de probleme şi urgenţe în educaţie. Aşa cum se întâmplă în cazul profesorilor care fac parte din comunitatea Narada şi care, în afara orelor de predare sau de pregătire a acestora, sunt implicaţi în îmbunătăţirea aspectelor care vizează multe şcoli în ţară, la capitole ce (încă) pun în pericol siguranţa elevilor, transmite organizaţia.

Pe lângă semnalarea alertelor listate de ei în HartaEdu.ro, ce ţin de instalaţii electrice mult prea vechi, acoperişuri improprii, uşi şi ferestre mult prea uzate, mobilier extrem de uzat sau lipsa unor spaţii amenajate pentru recreere şi lectură, parte din urgenţele ce consumă finanţările din educaţie în detrimentul celor legate de actul educaţional în sine, ei se implică inclusiv în rezolvarea acestora.

Această aplicaţie tip asistent AI se află în faza de testare, iar planurile pe termen lung ale organizaţiei Narada includ explorarea mai multor soluţii de tehnologie ce pot accelera obiectivul de a ajunge la peste 500.000 de mii de copii în următorii ani, se mai arată în comunicat.

În următorii trei ani, peste 47% dintre instrumentele de management al învăţării vor fi alimentate de AI. Cercetările arată că 20% până la 40% din volumul de muncă actual al profesorilor ar putea fi automatizate şi valorificate folosind tehnologia AI, iar un chatbot cu inteligenţă artificială poate răspunde la întrebarea unui elev în doar 2,7 secunde, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb