ORIGINEA COVID-19 O scurgere dintr-un laborator chinez se numără printre ipotezele probabile

J.P.
Internaţional / 13 august 2021

O scurgere dintr-un laborator chinez se numără printre ipotezele probabile

Ipoteza potrivit căreia virusul care a provocat COVID-19 a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, oraşul din China unde au fost detectate primele cazuri la sfârşitul anului 2019, face parte din ipotezele "probabile", în opinia şefului misiunii care a anchetat originea pandemiei, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Un angajat (al unui laborator) infectat pe teren în timp ce preleva probe se încadrează într-una din ipotezele probabile. Acolo este unde virusul trece direct de la lilieci la oameni", a declarat pentru canalul de televiziune public danez TV2, Peter Embarek, şeful delegaţiei internaţionale alcătuite din oameni de ştiinţă, trimise în China de către OMS pentru a identifica originea COVID-19.

Într-un documentar intitulat "Misterul virusului - un danez în căutarea adevărului în China" difuzat joi pe canalul de televiziune danez, omul de ştiinţă a vorbit pe larg despre misiunea pe care a condus-o în Wuhan şi s-a exprimat într-un mod foarte critic la adresa Chinei.

Însă conform concluziilor din 29 martie ale primei faze a studiului realizat la începutul anului în oraşul Wuhan, ipoteza unui incident de laborator a fost evaluată ca fiind "extrem de improbabilă".

Potrivit lui Peter Embarek, echipei sale i-a fost greu să discute această teorie cu oamenii de ştiinţă chinezi.

"Cu 48 de ore înaintea încheierii misiunii încă nu ajunsesem la un acord pentru a menţiona ipoteza laboratorului în raport", a afirmat Embarek în cadrul documentarului.

În urma acestor discuţii, delegaţia OMS a obţinut permisiunea de a vizita două laboratoare unde se realizează cercetări asupra liliecilor, a explicat acesta.

În cadrul acestor vizite "ni s-a făcut o prezentare, apoi am putut să vorbim şi să punem întrebările pe care am doream să le punem, dar nu am avut ocazia să consultăm niciun fel de documentaţie", povesteşte Peter Embarek.

Omul de ştiinţă danez a evidenţiat în final că liliecii nu trăiesc în sălbăticie în regiunea Wuhan şi că singurele persoane susceptibile să se fi apropiat de lilieci, care sunt suspectaţi că ar purta virusul care a provocat Sars-Cov-2, sunt angajaţi ai laboratoarelor din acest oraş.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Iarăși liliecii? Nu e clar că acest virus a fost PRODUS in laboratoarele totalitarismului mondial pentru a fi folosit în scop politic împotriva oamenilor simpli? Nu e clară agenda politică?

    a fost o scurgere din centrul de cercetari din wuhan unde lucra echipa internationala condusa de Dr. Fauci.

    mai apoi a fost aruncata responsabilitatea in carca guvernului chinez 

    de fapt nici americanii, nici chinezii nici o alta forta statala nu e responsabila de acest fapt - REALIZAT INTENTIONAT !  

    de vina ar fi o marsava fapta care a intentionat detonarea lumii printr-o bio-criza si care se datoreaza unui grup de uneltitori satanici din care face parte si Fauci. Si Gates. Si Schwab. Si cativa indivizi din gasca Rockefeller (ei nu au interese medicale neaparat- ei au treaba cu ruperea UE). Si mai sunt alti cativa.  

    Oficial China e scoasa drept vinovata pentru a-si ceda (alaturi de Rusia) suveranitatea catre UN ... in vederea constituirii in maxim o decada a unui guvern mondial unic.  

    Covid a fost doar contextul creat in mod voit si circumstanta pentru accelerarea schimbarilor.  

    Tinta? Guvern mondial unic.  

    Alta tinta? Scaderea worldwide a drepturilor si libertatilor omului si trecerea intr-o noua etapa de dezvoltare a umanitatii - transumanismul - cu lasarea in urma a modului de organizare socio-economico-politic tipic democratiei (o structura considerata "veche" de acesti colportori).

    Voi si libertatile voastre si proprietatile voastre sunteti tinta, oameni buni!  

    1. Isi va ceda China suveranitatea cand isi vor vedea astia ceafa fara oglinda!Si Fauci,ce interes are?E batran,nu mai traieste o suta de ani.Ce interes au astia?Sa conduca ei lumea este o utopie.

      ai dreptate, sunt niste batrani putrezi de bogati care si-au pierdut mintile si vor putere colosala concentrata in mainile lor

      oameni nebuni, le-a luat satana mintile cu atata putere si bani 

      Bai, troli rusi. Dispareti.

      Nu ca am o mare simpatie pentru Ban.Cher.Vali, dar ceea ce scrieti mai sus este o prostie.

      Nu este stilul lui. 

      am rugamintea sa nu imi mai folosesti numele pe aici.

      e o chestiune de onoare si gentlemen agreement.  

      ok ?

      lasa adolescentismele si posteaza sub nume propriu te rog.  

    Bai, fratilor, ce spune danezul si ce titreaza ziarul.

    Danezul zice: "Un angajat (al unui laborator) infectat pe teren". PE TEREN. Adica in grota, pentru cine nu stie ce este aia "teren".

    Iar titlul zice "din laborator chinez". Bai cata scoala ne trebuie pentru asta? 

    1. "Infectat pe teren" cu ce istetule? Cu un virus "gain of function"? Ti s-a explicat de o mie de ori, virusul produs de lilieci nu este transmisibil la om

      Cu ce zice danezul, istetule. " Acolo este unde virusul trece direct de la lilieci la oameni", a declarat pentru canalul de televiziune public danez TV2, Peter Embarek"

      Asta este fals, coronavirusurile au trecut mereu de la lilieci la oameni. Mai citeste, istetule, nu mai rumega orice furaj aruncat la fenta.

      According to new research by scientists in the United States, the United Kingdom, and Belgium, the transition fr om bats to people was one small step for the virus.

      The researchers have published their results in the journal PLOS Biology. 

      Signs of evolutionary adaptation 

      The scientists drew upon their experience of tracing the evolutionary origins of HIV and other viruses. 

      They scoured the genomes of more than 130,000 samples of SARS-CoV-2 collected between December 2019 and October 2020 for signs of evolutionary adaptations. They then contrasted these with the molecular signatures of adaptation in 69 related bat viruses. 

      Their analysis suggests that most of the adaptations that allowed the SARS-CoV-2 lineage to jump fr om bats to humans and spread across the world arose in bats many years ago. 

      They note that many sarbecoviruses — which are the group of bat and pangolin viruses to which SARS-CoV-2 belongs — are “generalists.” This means that they have adaptations that allow them to skip fr om one mammalian host species to another relatively easily. 

      The research also revealed that there were few evolutionarily significant changes in the genome of the virus during the first 11 months of the pandemic. This implies that the virus was already well adapted to its new host and could “hit the ground running.” 

      “What has been so surprising is just how transmissible SARS-CoV-2 has been fr om the outset,” says co-lead author Prof. Sergei Pond fr om the Institute for Genomics and Evolutionary Medicine at Temple University in Philadelphia, PA. 

      “Usually viruses that jump to a new host species take some time to acquire adaptations to be as capable as SARS-CoV-2 at spreading, and most never make it past that stage, resulting in dead-end spillovers or localized outbreaks,” he adds. 

      Ai citat tu un studiu luat de pe internet si gata, asta este adevarul absolut.

      Bai, prosti ne mai credeti.

      Si exact in China s-a facut trecerea.

      "China a respins astăzi apelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru o nouă anchetă pe teritoriul ei destinată aflării originii COVID-19, cerând o abordare "ştiinţifică" şi "non-politică"

      Asta cum o comentezi? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb