Oros a explicat la Buzău cum vor fi cheluiţi banii primiţi prin rectificare

ANA FELEA
Miscellanea / 24 noiembrie 2020

Oros a explicat la Buzău cum vor fi cheluiţi banii primiţi prin rectificare

Guvernul a adoptat cea de-a treia şi ultima rectificare bugetară din acest an. Unele ministere primesc mai mulţi bani, altora li se iau sume importante, care sunt redirecţionate. Printre ministerele care primesc bani este şi cel al Agriculturii, al cărui buget a fost suplimentat cu peste 1,2 miliarde de lei.

Prezent la Buzău, Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a anunţat care sunt sumele alocate şi cum vor fi împărţiţi banii.

Practic, o parte din cei peste 1,2 miliarde de lei vor merge către cheltuielile neprevăzute apărute în acest an, a anunţat ministrul Adrian Oros, aflat într-o vizită de lucru la Buzău. Este vorba în principal despre plata despăgubirilor pentru fermierii ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă, dar şi pentru cei afectaţi de pandemie.

"Vă prezint diferenţa de despăgubiri la secetă. Exact cum vă spuneam, 82% din ceea ce am promis la secetă, iar din banii primiţi o să plătim şi diferenţa, apoi o să plătim oprirea pe trimestrul doi şi, de asemenea, începând din 25 noiembrie, practic de mâine, intră despăgubirile privind măsurile de sprijin pentru fermierii care au fost afectaţi de criza Covid. Aici discutăm de 170 de milioane de euro- bani europeni şi de 260 de milioane bani de la bugentul naţional", a spus Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a mai precizat că din banii primiţi în urma rectificării bugetare vor fi finalizate şi plăţile privind subvenţiile către fermieri.

Domnia sa a explicat: ,,O parte din ei îi vom direcţiona pentru plata subvenţiilor. Avansul subvenţiilor se dă din 16 noiembrie până pe 30 noiembrie. Noi astăzi am plătit peste 96 % din acest avans. Am plătit 1,3 miliarde de euro, cu 130 milioane euro mai mult decât în aceeaşi periadă a anului trecut, iar după 1 decembrie vom plăti restul pentru că în avans se plăteşte până la 85%".

Bani suplimentari vor fi alocaţi şi Ministerului Muncii, pentru plata pensiilor, majorate în septembrie cu 14%. De asemenea, şi Ministerul Sănătăţii primeşte 1 miliard de lei în plus, după cum a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Domnia sa a transmis: ,,Din această rectificare se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi educaţie. Principalele suplimentări la bugetele Ministerelor, un miliard de lei pentru Ministerul Sănătăţii, un miliard pentru plata facturilor aferente proiectelor finanţate din programul naţional dezvoltare locală PNDL, bugetul asigurărilor sociale de stat o influenţă pozitivă de aproximativ 1,8 miliarde de lei asigurându-se sumele pentru plata pensiilor recalculate şi majorate, precum şi pentru plata măsurilor active aprobate pentru combaterea efectelor negative create în pandemia Covid19, şomajul tehnic, măsura 41,5% , deci plata de 41,5% din salariu brut, munca flexibilă".

Pe de altă parte, în urma rectificării bugetare, sunt şi ministere cărora li s-au tăiat din bani. Cele mai mari tăieri sunt la Ministerul Apărării Naţionale, aproximativ 2 miliarde de lei, la Ministerul Finanţelor - 854 de milioane de lei şi Ministerul Afacerilor Interne - peste 635 de milioane de lei. Tăieri de bugete s-au operat şi la Administraţia Prezidenţială şi Camera Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb