OVIDIU AGLICERU, DIRECTORUL GENERAL AL HIDROELECTRICA: "Hidroagregatul 4 de la Porţile de Fier 1 va fi repus în funcţiune până la 7 decembrie"

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 decembrie 2016

"Hidroagregatul 4 de la Porţile de Fier 1 va fi repus în funcţiune până la 7 decembrie"

Ovidiu Agliceru: "Incidentul nu a pus în pericol nicio clipă instalaţiile Hidrocentralei Porţile de Fier 1"

Hidroagregatul 4 de la Hidrocentrala Porţile de Fier va fi repus în funcţiune până miercuri, 7 decembrie, a declarat Ovidiu Agliceru, director general al companiei Hidroelectrica, în urma apariţiei informaţiilor că centrala de la Porţile de Fier a fost inundată.

Domnia sa a adăugat: "Toate celelalte hidroagregate care aveau program au rămas în funcţiune în condiţiile în care debitul Dunării nu depăşeşte posibilitatea de uzinare cu trei hidroagregate. În prezent, în hidrocentrala Porţile de Fier 1 sunt disponibile cinci hidroagregate. Incidentul nu a pus în pericol nicio clipă instalaţiile Hidrocentralei Porţile de Fier 1 şi nici nu a afectat funcţionarea Sistemului Energetic Naţional".

Potrivit unui răspuns pe care Ministerul Energiei l-a trimis Redacţiei, în data de 30 noiembrie 2016, în jurul orei 23:00, în timpul procesului de oprire al hidroagregatului numărul 4 (HA4) de la Hidrocentrala Porţile de Fier 1, s-a defectat una dintre cele patru supape de rupere a vacuumului (ventilul de aerisire), iar personalul a acţionat potrivit instrucţiunilor şi a izolat hidroagregatul nr 4 (HA4).

Retehnologizarea de la PF I a fost încredinţată direct, în 1997, firmei elveţiene Sulzer Hydro - absorbită ulterior de o altă firmă elveţiană, VA TECH (ulterior Andritz Hydro potrivit presei) - de către guvernul Ciorbea, la iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Economiei de la acea vreme.

Radu Nuţă, directorul Hidroserv Porţile de Fier, ne-a explicat, recent: "Pe 30 noiembrie la ora 23:00 s-a întâmplat acest incident, care nu se mai cheamă de mult avarie, din cauza unei supape de vid, fiecare hidroagregat având trei supape de vid. Domnul Ovidiu Agliceru (n.r directorul general al Hidroelectrica) a acceptat cartea maşinii care avea scăpări şi nu spunea cum se intervine sau dacă este necesară vreo revizie la supapele de vid. Este puţin în culpă. Atât timp cât cineva a acceptat cartea tehnică nu este posibil să mai aibă pretenţia să ceară penalităţi de la executant, de la Va Tech, respectiv Andritz".

Acesta a mai spus: "Acest eveniment se poate întâmpla în orice secundă şi la celelalte hidroagregate. (...) Nu este primul incident din cauza gestionării proaste a modernizărilor".

Cristinel Popescu, liderul sindicaliştilor Hidroserv a precizat: "Această inundaţie, fiind dinspre aval, nu a creat o problemă exagerat de gravă. Cel mult se putea întâmpla să se egalizeze nivelul apei din centrală cu cel al apei din aval, adică circa 40 de metri. Sursa maşinilor este la 48 de metri. Apa a ajuns până la 27 de metri, extistând canale care au preluat apa şi au direcţionat-o spre un bazin de unde a fost eliminată. Se putea întâmpla orice".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astia sunt inconstienti!

    Ar trebui demisi, in frunte cu iresponsabilul Agliceru. Cum de nu-l cheama DNA-ul la audieri pt retehnologizarile cu cantec. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb