OVIDIU PĂSCUŢIU, CEO AL GRUPULUI ÎN ROMÂNIA: "Saint-Gobain îşi propune creşterea eficienţei energetice în ţările unde activează"

G.U.
Companii / 25 mai 2020

"Saint-Gobain îşi propune creşterea eficienţei energetice în ţările unde activează"

Saint-Gobain îşi propune creşterea eficienţei energetice în fiecare dintre ţările în care activează, iar România nu face excepţie, susţine Ovidiu Păscuţiu, CEO al Grupului în ţara noastră.

În calitate de membru fondator al Asociaţiei Române pentru Eficienţă Energetică (ROENEF), Saint-Gobain România este un promotor activ al implementării programului "Casa Eficientă Energetic", primul program guvernamental de finanţare a creşterii eficienţei energetice a caselor uni-familiale, ce îşi propune să sprijine proprietarii de case cu sume de până la 15.000 de euro.

Programul este destinat imobilelor existente la data lansării programului, conform unui comunicat de presă.

În data de 12 mai a fost lansat în consultare publică Ghidul de finanţare pentru programul "Casa Eficientă Energetic", urmând ca după 30 de zile lucrătoare, Ghidul să fie publicat în Monitorul Oficial şi să înceapă perioada de 60 de zile în care proprietarii de case se pot înscrie în program. Specialiştii Saint-Gobain în domeniul eficienţei energetice au avut o contribuţie strategică esenţială la realizarea Ghidului, oferindu-şi expertiza pentru acest proiect care va genera pe piaţa eficienţei energetice o creştere de 100 milioane de Euro pentru următorii 2 ani.

Ovidiu Păscuţiu subliniază: "Suntem extrem de implicaţi în demersurile de reducere a impactului sectorului construcţiilor asupra mediului, alături de Asociaţiile profesionale din care facem parte şi urmărim obiective extrem de ambiţioase pentru eficienţa energetică în clădirile din România. Credem că lansarea Ghidului de finanţare destinat programului este unul dintre primii şi cei mai importanţi paşi pentru un viitor sustenabil, de aceea echipa Saint-Gobain România s-a implicat activ, cu angajament şi profesionalism, în realizarea acestuia".

Potrivit comunicatului de presă, Saint-Gobain oferă soluţii pentru clădiri eficiente în privinţa consumului de energie necesar răcirii şi încălzirii şi care contribuie la confortul sporit al oamenilor şi la starea de bine a planetei.

Soluţiile performante, atât pentru componentele vitrate, cât şi pentru cele opace ale clădirii, contribuie în mod substanţial la îmbunătăţirea eficienţei energetice a acesteia, satisfăcând în acelaşi timp şi cerinţele de "cost optim".

Soluţiile pe componente vitrate au în componenţă sticle cu depuneri magnetronice, deja utilizate în mod curent pe piaţă, configuraţia acestora fiind foarte uşor adaptabilă în funcţie de zona climatică şi de orientarea clădirii.

Pentru părţile opace, soluţiile au în componenţă, printre altele, plăci din vată minerală bazaltică şi mortare special create pentru izolarea faţadelor şi a planşeelor, asigurându-se astfel un gradde termoizolare foarte ridicat, ceea ce duce în mod evident la îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor.

Cantitatea de energie consumată pentru încălzire depinde, printre altele, de pierderile de căldură ale elementelor constructive care separă spaţiul locuit de mediul exterior, astfel că termoizolarea la exterior reprezintă cea mai eficientă metodă de reducere a punţilor termice structurale şi de protecţie a pereţilor.

Pentru o izolare termică superioară, Saint-Gobain propune pieţei din România soluţia webertherm prestige, un termosistem pe bază de vată minerală ISOVER şi adezivi Weber. Astfel, cheltuielile pentru încălzire sunt reduse, peretele clădirii este protejat, iar energia consumată pentru răcire pe timpul verii se diminuează considerabil.

Pentru termoizolarea la interior compania oferă soluţii specifice - în cazul izolării planşeului peste ultimul nivel al clădirii sau a mansardei, soluţiile au în componenţă vată minerală de sticlă caracterizată de niveluri performante ale coeficienţilor de conductivitate termică; în cazul placării interioare a pereţilor exteriori sunt disponibilie fie soluţii de lipire a panourilor termoizolante din gips-carton caşerat cu polistiren expandat, fie sisteme pe structură metalică, cu izolaţii din vată de sticlă şi placare cu gips-carton sau plăci speciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb