OVIDIU SILAGHI, CCIR: Legea offshore poate permite României să devină furnizor de gaze naturale pentru statele din regiune

S.B.
Miscellanea / 1 iulie 2022

Legea offshore poate permite României să devină furnizor de gaze naturale pentru statele din regiune

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a participat, în data de 19 ianuarie, la reuniunea secretarilor generali ai EUROCHAMBRES (ECH), fiind reprezentată de secretarul general al organizaţiei, dl. Ovidiu Silaghi.

Reuniunea a adus în dezbatere subiecte de interes pentru activitatea camerelor de comerţ membre, precum: rolul în sprijinirea companiilor, în sensul adaptării la provocările economice fără precedent din ultima perioadă, promovarea intereselor antreprenorilor în mediul politic decizional, tranziţia către o economie verde, creşterea gradului de digitalizare, precum şi dezvoltarea economică durabilă şi favorabilă incluziunii.

"Pandemia, războiul din Ucraina, creşterea preţurilor la energie şi alimente, întreruperile lanţurilor de aprovizionare şi criza climatică sunt provocări care ameninţă să destabilizeze decenii de globalizare. CCIR a continuat să sprijine oamenii de afaceri români să se extindă la nivel global prin organizarea de evenimente informative, misiuni economice în străinătate şi forumuri bilaterale de afaceri în România. Misiunea noastră principală este să îi ajutăm să găsească soluţii şi oportunităţi în ciuda provocărilor. Ne bucură foarte mult faptul că unul dintre proiectele pe care CCIR le-a susţinut şi promovat de foarte mult timp, Legea offshore, a fost adoptat de către Parlamentul României, deblocându-se astfel investiţiile din Marea Neagră. După începerea exploatării gazelor din Marea Neagră, România va putea deveni chiar furnizor de gaze pentru ţările vecine, inclusiv pentru Republica Moldova. În acelaşi timp însă, am promovat transportul rutier cu emisii zero, precum şi transferul către moduri de transport mai sustenabile cum ar fi căile ferate şi căile navigabile interioare. În ceea ce priveşte digitalizarea, CCIR susţine modernizarea administraţiei publice prin eliminarea barierelor birocratice inutile şi crearea unui cloud guvernamental. La nivel macroeconomic este nevoie de o reformă a administraţiei şi o revizuire a cheltuielilor pentru a sprijini România să iasă din procedura de deficit excesiv până în 2024", a declarat secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca vor avea acces toate tarile la aceste rezerve in 2-3 ani se vor termina. Germania produce 35 la suta din curentul electric pe baza de gaze. Este enorm, foarte nesanatos (emisii CO2), sa consumi rezerve epuizabile, in conditiile de azi cand sunt atatea variante alternative(nuclear, eolian, hidro, fotovoltaic). Oare ingrasaminte se pot face tot cu atatea variante?

    1. Furnizor de gaze pt tarile din regiune? Numai? Cat timp vor ajunge resursele? Dar pt propriul popor cine va furniza...?!... Ca se scumpesc si aici, ca si cand n-ar fi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb