Palais Coburg, castelul-hotel din inima Vienei

A consemnat ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 5 februarie 2018

Palais Coburg, castelul-hotel din inima Vienei

Anita Resch: "Viena a devenit o destinaţie foarte populară"

Palatul Coburg este martorul a cinci secole de istorie vieneză. Situat în centrul capitalei austriece, palatul a fost construit între 1840-1845 de către ducele Ferdinand Georg August de Saxe-Coburg-Gotha. În 1849, August de Saxe-Coburg-Kohary şi soţia sa, prinţesa Clementine de Orleans, fiica lui Louis Philippe, aşa-numitul "Regele Cetăţenilor", s-au mutat aici. Astăzi, Palais Coburg este deţinut de fundaţia POK Puhringer Privatstiftung. Palatul are 34 de apartamente, o zonă SPA cu piscină interioară şi grădină. De asemenea, oaspeţii care ajung la Palais Coburg găsesc aici un restaurant decorat cu două stele Michelin şi şase crame de vin cu o colecţie de 60.000 de sticle.

Anita Resch, responsabila de comunicare şi marketing a Palais Coburg, ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit despre istoria palatului Coburg, dar şi despre circuitul său turistic.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre istoria acestui castel şi despre legenda din spatele acestuia?

Anita Resch:Ducele Ferdinand Georg August de Saxe-Coburg-Gotha (1785-1851) a construit Palatul Coburg între anii 1840 şi 1845 pe Braunbastei, "Bastionul Brun", în centrul oraşului Viena. Palais Coburg are ca fundaţie un zid fortificat care datează din timpul Renaşterii, care reprezintă una dintre calităţile sale remarcabile: în timp ce faţada magnifică este o caracteristică distinctă a panoramei oraşului, sub pasajele fascinante care duc în adâncurile istoriei oraşului. Sub palat sunt şase secole de structură arhitecturală preţioasă: cazematele fostului bastion, un labirint de pivniţe şi holuri, rămăşiţele zidurilor oraşului şi toate acestea fiind deschise şi conservate foarte atent.

Imediat după finalizarea sa în anul revoluţiei din 1848, palatul a rămas vacant. Dar, până în 1849 când August de Saxe-Coburg-Kohary şi soţia sa, prinţesa Clementine de Orleans, fiica lui Louis Philippe, aşa-numitul "Regele Cetăţenilor", s-au mutat aici, proiecte majore de reamenajare erau deja în curs. Camerele magnifice de ceremonii au fost mobilate cu insigne ale dinastiei regale franceze şi stema Casei Saxe-Coburg. Cifrele care încoronează porticul de pe Coburgbastei au fost finalizate în 1864. În timpul monarhiei austro - ungare, Palatul şi familia Saxe-Coburg au jucat un rol major la curtea vieneză. Palais a rămas în posesia familiei până în 1978 şi a fost ocupat de prinţesa Sarah Aurelia de Saxe-Coburg-Kohary şi familia ei până în 1994. Ultimele zile ale Palais nu au fost întotdeauna umplute de splendoare, iar ultimele decenii au avut un impact major asupra acestei clădiri importante din punct de vedere cultural şi istoric. Odată cu proiectul complex de restaurare şi revitalizare început în anul 2000, şi cu o nouă consacrare ca loc de plăceri culinare şi culturale, de creativitate şi ştiinţă, demnitatea a fost restaurată la Palais Coburg.

Reporter: Cum a intrat Palais Coburg în circuitul turistic?

Anita Resch:Hotelul Palais Coburg a fost redeschis în 2002 ca hotel de lux de 5 stele cu 34 de apartamente şi două restaurante.

Reporter: Câţi turişti trec anual pragul Palais Coburg? Aveţi şi oaspeţi străini? Care este procentajul lor şi din ce ţări provin?

Anita Resch:Suntem un mic hotel privat şi suntem foarte mândri că avem plăcerea să primim oaspeţi din întreaga lume, printre care şi mulţi turişti români.

Reporter: Simţiţi o creştere în ultimii ani a cererilor de cazare? Credeţi că acest lucru vine din dorinţa turiştilor de a căuta experienţe diferite?

Anita Resch:Cu siguranţă cred că există mulţi oaspeţi care caută o experienţă deosebită. Aceştia apreciază foarte mult o proprietate precum Palais Coburg pentru că este cu adevărat unică printre hotelurile din Viena. Palais Coburg este martor la cinci secole de istorie vieneză şi cu grădina sa privată este combinaţia perfectă dintre arhitectura istorică şi contemporană. Cele 34 de apartamente decorate individual, cele şase crame de vinuri şi restaurantul cu două stele Michelin, îl fac alegerea perfectă pentru oaspeţii care caută cel mai înalt grad de individualitate şi servicii.

Reporter: Care credeţi că sunt motivele pentru care turiştii aleg să petreacă o noapte la un castel şi nu la un hotel?

Anita Resch:După cum am menţionat mai sus, oaspeţii care stau la noi, fie în hotel, fie la unul dintre restaurantele noastre sau participă la unul din evenimentele noastre, se bucură de experienţa pe care o oferă o proprietate cum ar fi aceasta.

Reporter: Pe lângă experienţa minunată de a dormi într-un castel, de ce altceva se pot bucura turiştii care vin la tine?

Anita Resch:Există diferite motive pentru a alege Palais Coburg Hotel Residence: istoria incredibilă, apartamentele luxoase şi frumoase, serviciile perfecte şi personalul uimitor, grădina privată care este o oază verde chiar în inima oraşului Viena, restaurante foarte decorate care sunt printre cele mai bune din Austria şi cele şase crame de vin care au primit titlul "Cea mai bună listă de vinuri din lume".

Reporter: Care este costul unei şederi peste noapte?

Anita Resch:Tarifele încep de la 698 de euro pe noapte şi ajung până la 2695 euro pe apartament, cu mic-dejun şi minibar inclus.

Reporter: Care sunt cele mai aglomerate perioade ale anului?

Anita Resch: Decembrie, mai şi sezonul de baluri din Viena.

Reporter: Cum apreciaţi dezvoltarea turismului în Viena?

Anita Resch:Viena a devenit o destinaţie foarte populară şi apreciem foarte mult că atât de mulţi oameni din întreaga lume se bucură de oraşul nostru.

Reporter: Câte evenimente organizaţi anual şi care sunt cele mai populare?

Anita Resch:Cel mai popular eveniment pe care îl organizăm este Gala noastră de Anul Nou, unde întregul castel devine o petrecere minunată, iar oaspeţii care stau la noi au, de asemenea, şi posibilitatea de a merge la celebrul Concert de An Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena.

Reporter: Care este bugetul necesar pentru a planifica o nuntă la Palais Coburg?

Anita Resch:Depinde de ce caută un cuplu şi de mărimea nunţii. Este posibil să vă bucuraţi de o mică ceremonie sub copac în grădina noastră şi apoi să luaţi masa în restaurantul nostru sau puteţi alege o nuntă mare în sălile celebre şi luxoase.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb