Pană de curent la PD-L, dar BEC-ul s-a stins la PSD

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 8 decembrie 2009

După anunţarea exit-poll-urilor în care Mircea Geoană figura ca viitor preşedinte al României, la sediul PD-L din Capitală, duminică noaptea, a avut loc o pană de curent.

Susţinătorii lui Traian Băsescu, ce au fost prezenţi pe Aleea Modrogan nr 1, au rămas în beznă aproximativ 15 minute, fix când în curtea PD-L, din difuzoarele instalaţiilor de sonorizare, fredona o melodie în care Mircea Geoană era ironizat.

Temerile social-democraţilor privind apariţia unor pene de curent în mai multe puncte ale ţări, după închiderea urnelor, începuseră să pară întemeiate, însă, în cele din urmă, "lumina" pentru PSD avea să se stingă câteva ore mai târziu, atunci când Biroul Electoral Central (BEC) avea să anunţe, în cursul dimineţii, primele rezultate în care câştigătorul alegerilor este Traian Băsescu, şi nu Mircea Geoană.

După ce atât PSD, cât şi PD-L, au făcut noapte albă, numărând şi renumărând voturile cetăţenilor, ieri, la ora 8.00 dimineaţa, BEC-ul a făcut publice primele rezultate parţiale centralizate, în care Traian Băsescu obţinuse un scor de 50,43% şi îl devansase pe Mircea Geoană, a cărui rezultat a fost de 49,57%.

Replica social-democraţilor a venit imediat, deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc susţinând că exit-poll-urile - care l-ar fi dat câştigător pe Geoană cu un scor de peste 51% şi pe Traian Băsescu surclasat cu un puncaj de circa 49% - "au fost bune", în schimb frauda ar fi fost mare.

Duminică noaptea trei exit-poll-uri îl dădeau pe Mircea Geoană câştigător al alegerilor prezidenţiale: cel realizat de INSOMAR (în care Geoană avea 51,2%, iar Băsescu 48,8%), cel realizat de CCSB (în care Geoană avea 51%, iar Băsescu 49%) şi cel realizat de CURS, în care Mircea Geoană obţinuse un scor de 50,60%, iar Traian Băsescu, un scor de 49,30%. Doar exit-poll-ul realizat de CSOP indica o victorie a lui Traian Băsescu, cu un scor de 50,4%, faţă de 49,6%, cât obţinuse Mircea Geoană.

Diferenţa de scor între Traian Băsescu şi Mircea Geoană s-a menţinut în tot cursul dimineţii.

La ora 11.00, BEC a comunicat, după centralizarea voturilor din 99,13% din secţii, noi rezultate parţiale care îl dădeau câştigător al alegerilor prezidenţiale tot pe Traian Băsescu cu un scor de 50,37%, în timp ce Mircea Geoa-nă figura cu 49,63% din voturi.

În următoarele trei ore, după centralizarea voturilor din toate secţiile de votare, BEC a comunicat rezultatele finale provizorii, încă nevalidate, conform cărora, Traian Băsescu l-a învins pe Mircea Geoană cu un scor de 50,33%, faţă de 49,66%, cât a obţinut social-democratul.

Pentru Traian Băsescu s-au înregistrat, potrivit BEC, 5.275.808 de voturi, în timp ce pentru Mircea Geoană au fost exprimate 5.205.760 de voturi, diferenţa dintre cei doi fiind de aproximativ 70.000 de voturi. La cel de-al doilea tur al alegerilor prezindeţiale s-au prezentat 10.620.116 de alegători, adică 58,02% din numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente, a mai precizat BEC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb