PÂNĂ ÎN PREZENT, Doar trei ONG-uri vor să supravegheze alegerile din Capitală

Cristina Vaida
Ziarul BURSA #Politică / 27 mai 2008

Numai trei organizaţii neguvernamentale au depus cererea de acreditare a observatorilor, pentru alegerile de la 1 iunie, la Biroul Electoral Municipal (BEM), ne-a declarat Ileana Dănăilă, preşedintele BEM.

"Avem până la acest moment trei organizaţii care au formulat cererea pentru acreditare, însă, aceasta poate fi oricum depusă până săptămâ­na aceasta", a menţionat pre­şedintele BEM.

"Fundaţia Millennium for Human Rights" a aplicat cereri pentru 300 de observatori şi totul a decurs fără probleme, acreditările fiind aprobate, a adăugat Ileana Dănăilă.

Pe de altă parte, Mişcarea Europeană a depus doar cererea pentru acreditări, dar nu a specificat numărul observatorilor care o vor reprezenta la alegerile de la 1 iunie.

Ieri a fost depusă cererea de acreditare a 250 de observatori şi de "Societatea Internaţională pentru Drepturile Omului - Secţiunea română", dosarul fiind în curs de soluţionare.

Potrivit Codului Electoral, în afara membrilor birourilor electorale şi a candidaţilor, la toate operaţiunile din secţiile de votare, cât şi la toate operaţiunile efectuate de birourile electorale, la toate nivelurile, pot asista observatori interni, reprezentanţi ai unor organizaţii străine, precum şi reprezentanţii presei scrise, radioului şi televiziunilor.

Ca observatori interni, pot fi acreditaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul democraţiei şi al drepturilor omului, care sunt legal constituite cu cel puţin şase luni înainte de data desfăşurării alegerilor şi în ale căror organe de conducere nu se află niciun membru al vreunui partid politic sau organizaţie a unei minorităţi naţionale care participă în alegeri conform legii.

Persoanele desemnate de aceste organizaţii ca observatori nu pot fi membri ai vreunui partid politic sau organizaţii sau a unei minoritaţi naţionale care participă în alegeri conform legii.

Observatorii nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb