PÂNĂ LA FINALUL SĂPTĂMÂNII Epidemiologii se aşteaptă la peste 12.000 de infectări zilnice

G.B
Miscellanea / 28 septembrie 2021

Epidemiologii se aşteaptă la peste 12.000 de infectări zilnice

Până la finalul săptămânii am putea ajunge la peste 12.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, spune epidemiologul Octavian Jurma, care avertizează că vom depăşi în acest val 4 toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3. Specialistul avertizează că urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România, potrivit Digi24.

În urmă cu doar 14 zile, aproape toate judeţele erau în scenariu verde. Acum, toate sunt în scenariu galben şi în următoarele 7 zile majoritatea vor fi în scenariul roşu, opinează epidemiologul.

"De mâine vom depăşi 10.000 de cazuri noi pe zi şi o vom ţine aşa până duminică cu un maxim posibil şi la peste 12.000. În această săptămână vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranţa din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaţionişti, ci şi o majoritate intoxicată de propagandă negaţionistă", a declarat Octavian Jurma.

Epidemiologul susţine că am devenit "o majoritate negaţionistă care se reflectă atât în guvernare, cât şi în parlament".

"Seduşi de propaganda negaţionistă şi antivaccinistă, românii au ajuns la un consens: cei vulnerabili vor plăti cu viaţa pentru confortul celor care se cred invulnerabili. Pentru negaţionişti, la fel ca pentru guvernanţi, este imposibil de înţeles că într-o pandemie, la fel ca într-un război, cine nu este parte din soluţie e parte din problemă.

Negaţioniştii sunt parte din problemă, însă, treptat, pe măsură ce îşi impun punctul de vedere în spaţiu public şi politică, agresivitatea lor creşte şi se vor îndrepta împotriva celor care sunt parte din soluţie, a oamenilor responsabili, care vor fi supuşi unor restricţii inutile şi discriminatorii.

Pentru negaţionişti este discriminare că cineva care face ceva mai mult decât ei să primească mai mult decât ei. Dacă ei nu pot să circule, nimeni nu poate să circule. Este ca şi cum minoritatea orbilor ar decide că nimeni nu mai are voie să conducă pentru că ei nu pot să vadă. Pentru oamenii responsabili până şi asta ar fi acceptabil.

În efortul lor disperat de a salva vieţi, oamenii responsabili ar accepta să fie solidari cu cei care nu vor să se vaccineze şi să accepte măsuri non-farmaceutice dure de restricţie a circulaţiei virusului, aşa cum sunt aplicate în toate ţările care au reuşit să ţină pandemia sub control. Dar negaţioniştii nici asta nu vor, ei vor să se comporte ca şi cum pandemia nu există pentru că, în logica negaţionistă practicată de la vârful ţării până la talpa ţării, dacă negi pandemia, pandemia dispare. Prin urmare ei vor relaxare indiferent de situaţia din spitale", spune Jurma.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. asa se excita asta cu predictiile lui negative.. ca sa fim ca lombardia inseamna ca recunoaste ca vaccinul nu ajuta la nimic si ca 5 milioane de vaccinati sunt la fel de expusi ca restul

    1. Poate prinzi sansa sa incerci pe propria piele

      cu siguranta, sunt vaccinat

      Ticalos mai poti fi, amice!

      Jeg uman, scursura, lichea, hahalera, imbecil, semidoct, scarnavie, jigodie.

      Toti astia ca tine ar trebui sa fiti bagati in dube si dusi in "excursii", prin trasee separate, la toate sectiile ATI de la spitalele din tara !

      Voi nu ati crapat destui, dar legea lui Darwin isi va spune cuvantul pana la urma... 

      oi fi eu asa, dar cum sunt cei care au dat sperante oamenilor vaccinati care au murit cu covid (10% din mortii cu covid de sapt 12-19 sept, si maine sigur o sa fie anuntati mai multi pt saptamana trecuta)? si atator alti vaccinati care au ajuns prin spitale? ca ar fi invincibili si gata, daca s-au vaccinat, au scapat? reduce mortalitatea si cazurile grave, dar nu la un nivel neglijabil.

      nu transformati vaccinul in panaceu universal, e doar un business cu o terapie genica supraevaluata. tot norocul te scapa in primul rand. si daca eviti inghesuiala indelungata si fara masca.

      eu m-am vaccinat pt ca aveam treaba in Franta, nu mi-am facut nici o iluzie ca ar fi factorul decesiv de protectie. Jurma ataca negationistii , dar cei care vad vaccinul in roz sunt la fel de inconstienti. 

      se pare ca si turbarea este un efect secundar al vaccinului , du-te si fa si a treia poate crapi !

    Practic, escrocul Jurma ingroapa turma! A celor fricosi si fraieri!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb