PANAMA PAPERS:  Înalţi responsabili fiscali din lumea întreagă, reuniţi la sediul OCDE

ioana Dogaru
Internaţional / 14 aprilie 2016

Înalţi responsabili ai administraţiilor fiscale din toată lumea s-au reunit miercuri, la Paris, sub egida Organizaţiei Cooperării şi Dezvoltării Economice (OCDE), în urma dezvăluirilor din Panama Papers, transmite France Presse.

Convocată vineri, această reuniune a Joint International Tax Shelter Information and Collaboration (JITSIC) s-a desfăşurat cu uşile închise, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al organizaţiei.

Scopul ei, potrivit OCDE, a fost "să reflecteze la posibilităţile de cooperare şi de schimburi de informaţii, să identifice riscurile de fraudă fiscală şi să decidă o acţiune comună, în urma dezvăluirilor din Panama Papers".

"Fiecare administraţie fiscală va opera în continuare în funcţie de legislaţia ţării sale şi de reglementările proprii, conform acordurilor de schimburi de informaţii pe care statele le-au încheiat între ele", a precizat organizaţia într-un comunicat difuzat după reuniune.

JITSIC, care reuneşte responsabilii administraţiilor fiscale din 46 de ţări, are misiunea de a reacţiona la riscurile de fraudă fiscală la scară internaţională printr-o colaborare activă şi un schimb rapid şi eficient de informaţii cu celelalte administraţii fiscale.

Documentele cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, dezvăluite de circa 100 de canale media în toată lumea, au evidenţiat existenţa unui vast sistem de evaziune fiscală în care sunt implicaţi înalţi responsabili politici, sportivi, miliardari şi alte celebrităţi.

"În mod fundamental, avem de a face cu o viziune de ansamblu asupra mecanismelor de evaziune fiscală", a explicat şeful serviciilor fiscale australiene Chris Jordan, a cărui ţară prezidează JITSIC, pentru Australian Financial Review.

"Numeroase ţări au informaţii şi trebuie să vedem cine, cui şi cum le putem pune în comun pentru a începe să lucrăm împreună", a continuat el.

"Atât ca reţea a administraţiilor fiscale interesate de schimbul de informaţii şi de lupta împreună împotriva riscurilor comune, JITSIC este bine plasată pentru a răspunde acestei provocări", relevă OCDE în comunicatul său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb