Papa Francis a emis o nouă legislaţie pentru prevenirea violenţelor împotriva minorilor

T.M.
Internaţional / 29 martie 2019

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc a emis, astăzi, o lege privind prevenirea şi combaterea violenţelor împotriva minorilor şi a persoanelor vulnerabile, inclusiv a abuzurilor sexuale, care se aplică angajaţilor Curiei romane şi ai Statului Cetăţii Vaticanului, precum şi corpurilor diplomatice, relatează AFP şi dpa.

Suveranul Pontif a emis, în total, trei documente: o scrisoare apostolică, plus o lege şi noi directive care acoperă teritoriul Vaticanului, cel mai mic stat din lume.

Legislaţia, care intră în vigoare de la 1 iunie, introduce obligaţia legală pentru toţi oficialii Vaticanului de a raporta cazuri suspecte de abuz, cu excepţia informaţiei acoperite de taina confesiunii.

Ea prevede numirea unei "persoane de contact" în cadrul administraţiei Vaticanului, însărcinată cu implementarea politicilor de prevenire a abuzurilor sexuale împotriva copiilor şi îngrijirea victimelor.

Victimele trebuie să fie informate cu privire la investigaţiile asupra cazului lor, să primească "îngrijiri medicale şi psihologice", consultanţă juridică şi să fie protejate de persoanele bănuite că le abuzează, arată noile directive.

Noile reguli includ, de asemenea, o serie de instrucţiuni pentru personalul Vaticanului care lucrează cu copiii, inclusiv interzicerea pedepsei fizice şi a fotografierii sau înregistrării acestora fără autorizaţie din partea părinţilor. De asemenea, aceştia nu au voie să împărtăşească secrete cu minorii, trebuie să rămână întotdeauna vizibili pentru ceilalţi atunci când comunică cu ei şi nu au dreptul să ofere cadouri sau un tratament special oricărui copil supravegheat.

Totodată, noua legislaţie prevede că oricine se face vinovat de abuz sexual asupra copiilor trebuie demis din funcţie, însă acestuia i se va oferi ajutor "spiritual şi psihologic" pentru "reintegrarea în societate".

Legislaţia emisă astăzi se poate aplica minorilor care ajung cu regularitate între zidurile Vaticanului, precum cei 35 de băieţi cu vârstă cuprinsă între 9 şi 13 ani care fac parte din Corul Capelei Sixtine.

Biserica Catolică este grav afectată de un scandal la nivel mondial în legătură cu cazuri de abuzuri sexuale împotriva minorilor comise de feţe bisericeşti, iar Vaticanul s-a angajat în mod repetat să ia măsuri în această privinţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb