Papa Francisc a vorbit deschis despre asasinarea sa

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Miscellanea / 12 martie 2015

Papa Francisc a vorbit deschis despre asasinarea sa

Papa Francisc reuşeşte, în continuare, să uimească prin felul deschis în care abordează subiecte sensibile. Familia, avortul, ironia, terorismul, misionarismul, culturile extremiste sunt câteva dintre temele abordate de Papă de la începutul acestui an în interviurile acordate sau în discursurile rostite în faţa credincioşilor. Într-un interviu acordat unui ziar argentinian, Suveranul Pontif a vorbit deschis despre propria moarte, mai exact despre producerea unui atac împotriva sa. Papa a admis că este împăcat cu posibilitatea producerii unui atentat asupra vieţii sale afirmând că în cazul în care islamiştii îl vor ucide, aşa cum au promis, atunci aceasta "este voia Domnului". Dezarmant de sincer, Papa a recunoscut că nu suportă prea bine durerea şi că ar vrea să sufere cât mai puţin în ultimele momente petrecute pe acest pământ: "Sunt speriat ca o pisică, atunci când vine vorba despre durerea fizică".

Liderii Statului Islamic au ameninţat de mai multe ori că îl vor ucide pe Papa Francisc şi că Vaticanul va fi ras de pe faţa pământului. Aceste ameninţări nu au produs un efect foarte puternic asupra liderului Bisericii Catolice, care în repetate rânduri a condamnat crimele comise de fundamentaliştii islamici: "Mesajul fundamentalistului este să vadă unde poate lovi, cel puţin ideologic. Şi printre creştini avem grupuri fundamentaliste". Luna trecută suveranul Pontif şi-a exprimat tristeţea faţă de asasinarea brutală a 21 de creştini egipteni, şi a condamnat gestul criminalilor: "Ei au fost omorâţi pur şi simplu pentru că sunt creştini. Nu contează dacă eşti catolic, ortodox, copt sau luteran. Toţi creştinii au acelaşi sânge". De asemenea, Papa a vorbit recent şi despre un alt fel de a "ieşi din scena publică". Într-un alt interviu, acordat cotidianului spaniol "La Vanguardia" , Papa a vorbit despre o posibilă retragere a sa din fruntea Bisericii, aşa cum a făcut predecesorul său, Joseph Ratzinger: "Papa Benedict a făcut un mare gest, a deschis o uşă. Benedict nu a încălcat tradiţia, el a creat de fapt o instituţie, cea a eventualilor papi emeriţi (...) Aş face acelaşi lucru ca el, i-aş cere lui Dumnezeu să mă lumineze, dacă ar veni un astfel de moment, şi să-mi spună ce ar trebui să fac. Şi sunt sigur că îmi va spune!". Papa Francisc nu a precizat în ce condiţii ar demisiona, din cauza stării de sănătate sau a diminuării capacităţilor sale de lucru.

Pe de altă parte, cu riscul de a se alege cu noi duşmani, Papa a condamnat "războiul între creştini", care are loc în Ucraina, cerând părţilor să facă tot posibilul pentru ca acest conflict să se încheie cât mai repede: "Mă gândesc la voi, fraţi şi surori din Ucraina. Rugăciunea noastră este protestul nostru în faţa Lui Dumnezeu în aceste vremuri de război". În plus, Suveranul Pontif a acceptat invitaţia preşedintelui ucrainian Petro Poroşenko şi va face o vizită oficială în această ţără în 2015.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb