Papa Francisc apără ilustrarea scenei Naşterea Domnului în locurile publice

A.I.G.
Miscellanea / 2 decembrie 2019

Papa Francisc apără ilustrarea scenei Naşterea Domnului în locurile publice

Papa Francisc a apărat duminică amplasarea de scene legate de Naşterea Domnului în pieţele oraşelor şi alte locuri publice, un subiect care a devenit motiv de controverse în ţări precum Statele Unite şi Franţa, relatează Reuters, conform news.ro

Sfântul Pontif a călătorit în oraşul Greccio pentru a vizita locul unde Sf. Francisc de Assisi a început această tradiţie, prin crearea primei scene a Naşterii Domnului, în 1223.

Acolo, papa a semnat un document papal cunoscut sub numele de Scrisoare Apostolică, intitulat "Admirabile Signum" (Semn Minunat), referitor la însemnătarea şi importanţa scenei nativităţii.

Scenele nativităţii descriu naşterea lui Isus, aşa cum cred creştinii că a avut loc, copilul şi mama sa într-un staul modest, cu animale şi păstori, în timp ce magii poartă daruri care sosesc câteva zile mai târziu.

Construirea unor astfel de scene în pieţe publice sau pe proprietăţi guvernamentale este contestată cu regularitate de către atei şi de grupuri care militează pentru libertatea de exprimare sau laicitate.

În Statele Unite, grupurile care se opun amplasării scenelor de nativitate în locuri publice afirmă că acestea încalcă primul amendament din Constituţie, care interzice instituirea unei religii de stat.

Papa a mai arătat în document că scopul scenei nativităţii este "că nu ne putem lăsa amăgiţi de avere şi promisiuni deşarte de fericire" şi că este o reamintire a faptului că trebuie să îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cel mai tare papa ever!

    1. Sa fim seriosi totusi, Papa Ioan Paul al II-lea va ramane 500 de ani in istorie, pornirea bulgarelui de zapada ce a dus la parabusirea comunismului i se datoreaza in cea mai mare masura...

      Si i-a dat o palma infumuratei irlandeze , tzoapei sinead o ' connor, ce punea paie pe foc conflictului de secole din Irlanda, printre multe alte reusite... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb