Papa Francisc sugerează că ucraineni sunt trataţi diferit

G.D.
Internaţional / 15 aprilie 2022

Papa Francisc sugerează că ucraineni sunt trataţi diferit

Papa Francisc a sugerat că rasismul este motivul pentru care multe ţări au fost mai primitoare cu refugiaţii veniţi din Ucraina afectată de război decât cu cei proveniţi din alte regiuni ale lumii, informează DPA, conform Agerpres.

Într-un interviu acordat pentru televiziunea de stat italiană RAI, suveranul pontif a spus că persoanele vulnerabile au avut întotdeauna cel mai mult de suferit în timpul războaielor. "Refugiaţii sunt împărţiţi. Prima clasă, clasa a II-a, în funcţie de culoarea pielii sau dacă provin dintr-o ţară dezvoltată sau din una nedezvoltată", a adăugat el.

"Suntem rasişti. Şi asta e rău", a mai spus papa Francisc.

Potrivit statisticilor ONU, peste 5 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara după invazia militară declanşată de Rusia pe 24 februarie.

Astăzi seară, când creştinii catolici vor comemora moartea lui Iisus, papa Francisc va oficia o slujbă publică în bazilica Sfântul Petru din Roma, pentru prima dată de la declanşarea pandemiei de coronavirus în urmă cu mai mult de doi ani.

Papa Francisc a mai spus pentru RAI că acceptă faptul că ţările lumii au dreptul de a se apăra, însă consideră că abandonarea generală a păcii reprezintă o problemă.

"Trăim conform unei idei în baza căreia ne ucidem unii pe alţii din cauza nevoii de putere, de securitate, de a deţine multe lucruri", a adăugat liderul spiritual al Bisericii Catolice.

"Înţeleg guvernele care cumpără arme. Le înţeleg, dar nu sunt de acord cu acest lucru", a mai spus papa Francisc.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cu sigurantza ca, si elitele democrate americane ar fi invidioase pe Papica, dpdv al marxismului si corectitudinii politice etalate de acesta!

    Mosule,tu nici nu stii sau nici nu vrei sa stii pe ce lume te afli!Nu culoarea pielii este devina ci comportamentul.Refugiatii de clasa a doua despre care ne vorbesti erau in imensa lor majoritate barbati intre 15-40 de ani,apti de munca,buni de rele.au trandavit,au aruncat cu pietre,s-au ucis intre ei,au violat femei.Au spus ca si-au parasit tarile fiindca erau bombardate.Bine,bine,dar femeole si copii?Nu ca astia nu pot face un drum atat de lung,atunci tu ca barbat pleci si-i lasi acolo sa fie bombardati?Bancuri,aceia nu au fost refugiati,au fost invadatori musulmani care au vrut sa-si impuna legile in tarile noastre.Nici de munca nu au fost in stare.Pana la urma este vorba si despre valorile culturale pe care le ai in comun cu anumite popoare.De ce acesti oameni nu s-au dus in Arabia Saudita,EAU,Qatar fiindca aceste tara au un nivel economic ridicat.Spre deosebire de acesti invadatori,din Ucraina majoritatea refugiatilor au fost femei si copii,barbatii au ramas sa lupte.Femeile s-au apucat de munca,chiar munci sub nivelul lor de pregatire profesionala,copii se duc la scoala sau la gradinita,nu comit infractiuni,nici nu le-am simtit prezenta,nu ne simtim amenintati,una este sa primesti in casa o femeie cu doi,trei copii,alta este sa primesti,3-4 barbati indiferent de nationalitate.Nu ne-am avut noi bine de-a lungul timpului nici cu rusii ,nici cu ucrainenii dar pana la urma impartasim aceeasi religie,cultura,obiceiuri culinare asemanatoare...Sa se duca fiecare la ai lui!Ce ma enerveaza si papa asta,face el pe milostivul pe spinarea altuia!

    Bine boss, daca cateva milioane de europeni o sa se gandeasca odata sa se refugieze in Arabia Saudita, sper ca o sa-i faci si pe arabi rasisti daca nu ne lasa sa traim 100% cum avem chef acolo.

    Nu am auzit nimic de la Papa atunci cand ucrainienii bombardau civili rusi in Donbas, lucru confirmat si de ONU.

    Papa este un rasist. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb