PAPALEKAS CUMPĂRĂ TURNUL DIN PIAŢA VICTORIEI Dragoş Bîlteanu: "Suntem pe ultima sută de metri cu tranzacţia Tower Center"

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 8 ianuarie 2014

Dragoş Bîlteanu: "Suntem pe ultima sută de metri cu tranzacţia Tower Center"

Tranzacţia prin care Ioannis Papalekas va deveni deţinător unic al clădirii de birouri Tower Center din Capitală se află pe ultima sută de metri, ne-a declarat Dragoş Bîlteanu, partenerul omului de afaceri grec, care deţine 50% din imobil. Domnia sa ne-a spus: "Nu s-a finalizat încă tranzacţia. Ne aflăm pe ultima sută de metri cu întregul proces. Nu pot spune cât va mai dura cu exactitate pentru că totul depinde de avocaţi şi de cerinţele pe care e posibil să le mai aibă. Dacă ne mai cer o hârtie, mai amânăm cu câte o săptămână şi tot aşa. Oricum, ne vom încadra în termenul prevăzut".

Compania Globalworth, deţinută de Papalekas, a anunţat iniţial tranzacţia în urmă cu câteva luni la Bursa de la Londra. În anunţ se mai specifică că data limită pentru finalizarea tranzacţiei este 31 martie 2014. Potrivit acordului, Pokandro Limited, deţinută de Dragoş Bîlteanu, va primi un avans de şase milioane de euro din valoarea totală pe care o va încasa. În cazul în care termenii din acord nu sunt îndepliniţi până la data de 31 martie 2014, firma lui Bîlteanu va returna avansul primit, cu dobândă, se mai arată în anunţ.

Tower Center este a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti, aceasta măsurând o înălţime de 100 de metri şi având o suprafaţă de peste 24.000 de metri pătraţi distribuiţi pe 22 de etaje. Printre chiriaşii companiei se numără Ernst & Zoung, Hidroelectrica Cegeka şi, mai nou, Ministerul Fondurilor Europene. Timp îndelungat, clădirea din zona Victoriei a stat goală, fără chiriaşi, din cauza mai multor litigii.

Globalworth anunţă începerea lucrărilor la turnul de birouri Bucharest One

Compania Globalworth va începe lucrările de construcţie ale clădirii de birouri Bucharest One, din zona Floreasca, la începutul acestui an. Astfel, noul proiect, care este amplasat pe fostul amplasament al show-room-ului Porsche Aviaţiei, va genera a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti. Investiţia este estimată la 60 de milioane de euro. Potrivit unui anunţ al fondului de investiţii, 50-55 milioane de euro din investiţie ar urma să reprezinte surse atrase.

Potrivit unui comunicat al Globalworth Real Estate Investments, Bucharest One va avea o suprafaţă construită de 48.732 metri pătraţi, respectiv peste 24 de etaje. După finalizare, aceasta va fi a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti. Proiectul este localizat în partea de nord a Bucureştiului. În zonă au loc lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii. Proiectul a obţinut autorizaţiile necesare pentru începerea construcţiei, care este programată să înceapă în primele luni din 2014, urmând să fie finalizată în trimestrul trei din 2015".

Terenul de 10.000 metri pătraţi pe care se va construi imobilul, din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, a fost achiziţionat de omul de afaceri grec în urma unei tranzacţii de aproximativ 8 milioane euro. "Pe partea de închiriere, există negocieri pentru circa 60% din spaţiu cu mai multe companii multinaţionale", se arată într-un raport al fondului de investiţii.

Globalworth Real Estate Investments deţine şapte proiecte imobiliare din Bucureşti, fondul fiind listat pe piaţa secundară de la Londra, de unde a reuşit recent să atragă 53 de milioane de euro. Proiectele includ două clădiri de birouri, turnul Tower Center din Piaţa Victoriei din Capitală şi City Offices (fostul City Mall), două blocuri de câte 300 de locuinţe - complexul UpGround, un proiect logistic în Timişoara şi trei terenuri în nordul Bucureştiului, unde se vor ridica clădiri de birouri. Valoarea tuturor activelor deţinute de fondul de investiţii este de circa jumătate de miliard de euro.

Globalworth a răscumpărat clădirile BOB Tower şi BOC Tower sub preţul de evaluare

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, proprietarul Globalworth, a răscumpărat clădirile de birouri BOB Tower şi BOC Tower din Capitală, potrivit informaţiilor apărute la Bursa din Londra la jumătatea lunii decembrie a anului recent încheiat. Astfel, tranzacţia s-a ridicat la valoarea totală de 152 milioane euro, cu toate că cele două imobile au fost evaluate la 181,8 milioane euro. Papalekas a plătit pentru clădirea BOB, în suprafaţă de 23.631 metri pătraţi, 42 milioane euro, iar pentru imobilul BOC, în suprafaţă de 58.581 metri pătraţi, a plătit 110 milioane euro.

Potrivit raporturilor prezentate, compania este în negocieri avansate cu un număr de proprietari din România şi Grecia pentru achiziţia sau dezvoltarea mai multor proiecte.

Globalworth Real Estate Investments are ca ţintă proiecte existente sau care urmează să fie dezvoltate, dar şi proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate în active performante şi vandabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb