PARAVION: City break-urile, în creştere cu 30%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 20 octombrie 2016

City break-urile, în creştere cu 30%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Numărul pachetelor de vacanţe city break vândute la nivel local au crescut în acest an cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit agenţiei de turism online Paravion.

Praga, Roma, Milano, Amsterdam şi Paris au fost, conform reprezentanţilor firmei, principalele destinaţii de city break care au atras cei mai mulţi turişti români în sezonul de toamnă. În prezent, 60% din totalul pachetelor de acest tip vândute de Paravion pentru lunile octombrie şi noiembrie au fost către aceste destinaţii.

Remus Vişan, director general al Paravion, a declarat: "Românii sunt tot mai dornici să descopere locuri cu o încărcătură culturală bogată. Înclinaţia către diversitate se reflectă şi în topul destinaţiilor de city break alese, care se schimbă de la un sezon la altul. Astfel, dacă în toamna anului trecut aveam o cerere crescută pentru Viena, Istanbul, Varşovia sau Munchen, acum au apărut noi destinaţii în clasament. Doar oraşul Amsterdam a ramas în topul preferinţelor turiştilor români şi în acest an, ca şi în 2015".

Datele companiei arată că turiştii români alocă pentru vacanţele de week-end un buget mediu de 250 de euro de persoană care include biletul de avion dus-întors şi două nopţi de cazare cu mic dejun, la un hotel de 3 stele.

Preponderent, tinerii cu vârste până în 35 de ani au fost cei care au achiziţionat pachetele turistice de week-end în acest sezon, în proporţie de 60% din totalul clienţilor agenţiei de turism care au accesat city break-uri. Destinaţiile preferate de tineri în toamna lui 2016 au fost, ca şi anul trecut, Praga, Amsterdam şi Barcelona. Pentru vizitarea lor, clienţii au alocat, în medie, 300 de euro de persoană, cu 20% mai mult faţă de 2015. Bugetul include biletul de avion dus-întors şi cazare cu mic dejun pentru două nopţi, la hoteluri de 3.

În schimb, seniorii care reprezintă 20% din totalul clienţilor Paravion şi sunt amatori de city break-uri, au optat în această toamnă, cu precădere, pentru destinaţii ca Viena, Praga şi Bruxelles. Bugetul mediu cheltuit de turiştii cu vârste de peste 50 ani se ridică, în medie, la 250 de euro de persoană, faţă de 300 euro, în toamna lui 2015. Bugetul acoperă biletul de avion dus-întors şi două nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de 3. În ceea ce priveşte destinaţiile preferate de seniori, acestea sunt aproape aceleaşi ca şi în 2015, singura noutate din top fiind capitala Belgiei, care a înlocuit oraşul Munchen.

Paravion operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb