PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA SECTOR 1 BUCUREŞTI: A fost începută acţiunea penală pentru protestatarii reţinuţi în seara dintre 1 şi 2 februarie

Ion Marian
Miscellanea / 6 februarie 2017

A fost începută acţiunea penală pentru protestatarii reţinuţi în seara dintre 1 şi 2 februarie

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus prin punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de opt inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultarj, tulburarea liniştii publice şi port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Aşadar, procurorii au iniţiat acţiunea penală împotriva inculpaţilor Octavian Gheorghe, Alexandru Moraru, Alexandru Claudiu Palade şi Andrei Bogdan Fagel pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, procurorii au început acţiunea penală şi împotriva lui Andrei Cătălin Pavel, Robert Liviu Iancu, Alin Alexandru Iancu, Milan Miroslav Raşcov pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 01-02.02.2017, în timp ce se aflau în zona Piaţa Victoriei, în contextul în care in zona respectiva avea loc o manifestaţie cu caracter paşnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpaţii s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăţi de gheaţă, containere) în jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului, provocându-le acestora suferinţe fizice.

Prin acţiunile lor violente, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică.

De asemenea, asupra unora dintre inculpaţi au fost găsite obiecte periculoase (cuţite, bricege) care erau interzise a fi deţinute într-o astfel de adunare publică.

Procurorii de caz au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Andrei Cătălin Pavel, Alin Alexandru Iancu, Robert Liviu Iancu şi Milan Miroslav Raşcov pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru inculpaţii Alexandru Claudiu Palade, Alexandru Moraru, Octavian Gheorghe şi Andrei Bogdan Fagel, procurorii au solicitat Judecătoriei Sector 1 Bucureşti luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul acestei instanţe.

În cauză, cercetările continuă pentru lămurirea situaţiei de fapt şi strângerea tuturor probelor necesare soluţionării cauzei, opinia publică urmând a fi informată pe măsură ce stadiul cercetărilor o va permite.

Pe această cale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 doresc să mulţumească reprezentanţilor mass-media care au furnizat imagini şi înregistrări ce pot contribui la stabilirea situaţiei de fapt şi identificarea tuturor autorilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb