Parlamentarii USR îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să promulge Legea mirosurilor

G.U.
Politică / 23 iunie 2020

Parlamentarii USR îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să promulge Legea mirosurilor

Parlamentarii USR îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis printr-o scrisoare deschisă să promulge Legea mirosurilor, adoptată de Parlament.

Scrisoarea deschisă adresată preşedintelui este însoţită de peste 6.000 de semnături ale cetăţenilor, potrivit Agerpres.

USR subliniază că Legea mirosurilor, pe care a iniţiat-o, are susţinerea mai multor parlamentari din diferite partide "ca răspuns la numeroase sesizări venite din partea cetăţenilor cu privire la disconfortul olfactiv generat de depozite de deşeuri, activităţi industriale sau ferme".

Totodată, parlamentarii USR menţionează că sunt nefondate îngrijorările formulate în ultimele zile, în spaţiul public, de unele asociaţii care activează în domeniul agriculturii. USR explică faptul că primarul nu are atribuţii de inspecţie şi control asupra autorizaţiilor integrate de mediu, actele de reglementare din domeniul protecţiei mediului fiind emise de autoritatea competentă pentru protecţia mediului şi activitatea de inspecţie şi control este realizată de Garda Naţională de Mediu şi de comisariatele judeţene ale acesteia.

Însă, USR arată că posibilitatea autorităţilor publice locale de a interzice în anumite zone din localităţi desfăşurarea unor activităţi care ar putea genera disconfort nu este o noutate adusă de Legea mirosurilor.

"În aplicarea OUG 195/2005 privind protecţia mediului, anumite autorităţi locale au luat deja astfel de măsuri. De exemplu, prin Hotărârea Consiliului Local 371/30.10.2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, Consiliul Local Timişoara a interzis creşterea animalelor şi a păsărilor de fermă în anumite zone din oraş. Toţi crescătorii de animale individuali şi fermele trebuie să se supună deja reglementărilor din domeniul protecţiei mediului, normelor de protecţie a sănătăţii umane, precum şi normelor sanitar-veterinare. Toate activităţile de creştere a animalelor sunt supuse normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, instituite prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 119/2014", se mai precizează în scrisoare.

De asemenea, USR menţionează, referitor la obiecţia că nu ar exista aparatură care să poată constata depăşirea unor valori olfactive, că există astfel de aparatură, precum şi metode şi "cel puţin un laborator acreditat RENAR pentru determinarea nivelului de miros prin olfactometrie dinamică, şi anume Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială (ECOIND)".

"De altfel, Legea mirosurilor prevede că prezenţa şi concentraţia mirosurilor în aerul înconjurător se evaluează în conformitate cu standardele în vigoare sau cu alte standarde internaţionale care garantează obţinerea de date de o calitate ştiinţifică echivalentă. În plus, metodologia pentru stabilirea nivelului de disconfort olfactiv se stabileşte prin hotărâre de guvern", au mai adăugat semnatarii scrisorii.

USR susţine agricultura durabilă, care se aliniază normelor europene şi naţionale în vigoare. Atât timp cât fermele respectă deja aceste norme şi deţin autorizaţii integrate de mediu, Legea mirosurilor nu le va îngreuna activitatea, aceasta fiind în armonie cu normele europene şi naţionale deja în vigoare", mai susţin parlamentarii USR în scrisoarea adresată preşedintelui.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Dar zgomotul nu va deranjeaza de loc?

    Manele la maxim , nunti pe strada , hamaitul cainilor, boxele sa sparga (de preferat toata noaptea pana dimineata ) si legea mereu neaplicata ca electoratul trebuie protejat!!! 

    Suni la politie CP , ID-Ul nuamrul de la pantofi , nu conteaza catu spui ca unii baga wati la maxim si urla in parcare printre doua fumuri si trei seringi de se aude in tot orasul....

    Ceva imbunatatiri pentru aia care merg a doua zi la serviciu sau vor sa doarma asa un pic??? 

    Dar cu duhoarea lor neomarxista, care a imputit o tara intreaga, ce facem?

    1. Nu te obliga nimeni sa ii mirosi.

      Esti de-a dreptu IDIOT !!!

      Amice anonim, tu nici idiot nu te poti numi, caci esti doar un AVORTON facut la betie de curva de ma-ta si urangutanul de tac-tu!

      Maestre la persoana intai, eu pot mirosi multe, inclusiv prostia in stare pura ce te caracterizeaza!

    Securiștii de ieri, securiștii de mâine.

    Vor da LEGEA GUSTULUI.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb