PARLAMENTUL EUROPEAN: Deputaţii cer o nouă scală privind eficienţa energetică a aparatelor electrocasnice

George Forcoş
Companii / 6 iulie 2016

Deputaţii europeni au cerut în votul lor de astăzi privind actualizarea unei legi o scală nouă A-G mai puternică care să arate eficienţa energetică a aparatelor electrocasnice, pentru a răspunde progresului tehnologic.

"Votul de astăzi dă o nouă viaţă etichetelor privind eficienţa energetică, sistemul devenind mai puternic, mai sigur, mai clar şi mai orientat spre viitor. Inovaţiile precum baza de date, codul QR şi mai ales menţiunile privind aplicaţiile inteligente creează cadrul pentru o nouă etichetă energetică 2.0", a spus raportorul Dario Tamburrano, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Deputaţii au aprobat poziţia Parlamentului privind propunerea de actualizare legislativă cu 580 voturi la 52 şi 79 abţineri, în vederea începerii negocierilor cu Consiliul privind forma finală a legislaţiei.

"Etichete rescalate pentru grupele existente de produse" trebuie introduse între 21 de luni şi şase ani (în funcţie de tipul de produs) de la intrarea în vigoare a legislaţiei, pentru a asigura o scală A-G omogenă, se arată în textul amendat.

Orice altă rescalare în viitor va trebui să aibă în vedere o perioadă de validitate de cel puţin 10 ani, fiind implementată atunci când 25% dintre produsele vândute pe piaţa UE se vor afla în clasa energetică A sau când 50% dintre aceste produse se vor afla în clasele A şi B.

Atunci când noi scale sau etichete vor fi introduse, clasa A (pentru produsele care evoluează rapid din punct de vedere tehnologic din clasele A şi B) trebuie să fie mai întâi vidă (nu va include niciun produs), se arată în text.

Atunci când clasele energetice F şi G nu sunt permise pentru anumite grupe de produse, acestea trebuie indicate pe etichetă în gri, iar gama standard de culori verde - roşu trebuie să acopere clasele A-G, mai spun ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb