Parteneriat pentru construcţia unui parc fotovoltaic

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 iulie

Parteneriat pentru construcţia unui parc fotovoltaic

English Version

Nala Renewables a semnat un acord cu grupul românesc de energie regenerabilă Monsson pentru achiziţionarea unui proiect fotovoltaic de 61 MWp situat în vestul ţării. Se preconizează că lucrările de construcţie vor începe în trimestrul III 2024, urmând ca proiectul să fie operaţional şi conectat la reţeaua electrică din România în 2025.

Will Herlinger, director la Nala Renewables, a spus: "Suntem încântaţi că am încheiat prima noastră achiziţie cu Monsson, care are o experienţă semnificativă în dezvoltarea şi operarea proiectelor de energie regenerabilă în România. Este o ţară atractivă pentru a dezvolta, achiziţiona, construi şi exploata proiecte de energie regenerabilă, în parte datorită unui mediu de reglementare favorabil, determinat de obiective ambiţioase privind energia regenerabilă. Ne aşteptăm să continuăm să fim activi în regiunea CEE în următorii ani." La rândul său, Sebastian Enache, Head of M&A la Monsson, a salutat noul parteneriat cu Nala Renewables: "Sprijinim activităţile lor în regiunea din Europa Centrală şi de Est. Monsson îşi asumă rolul de a asigura o tranziţie corectă către energia curată şi un sistem energetic stabil. Viziunea noastră este că energia regenerabilă poate fi furnizată şi ca sarcină de bază".

Odată operaţional, se preconizează că parcul fotovoltaic va sprijini contribuţia Nala la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU prin generarea a aproximativ 80.000 MWh de energie curată pe an, reprezentând consumul de energie al aproximativ 13.000 de gospodării, precum şi prin reducerea a aproximativ 39.000 de tone de emisii de CO2 echivalent pe an.

Proiectul include posibilitatea de extindere suplimentară a capacităţii prin adăugarea unui sistem de stocare a energiei în baterii pe care Nala Renewables intenţionează să îl integreze în proiect.

Centrala fotovoltaică beneficiază de un acord de preluare pe termen lung, care asigură siguranţa veniturilor timp de cel puţin 12 ani de la punerea în funcţiune. Termenii acordurilor nu sunt dezvăluiţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb