Patronatul de la "Azomureş" are o ofertă concretă pentru semnarea contractului colectiv de muncă

Ziarul BURSA #Companii / 6 septembrie 2005

Patronatul societăţii Azomureş a înaintat o ofertă concretă către salariaţi pentru semnarea contractului colectiv de muncă la nivelul societăţii, în urma negocierilor desfăşurate la sfîrşitul săptămînii trecute, la Tîrgu Mureş, în prezenţa ministrului secretar de stat Vasile Nistor şi a reprezentantului AVAS George Constantin, transmite Rompres.

Oferta patronatului priveşte evoluţia drepturilor salariale pentru următoarele 16 luni, informează sursa citată, conform unui comunicat al societăţii "Azomureş". Din comunicat reiese că reprezentanţii sindicatelor s-au angajat ca, în termen de o săptămînă, să prezinte oferta salariaţilor în vederea includerii în contractul colectiv de muncă.

"Există premisele ca avînd acordul nominal al fiecărui salariat, în următoarele 10 zile să fie finalizat contractul colectiv de muncă la nivelul societăţii", se arată în document. Preşedintele sindicatului "Alternativa 2002" din Azomureş, Maria Dăndărău, a declarat că oferta la care face referire patronatul include prime de Crăciun, de Paşti, de Ziua Chimistului, bonuri de masă, dar numai dacă sindicatele şi, nominal, fiecare salariat îşi dă acordul.

"Dacă semnăm contractul colectiv de muncă, ni se oferă şi prima de vacanţă, inclusiv cea reţinută pînă acum. În loc de creşterea salarială de 9,5 la sută solicitată de sindicalişti, potrivit prevederilor contractului colectiv de muncă pe ramură, s-a oferit o împărţire a profitului. Astfel, dacă profitul va fi sub 500.000 de dolari, angajaţii combinatului ar urma să primească o sumă echivalentă cu profitul, dacă profitul va fi între 500.000 de dolari şi 1,5 milioane de dolari, angajaţilor li se vor repartiza 500.000 de dolari, iar dacă profitul va fi de peste 1,5 milioane de dolari, angajaţilor ar urma să le revină o treime din acesta. 70% din cuantumul acestor sume ar urma să fie plătite înainte de sfîrşitul anului. Am cerut să ne dea asigurări că nu închid combinatul, dar nu ne-au dat. De astăzi, supunem această ofertă acordului sindicaliştilor. Patronul va aduce oferta la cunoştinţa nesindicaliştilor", a precizat Maria Dăndărău. Aceasta a mai spus că, înainte de a se ajunge la această ofertă, alte cinci oferte ale patronatului au fost refuzate de sindicalişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb