Patronii "Terom Iaşi" sînt suspectaţi de legături cu teroriştii

Ziarul BURSA #Companii / 5 ianuarie 2005

Amman şi Hassan Nanaa trebuie să răspundă unui număr de 20 de capete de acuzare

Cercetările cazului patronilor arabi acuzaţi de relaţii cu băncile organizaţiei teroriste Al Qaeda au fost preluate de noua secţie de Combatere a Crimei Organizate, înfiinţată în cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Rompres. Materialul probator în dosarul fraţilor Amman şi Hassan Nanaa, patroni ai societăţii comerciale Terom SA Iaşi, a plecat de la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel spre secţia de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei doi fraţi urmează să răspundă unui număr de 20 de capete de acuzare, printre care asocierea în vederea comiterii de infracţiuni şi deturnări de fonduri şi spălare de bani, fiind suspectaţi de autorităţi de finanţare a organizaţiilor teroris-te internaţionalem, informea-ză Rompres.

La începutul lunii decembrie 2004, magistraţii Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Iaşi au solicitat sechestrarea în Ro-mâ-nia a celor doi fraţi, care erau acuzaţi de deturnare de fonduri de la Terom SA Iaşi şi spălare de bani pentru finanţarea organizaţiilor teroriste.

Potrivit procurorilor, fraţii Ammar şi Hassan Nanaa au cumpărat cel mai mare combinat de fire artificiale din Moldova, Terom SA Iaşi, în 2002, cu 1,6 milioane de euro. Cercetările au scos la iveală că aceşti bani ar fi fost împrumutaţi de la cetăţeanul francez de origine ara-bă Ziad Wazam. De asemenea, procurorii susţin că fonduri însemnate de la Terom au ajuns în Franţa, prin intermediul firmei acestuia din urmă, Wazam Ziad & Co şi banca SBA - sucursala Paris, timp de doi ani. Pe de altă parte, anchetatorii francezi au anunţat pe colegii lor români de faptul că banca amintită, SBA, cu sucursale în Cipru, Egipt şi Siria, este patronată de membri marcanţi ai familiei lui Ossama ben Laden. În prezent, în România se mai află doar Ammar Nanaa, fratele său Hassan fiind căutat prin mandat internaţional de mai bine de un an.

Alături de patronii arabi, printre inculpaţii de la Terom este cercetată şi Viorica Zlate, directorul economic al societăţii. Aceasta a declarat însă că toate aceste acuzaţii sînt nefondate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb