Patru noi startup-uri se alătură programului Orange Fab

G.D.
Companii / 15 februarie 2023

Patru noi startup-uri se alătură programului Orange Fab

Orange anunţă includerea în programul de accelerare Orange Fab a patru noi startup-uri ce oferă soluţii din zona de telemedicină, afişaj digital, semnalizarea inteligentă a trecerilor de pietoni şi gestionarea locurilor de parcare pentru bliciclete prin intermediul unei aplicaţii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, prin alăturarea celor patru startup-uri de tehnologie, acceleratorul Orange Fab ajunge la un număr total de 44 de startup-uri înscrise în program din 2017 şi până în prezent. În cei 5 ani, Orange Fab şi-a extins constant domeniile de activitate pentru a răspunde mai eficient nevoilor de business ale clienţilor, vizând direcţii precum reţelele 5G şi reţelele viitorului, IoT şi obiecte conectate, smart city şi mobilitate, fintech, smart retail, media şi divertisment, sănătate şi educaţie digitală. Orange Fab a achiziţionat, până în prezent, produse şi servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse în program, implementând alături de acestea peste 90 de proiecte.

Blume Technologies adresează problema numărului mare de accidente ce au loc pe trecerile de pietoni nesemaforizate, acestea reprezentând 25% din totalul accidentelor în care pietonii sunt implicaţi în România. Soluţia dezvoltată oferă un sistem de avertizare pentru trecerile de pietoni nesemaforizate bazat pe inteligenţa artificială. Acesta detectează comportamentul pietonilor şi atenţionează şoferii în legătură cu prezenţa pietonilor şi partea de carosabil de pe care vor să traverseze. De asemenea, sistemul înregistrează zona trecerii de pietoni şi colectează date de trafic care sunt furnizate sub formă de statistici către autorităţile publice.

CardioMedive a dezvoltat un dispozitiv inovator Hospital@Home multifunctional, ieftin şi uşor de utilizat pentru toată familia. Designul modular îl face ideal pentru o gamă largă de scenarii şi afecţiuni multiple, inovând modul în care este furnizată asistenţa medicală pentru pediatrie, asistenţă primară sau boli cronice complexe. Soluţia dezvoltată de CardioMedive integrează într-un singur loc toată călătoria medicală a pacientului, de la screening-ul bolii, telediagnostic, monitorizarea continuă şi examinarea clinică a pacientului de acasă.

Rastel.io îşi propune să rezolve problema locurilor de parcare pentru biciclete prin crearea unei reţele smart de parcări sigure. Prin intermediul aplicaţiei mobile rastel.io, bicicliştii pot găsi şi accesa cu uşurinţă toate parcările din reţea, fără a avea nevoie de mai multe chei sau cartele de acces. De asemenea, aplicaţia oferă companiilor posibilitatea de a se promova prin crearea de campanii de încurajare şi recompensare a mersului pe bicicletă.

Spectro:o este o soluţie completă de afişaj digital ce permite personalizarea experienţei de cumpărături din magazine şi comunicarea atât cu clienţii, cât şi cu angajaţii. Printr-o platformă digitală intuitivă, Spectro:o ajută branduri din domenii precum retail, HoReCa, sănătate şi producţie să gestioneze şi să distribuie conţinut multimedia pe un număr nelimitat de ecrane, în oricâte puncte de vânzare este necesar. Soluţia se adresează companiilor care caută să îmbunătăţească şi să personalizeze experienţa în punctele de prezenţă şi, implicit, să-şi crească vânzările prin afişaj digital de impact.

Prin intermediul Orange Fab, toate startup-urile beneficiază de mentorat pentru dezvoltarea produselor şi definitivarea planului de afaceri alături de experţii Orange şi vor primi suport pentru granturi de cercetare şi pentru implementarea proiectelor pilot alături de companii şi de autorităţile publice. De asemenea, au acces în laboratorul Orange 5G Lab la echipamente şi tehnologii de comunicaţii de ultimă generaţie, pentru testarea şi optimizarea soluţiilor bazate pe tehnologiile 5G şi IoT, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb