Patru persoane au decedat după atacul unui imobil din Lvov

Patru persoane au decedat după atacul unui imobil din Lvov

D.R.
Internaţional / 6 iulie 2023

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis joi un răspuns "tangibil" după atacul rus asupra unui imobil rezidenţial din Liov (Lvov), în vestul Ucrainei, atac soldat cu patru morţi, potrivit unui nou bilanţ, informează Agerpres.

"Va exista în mod cert un răspuns dat inamicului. Un răspuns tangibil", a declarat Zelenski pe Telegram, într-un mesaj însoţit de o înregistrare video în care se pot distinge mai multe clădiri puternic avariate.

În urma unui "atac rus cu rachetă", "patru persoane au fost ucise, nouă au fost rănite", a anunţat ministrul de interne al Ucrainei, Ihor Klimenko, pe Telegram. Operaţiunile de salvare continuă, a adăugat Klimenko, precizând că "etajele 3 şi 4 de la două scări (ale imobilului) au fost distruse. "Acesta este cel mai mare atac asupra unei infrastructuri civile la Liov, de la declanşarea invaziei la scare mare" asupra Ucrainei, a scris primarul Liovului, Andrii Sadovîi, pe Telegram.

Guvernatorul regional Maksim Kozitski a semnalat în timpul nopţii că "rachete inamice" se îndreaptă spre regiunile din vestul Ucrainei, citând forţele armate ucrainene.

"O serie de explozii" a fost apoi auzită la Liov, potrivit primarului. "Distrugerile sunt enorme, peste 50 de apartamente au fost devastate (...). Un imobil de birouri a suferit distrugeri, la fel şi clădirea unei şcoli şi a unui cămin al Universităţii Politehnice din Liov", potrivit lui Sadovîi.

Aflat la mai multe sute de kilometri de front, oraşul Liov şi regiunea sa au fost deja vizate de atacuri de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei pe 24 februarie 2022.

În noaptea de 19 spre 20 iunie, o "infrastructură civilă" din Liov a fost lovită de drone şi cinci persoane au fost ucise în martie în urma unui bombardament asupra unui cartier rezidenţial din Velika Vilşaniţea, în regiunea Liov. Pe terenul de luptă, Volodimir Zelenski a apreciat că lentoarea livrărilor de arme către Ucraina a întârziat contraofensiva Kievului, ceea ce i-a permis Moscovei să-şi întărească apărarea în zonele ocupate, în special cu ajutorul minelor.

"Doream să aibă loc mult mai devreme contraofensiva noastră", a declarat Zelenski la Odesa pentru jurnalistul Erin Burnett de la canalul american CNN, într-un interviu difuzat miercuri şi filmat câteva zile înainte."Le sunt recunoscător SUA (...), însă eu le-am spus, la fel şi europenilor, că noi am vrea să începem contraofensiva noastră mai devreme şi că am avea nevoie de toate armele şi de tot materialul pentru aceasta", a transmis Zelenski.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. PACEA singura solutie sa nu mai moara oamenii degeaba

    1. Ucraina lovește depozite militare, combustibil, armament, în timp ce rușii tăi pacifiști lovesc clădiri rezidențiale.

      Unii își apără țara, ceilalți sunt simpli teroriști. Pacea nu se obține decât prin pedepsirea teroriștilor. 

      ...

      Propaganda de 50 $,

      bravo 

      E de ajuns să citești titlul articolului, e gratis, online.

      Rusii au trimis rachete la Lvov sa distruga apartamente!

      La fel au atacat tractoare poloneze! 

      E opera antiaerianei ucrainiene,daca nu a lovit racheta,loveste blocul!

      E greu cu gandirea,e greu cu logica! 

      Eu am spus că teroriștii sovietici lovesc în cartiere rezidențiale, în timp ce ucrainenii vă lovesc exact în depozite de muniție și combustibil.

      Logic e să înțelegi atâta lucru, nu-i nevoie să faci propagandă sovietică cu mantaua. 

      Eu am zis ca nu prea pricepi,din rea vointa sau mai greu cu gandirea logica,propaganda americana nu e adevarul absolut,e minciuna cu un pic de adevar frumos prezentate!

      De Zele,minciuna la puterea a treia,rusii isi bombardeaza centrala nucleara,barajul,acum etaje superioare care sunt opera antiaerianei ua in proportie mare ,nu trimite nimeni rachete cu raza lunga sa distruga etajul superio ral unui bloc,dar tine la baieti ca tine ce se informeaza(dez) din surse autorizate de zele cel sfant! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb