PAUL STĂNESCU: "Raportul MCV, un pumn aplicat suveranităţii naţionale"

E.M.
Politică / 14 noiembrie 2018

Paul Stănescu (Sursa foto: Twitter)

Paul Stănescu (Sursa foto: Twitter)

Rezoluţia adoptată de Parlamentul European la adresa României este una "nedreaptă", iar raportul MCV reprezintă "un pumn aplicat suveranităţii naţionale", a afirmat, astăzi vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Mi se pare că, prin rezoluţia nedreaptă adoptată ieri şi prin publicarea raportului MCV, care reprezintă un pumn aplicat suveranităţii naţionale în materie de legiferare internă, UE a ridicat din nou un zid între Vestul şi Estul Europei. România şi românii nu merită un asemenea tratament! România este un stat european şi trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi cu toate statele membre ale Uniunii Europene, nu să fie tratată ca un stat de mâna a doua", a declarat Stănescu, potrivit Agerpres.

În opinia vicepremierului, "este greu de înţeles introducerea unor condiţionalităţi pentru România, sub pretextul afectării progreselor în Justiţie, pentru că Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţenilor sunt respectate, şi nu să reprezinte un tărâm al abuzurilor".

"Am prezentat argumente solide privind modificările legislative în domeniul Justiţiei, ori de câte ori a fost nevoie. În schimb, primim aşa-zise 'recomandări' să ne ignorăm Constituţia şi alte 'ţinte de atins' pentru a fi consideraţi egali cu celelalte state membre, precum şi o rezoluţie în Parlamentul European care propune o Justiţie oarbă la abuzuri. Este de neacceptat ca România şi cetăţenii români să devină un 'sac de box' şi să fie atraşi în jocul unor politicieni cu diferite interese personale! Se apropie alegerile europarlamentare, dar interesul unora de a câştiga din nou poziţii privilegiate în Parlamentul European nu trebuie să fie mai presus de binele şi interesul ţării pe care trebuie să o reprezinte!"?", a transmis Paul Stănescu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cine a luat hotararile?Cine este in guvernul Germaniei,adica PPE si socialistii.Au fost ajutati si de unii din fostul PDL(macovei,stolojan,preda) etc.Frumos sprijin la 100 de ani de la Unire.Sa le fie rusine!

    1. De parca politica mizerabila a hotilor o fac cei de-afara .Sa ne fie rusine!

    BINE VENIT ÎN capul ÎN CARE SE STRÎMBĂ CONTORSIONAT statul de drept ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb