PCC, din nou în Consiliul de Administraţie al Oltchim

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2012

PCC, din nou în Consiliul de Administraţie al Oltchim

UPDATE ora 15:44: Acţiunile Oltchim au scăzut cu 1,49 % faţă de şedinţa precedentă

UPDATE ora 11:01: Acţiunile Oltchim se tranzacţionează cu o valoare de 0,5840 lei, având o creştere de 2,46 %

---

UPDATE 09:20: Peste 10 minute se reia tranzacţionarea acţiunilor Oltchim

---

UPDATE 08:50:

Conducerea Oltchim a anunţat, în urmă cu puţin timp, într-un raport transmis BVB, că acţionarii au aprobat ieri noii administratori ai combinatului: Mihai Bălan, Rodin Traicu, Adrian Radu, Petre Vlăsceanu şi Wojciech Zaremba. Informaţia aceasta a fost publicată în exclusivitate de ziarul BURSA în ediţia on-line de ieri.

Acţionarii au respins propunerea PCC de renunţare de către Oltchim la acţiunile în instanţă deschise de societatea vâlceană împotriva companiei germane. Au fost aprobate în schimb, efectuarea de către Consiliul de Administraţie a revizuirii bugetului pe anul 2012 şi a elaborării unui buget realist pentru anul viitor, pe baza situaţiei actuale a societăţii. Consiliul de Administraţie va elabora un raport privind soluţiile alternative pentru revitalizarea şi dezvoltarea Oltchim, precum şi un raport care să analizeze sistemul de distribuţie a produselor finite.

Acţionarii prezenţi la AGA de ieri au luat act şi de prezentarea planului de reorganizare în vederea redresării şi salvării Oltchim.

-----

Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în România, a reuşit să reintre, ieri, în Consiliul de Administraţie al Oltchim, potrivit unor surse din companie, după circa doi ani de absenţă. Acţionarii au aprobat, ieri seară, după dezbateri aprinse, componenţa Consiliului de Administraţie (CA) al Oltchim, din care, alături de domnul Zaremba, mai fac parte Rodin Traicu, Mihai Bălan, Ionel Florin, Radu Adrian şi Petre Vlăsceanu.

Potrivit surselor noastre, includerea domnului Zaremba în CA era de neconceput pentru acţionarul majoritar la începerea adunării, mai ales că Oltchim are pe rol mai multe procese împotriva reprezentanţilor PCC (acţiunea în răs-punderea administratorilor împotriva lui Wojciech Zaremba şi a lui Waldemar Preussner, acţiunea în concurenţă neloială împotriva PCC). Dezbaterile de ieri s-ar fi învârtit fix în jurul acestei probleme: dacă numirea lui Wojciech Zaremba ar intra în conflict cu acuzaţiile care i se aduc din vechiul mandat în Consiliu. Într-un final, acţionarul majoritar a cedat insistenţelor PCC şi a acceptat prezenţa reprezentantului PCC în CA-ul Oltchim, mai susţin sursele citate.

Acţionarii Oltchim au respins, însă, solicitarea PCC privind renunţarea Oltchim la procesele îndreptate împotriva companiei germane.

Acţionarii au mai avizat, potrivit surselor noastre, ca administratorii să revizuias-că bugetul pe 2012, elaborarea unui buget realist pentru anul viitor, elaborarea unui raport care să analizeze sistemul de distribuţie a produselor finite ale Oltchim, dar şi elaborarea unor rapoarte care să clarifice stadiul contractelor de sponsorizare, marketing şi utilizare a publicităţii.

Unele surse din companie ne-au mai spus că directorul general al societăţii, Mihai Bălan, a prezentat acţionarilor şi un plan de relansare economică, ce ar include programul de repornire, renegocierea contractelor existente şi soluţii de finanţare.

Acest plan ar fi fost prezentat şi la Bruxelles, iar Comisia Europeană a sugerat ca acesta să includă şi măsuri de restructurare. Astfel, actuala conducere a Oltchim ar analiza, în această perioadă, externalizarea unor activităţi precum divizia de materiale de construcţii, coloana auto sau serele, mai spun sursele citate.

Gurile rele de prin Oltchim comentează că proiectul de externalizare este unul mai vechi, realizat de fostul director general Constantin Roibu, care ar fi fost prezent, ieri, la prima parte a şedinţei AGA. Domnia sa ar fi luat cuvântul, după cum se povesteşte prin companie, ca să spună că planul de relansare nu va avea niciun efect pentru că nu este bine întocmit.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cu milioane de euroscuze sau cu o scuza de 1 leu, desfasurarea AGA era previzibila, la fel ca si licitatia. Intai trimitem o hartie in care suntem de acord cu zborul in cosmos(sau marire de capital) , iar dupa acea venim si rugam frumos sa o retragem ca ni s-a facut frica de inaltime si faschem pipi pi noi (ne retragem aprobarea pentru marire de capital). Asa fu si amu. Aoleu, neicusorule, faschem taraboi mare daca vrei sa intri in sfatul batranilor, da apoi de, hai si tu sa intri la noi sa nu te plictisesti singur dand ocol in jurul bosdeucii si spunand ca nu esti luat in seama. Aferim...

    1. si vazand ca cel minoritar vrea sa-si ia jucariile si sa plece atunci a consfintit:"Într-un final, acţionarul majoritar a cedat insistenţelor PCC şi a acceptat prezenţa reprezentantului PCC în CA-ul Oltchim, mai susţin sursele citate." Doar si pentru asta ar trebui sa ne dea bani mai multi de la UE, caci noi putem sa-i facem pe toti fericiti care vor cate ceva ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb