PD vrea o dezbatere publică pe marginea proiectului de lege privind funcţionarea SRR şi SRTV

Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2006

Proiectul de lege privind noul regulament de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi a Societăţii Române de Televiziune (SRTV) ar trebui supus dezbaterii publice înainte de aprobarea sa, a declarat ieri preşedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc.

"Vom propune să avem o dezbatere publică pe marginea proiectului de lege şi pe baza argumentelor deja coagulate la nivelul Alianţei DA", a precizat liderul PD, explicînd că dezbaterea publică este necesară pentru a fi cunoscută şi poziţia societăţii civile faţă de acest proiect.

Proiectul privind noul regulament de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune a fost finalizat, la sfîrşitul săptămînii trecute, de către o comisie din care fac parte minis-trul culturii, Adrian Iorgulescu, secretarul de stat Ioan Onisei şi deputaţii Raluca Turcan (PNL) şi Valentin Iliescu (PD). Într-un comunicat de presă, grupul de lucru a precizat că acesta trebuie să reprezinte o prioritate imediată a coaliţiei de guvernămînt.

Proiectul prevede depolitizarea conducerii SRR şi SRTV prin reducerea numărului de persoane propuse de grupurile parlamentare, dar şi reglementarea în mod mai clar a incompatibilităţilor şi decalarea mandatelor. Iniţiativa legislativă reglementează şi conflictul de interese din cadrul celor două instituţii astfel încît ele să-şi îndeplinească mandatul de serviciu public, iar banii cetăţenilor să fie cheltuiţi judicios şi eficient.

Călin Popescu-Tăriceanu: numărul reprezentanţilor Parlamentului în CA ale SRR şi SRTV se va diminua

Numărul reprezentanţilor Parlamentului în noua structură a Consiliilor de Adminis-traţie ale posturilor publice de radio şi televiziune se va diminua, fiind contrabalansat cu exponenţi ai societăţii civile, a declarat, ieri, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Călin Popescu-Tăriceanu. El a precizat, la sfîrşitul şedinţei Biroului Permanent Central al PNL, că liberalii şi-au definitivat punctul de vedere asupra depolitizării conducerilor posturilor publice de radio şi televiziune. Acest subiect se va afla pe agenda şedinţei de luni a Alianţei D.A. Potrivit lui Călin Popescu-Tăriceanu, acest proiect de lege dă posibilitatea ca Parlamentul să-şi trimită reprezentanţi în Consiliile de Administraţie ale celor două instituţii fără a stabili un anumit algoritm. "S-ar putea ca Parlamentul să decidă pe baza altor criterii decît cele de proporţionalitate şi trebuie ţinut cont că nu sunt singurele instituţii sub autoritatea Parlamentului. Este firesc să existe reprezentanţi ai săi în Consiliile de Administraţie", a spus Călin Popescu-Tăriceanu. El a spus că subiectul fuziunii PNL-PD nu a fost abordat în şedinţa de luni şi a anunţat că miniştrii, secretarii de stat şi parlamentarii liberali se vor reuni pe 29 şi 30 ianuarie la Sinaia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb