PDL a lansat în dezbatere Legea Capitalei, care prevede desfiinţarea funcţiei de primar de sector

Ziarul BURSA #Politică / 9 februarie 2011

PDL a lansat, ieri, în dezbatere proiectul Legii Capitalei, care prevede ca funcţia de primar de sector să fie desfiinţată şi cei 6 primari de sector să devină viceprimari, desemnaţi din rândul a 55 de consilieri aleşi uninominali. Prim-vicepreşedintele PDL Bucureşti, Sorina Plăcintă, a organizat o primă dezbatere cu asociaţiile implicate, pe tema proiectului Legii Capitalei, propus de PDL.

Sorina Plăcintă a prezentat proiectul PDL, arătând că este necesară această lege deoarece Bucureştiul nu poate funcţiona ca un oraş format din mai multe orăşele. Ea a arătat că primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman (PNL), nu îi convine propunerea PDL deoarece bugetul Sectorului 1 este cel mai mare şi nu va putea gestiona acest buget.

Potrivit Sorinei Plăcintă, este incorect ca bugetul Sectorului 5 să fie mai mic decât cel al Sectorului 1 şi a arătat că legea propusă de PDL prevede o metodă corectă de a trata cetăţenii. "Vrem verigi cât mai scurte până la cetăţeni. Este o lege a Capitalei, nu o lege politică. Dorim o lege a cetăţeanului", a explicat Plăcintă.

Ea a arătat că legea nu va ajuta PDL, ci din contră, îi va aduce deservicii, dar democrat-liberalii doresc să o promoveze pentru cetăţeni.

Mai mulţi participanţi au făcut propuneri şi au pus întrebări legate de proiect. Cezar Corâci a arătat că nu trebuie lăsate la îndemâna Consiliului regulile bugetului şi că i se pare că 55 de consilieri nu sunt suficienţi pentru volumul de muncă. Unul dintre participanţi a propus ca primarul să fie ales împreună cu o listă de viceprimari, considerând că acest lucru va înlătura orice conflict politic.

Sorina Plăcintă a precizat că vor urma mai multe dezbateri pe tema proiectului Legii Capitalei şi, după aceea, acesta va fi definitivat.

Primarii sectoarelor 1 şi 4, Andrei Chiliman şi, respectiv, Cristian Popescu Piedone, au făcut apel, ieri, la primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să convoace şi să pună pe ordinea de zi a CGMB cât mai curând organizarea unui referendum pe tema Legii Capitalei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ideea este foarte buna si este dovedita de alte capitale europene. Legea nu va ajuta PDL in batalia pentru primaria capitalei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb