Acţiunile "Sterling Resources" au înregistrat evoluţii spectaculoase, după celebra decizie a Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, din 3 februarie, prin care României îi revine 79,34% din totalul suprafeţei în disputa cu Ucraina, ceea ce înseamnă accesul la o mare parte din rezervele de petrol şi gaze naturale disputate.
Pe 4 februarie, pe bursa canadiană a avut loc un transfer record de 4,19 milioane de acţiuni, în valoare de 3,31 milioane de dolari canadieni, cotaţia de referinţă neînregistrând variaţii semnificative în acea perioadă, în condiţiile în care media tranzacţiilor zilnice este sub 100.000 de acţiuni.
Tot pe 4 februarie, la noi în ţară izbucneşte scandalul Sterling Resources.
Volume mari de acţiuni au mai fost tranzacţionate şi la jumătatea lunii decembrie 2008, când s-au transferat peste 3,5 milioane de acţiuni.
În prezent, acţiunile "Sterling Resources" se tranzacţionează la un preţ mediu de 0,81 dolari canadieni/acţiune.
"Sterling Resources" este o companie canadiană cu sediul la Cargary, Privincia Alberta. Investitorul "Sterling Resources LTD" este listat la bursa din Toronto TSX Venture Exchange, acţiunile sale tranzacţionându-se sub simbolul SLG. "Sterling Resources" desfăşoară operaţiuni petroliere în Marea Britanie, în Franţa şi în România (atât pe uscat - Perimetrul Sud Craiova, cât şi în Marea Neagră - Petrimetrele Pelican şi Midia).