PEDEPSIŢI PRIN AMERICANI Nu provoca furia tatălui meu, Eglamour!

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 1 decembrie 2017

Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, care a semnat comunicatul despre România.

Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, care a semnat comunicatul despre România.

Departamentul de Stat al SUA i-a dat un bobârnac în nas lui Liviu Dragnea, cu un Comunicat de trei fraze:

"SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, imune la interferenţa politică. Îndemnăm [n.n. -We urge] Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei".

Guru Digi24 Cristian Tudor Popescu înţelege prin "to urge", "a ordona" şi o zice în direct, la Prelipceanu.

A doua zi, află că nu-i chiar aşa şi-şi muşcă limba să o dreagă, spunând că, în traducere, "to urge" înseamnă fie "a îndemna", fie "a solicita imperios".

Fie, fie.

Dacă ar fi consultat Merriam-Webster, atunci ar fi trebuit să spună fie, fie,... fie, fie, fie, de cinci ori fie, pentru că dicţionarul trece în revistă cinci înţelesuri diferite.

"Nu provoca furia tatălui meu, Eglamour" (Urge not my father's anger, Eglamour), din "Doi tineri din Verona", a lui Shakespeare, nu are nimic de a face cu "a solicita imperios", "a îndemna" sau "a ordona", cum limitează Guru.

Există dicţionare care, pentru "to urge", trec în revistă treisprezece înţelesuri diferite.

Verbul este foarte bogat polisemantic (unul dintre înţelesuri are conotaţie sexuală).

Nu avem un echivalent, în româneşte, de aceeaşi bogăţie de înţelesuri.

Deci, nu doar lingvistic decriptăm ce a vrut să spună Departamentul de Stat, ci, din treisprezece înţelesuri, îl selectăm pe cel adecvat situaţiei.

Situaţia este că, duminică, treizeci de mii de bucureşteni au plecat din faţa Guvernului şi au parcat în faţa Parlamentului, manifestând contra manevrelor PSD-ALDE de schimbare a legilor care guvernează Justiţia.

Alte zeci de mii au protestat în ţară.

Protestele astea ţin de un an.

Au început în ianuarie, pe vremea lui Grindeanu şi Iordache.

Este greu să mai spui că protestele sunt finanţate de Soros, aşa cum au afirmat PSD şi Antena lor 3, pentru că, la el acasă, Departamentul de Stat al SUA, care i-a dat acum un bobârnac în nas lui Dragnea, nu se are bine deloc cu Soros, aşa că nu-i imaginabil să-i încurajeze pe angajaţii lui de aici.

Deci, situaţia elimină conotaţia sexuală a lui "to urge".

Dacă accepţi prejudecata că SUA ar fi un stat democratic şi dacă accepţi prejudecata că, în SUA, funcţionează cea mai admirată democraţie a lumii, dispusă inclusiv la exportul de democraţie aşa cum înţelege SUA să facă, atunci, din bogăţia de înţelesuri a lui "to urge", nu mai poţi selecta nici măcar pe "a solicita imperios", ci pe acela de "a recomanda stăruitor" (vezi http://www.dictionary.com/browse/urge).

Desigur, este o problemă de opţiune, pentru că, dacă nu accepţi prejudecăţile pomenite, atunci traduci cu Guru: "Americanii ne dau ordine", (neîndrăznind să-şi ducă "Gândul" pînă la capăt şi să spună în clar că "Americanii ne poruncesc").

După Guru, au venit de-a valma PSD-eii, ALDE-eii şi PNL-eii să îşi apere nevoile şi neamul.

Parlamentul întreg este revoltat de americani, sub semnătura lui Dragnea şi Tăriceanu.

Aparent, ne-am încurcat, nu ne place că un condamnat la închisoare - Liviu Dragnea - comandă schimbarea legilor Justiţiei, dar nu ne place nici să primim mesaje dubioase de la americani; atenţie, încurcătura nu-i reală, mesajele dubioase americane vin din cauza lui Dragnea.

Noi suntem cei care i-am aşteptat pe americani cincizeci de ani.

Noi am vrut o relaţie specială cu americanii.

Le-am dat tot ce-au vrut, bază, soldaţi, inclusiv pe ucigaşul lui Teo Peter.

Băsescu i-a numit "licuriciul mare".

Am vrut în NATO.

Noi ne-am vrut colonie americană, că cică să nu fim colonie rusească.

Acum de ce ne mai mirăm?!

Americanii nu se solidarizează cu o colonie siluită de un infractor; o preferă cuminte.

Vorba ambasadorului american Hans Klemm: "Vedeţi, eu v-am zis de mult!"

O postare pe internet atrage atenţia că "we urge" apare în comunicatele Departamentului de Stat al SUA remise către Kenya, Irak, Sudan, Coreea de Nord, Burkina Fasso, Myanmar, Venezuela şi că se referă la încălcări ale democraţiei, ale drepturilor omului şi la injustiţii flagrante.

Dacă i-ar păsa de România, Dragnea ar demisiona.

Daca i-ar fi păsat de România, Dragnea ar fi trebuit să demisioneze de mult.

Străinii aduc pedeapsa pentru întronarea legii:

"28. De aceea aşa zice Domnul: «Iată voi da cetatea aceasta în mâinile Caldeilor şi în mâinile lui Nabucodonosor, regele Babilonului, şi acesta o va lua.

29. Şi vor intra Caldeii, care împresoară cetatea aceasta, vor da foc cetăţii şi o vor arde cu foc pe ea şi casele pe ale căror acoperişuri s-au adus tămâieri lui Baal şi jertfe cu turnare în cinstea dumnezeilor străini, ca să Mă mânie pe Mine.

30. Că fiii lui Israel şi fiii lui Iuda au făcut numai rău înaintea ochilor Mei din tinereţile lor; fiii lui Israel M-au mâniat necontenit cu faptele mâinilor lor», zice Domnul".

(Biblia/Ieremia/Capitolul 32)

Opinia Cititorului ( 70 )

  1. Make, scrie ceva si despre companii americane si suferintele lor in Ro, pierderi continue ani la rand

    Ele nu pot demisiona ca Dragnea, dar diicot le poate cerceta? 

    De ce e Lukoil singura companie straina cu pierderi din Ro care e belita. 

    Unde au burse procurorii din Ro.? 

    1. Unde e contractul bechtel?

      Cine a adus rmgc in Ro? 

      Chevron . 

      Microsoft si mega-spagi.. 

      Eads. 

      Etc.etc 

      Ce treba au $$$$$ cu Biblia, oricat de hegelieni am fi. 

      Mai bine ar demisiona Maior si s-ar preda singur la diicot.

      Are multe de zis da nimeni nu-l intreaba, de la fregate la chevron. 

      Etc

      Orice are treaba cu Biblia, dar versetele astea citate de Make au o subtilitate infricosatoare in ocazia asta.

      Toti cei care cunosc vreun stat, altul decat Romania, in care presedintele Camerei Deputatilor este condamnat definitiv la parnaie, sunt rugati sa comunica aici numele acelui stat, cu mii de multumiri din partea cititorilor ziarului BURSA!

      prin acest Communicat Liviu nu mai poate demisiona fiindca oricine ar spune ca este un act de nesuveranitate.Nu uitati ca si Vladimir e suparat ca nu vindem gazu din Neptun lieber in Europa.Deja Reiner nu me prea lasa sa ne jucam cu Nadine leider lui

      Cand il salta pe penibilul Dragnea, sa nu uite sa il ia si pe Tariceanu, cel mai otravitor caracter...

      Se pare că Vasile Blaga a scăpat cu cei 700 000 de dolari încasați pe PF pentru partid. Plicușor a fost retras un pic la umbră din același motiv.

      Și zici să-i salte pe ăștia doi? Are Securitatea oo?

      N-are! :) 

    Despre penibilitatea americanilor se poate spune că doar caricatura numită politica românească o mai poate concura.

     

    Sorina Matei, într-un mesaj publicat pe Facebook, a anunţat că a făcut o solicitare oficială către Departamentul de stat al SUA privind comunicatul despre Legile Justiției transmis luni seară. 

    "Misterul a fost rezolvat! Departamentul de Stat al SUA indica oficial pentru clarificări pentru poziționarea pe legile Justiției Ambasada SUA la Bucuresti. 

    Am făcut astăzi solicitare oficială la Departamentul de stat al SUA in legătura cu comunicatul pe legile Justiției transmis aseară. Am cerut oficial Departamentului de Stat sa precizeze care sunt prevederile din legile Justiției care afectează independența Justiției și lupta anticoruptie și dacă a recomandat ca toate cele trei legi sa nu fie adoptate sau doar anumite articole. Și care articole mai exact. Acum Departamentul de Stat mi-a răspuns oficial ca pentru aceste răspunsuri sa ma adresez ambasadei SUA din România. 

     

    Jurnalista a revenit cu un alt mesaj publicat, de asemenea, pe Facebook: "După ce Departamentul de Stat al SUA indică oficial pentru clarificări pe poziționarea pe legile Justiției ambasada SUA, vine răspunsul ambasadei SUA: oferim Declarația Departamentului de Stat al SUA. 

    În urma răspunsului oficial al Departamentului de Stat al SUA care pe legile Justiției a indicat pentru clarificări ambasada SUA la București, am cerut punct de vedere in baza aceleași solicitări și răspunsului Departamentului de Stat la ambasada SUA la București. Am primit răspunsul ambasadei SUA la București, la aceeași solicitare trimisa, răspuns care mă trimite înapoi la declarația Departamentului de Stat al SUA. Cred ca este clar." 

     

     

    Da, Sorina Matei, este foarte clar. În prețul rachetelor se afla inclus și comunicatul american care se amestecă din nou în situația politică din România de partea instituțiilor cu care colaborează. 

    Americanii merg mereu pe acest principiu enunțat de toți securiștii: politicienii vin și pleacă, securiștii sunt cei care rămân și pun bazele statului. Am auzit acest refren la un securist român dar și la un funcționar înalt american aflat la el acasă. 

    1. Deci sa ramanem cu concluzia ca daca nici Departamentul de stat si nici macar Ambasada SUA nu au catadisit sa-i ofere satisfactie doamnei Sorina Matei (cine e si ce functie importanta are in statul roman eu habar n-am) atunci ceva e clar ( nu ne spune precis ce ,ne putem imagina doar) sau sigur,sigur sau daca vrem,si mai clar, securistii isi fac de cap!Logic,nu?

      Prima si ultima fraza e interesanta daca nu corecta.

      Pacaliciul de la Casa Alba a fost pus cu botul pe labe de securisti lor anul acesta de si-a mai domolit discursurile de faraon.

      Ma bucur nespus ca ai revenit. 

      Dle Marius, aștept cu nerăbdare ca un ziar să preia inițiativa Sorinei Matei și să întrebe concret Departamentul de Stat. Încă mai sper că o vor face. Pentru că au mai făcut-o.

       

      "„Adevărul” a obţinut poziţia oficială a Comisiei de la Veneţia asupra celei mai litigioase chestiuni politico-juridice din ultimul an: aşa-numitul prag de prejudiciu [...] 

       

      La solicitarea ziarului „Adevărul”, Comisia de la Veneţia a clarificat sfera de aplicare a raportului şi sensul concluziilor pe care le-a avut în vedere la întocmirea acestuia." 

       

      Deci, să înțelegem. Când Adevărul, unul dintre angrenajele de propagandă ale instituțiilor, nu găsește convenabil un raport al Comisiei de la Veneția, le scrie și obține răspuns - este adevărat că apoi dezinformează masiv și distorsionează răspunsul primit, dar măcar a făcut ceva. Va scrie Adevărul și la Departamentul de Stat? Eu zic că nu. Nu știu de ce s-a apucat Sorina Matei să le scrie, poate dintr-un simplu interes jurnalistic. Dar mai mult rău a făcut pentru anumite personaje. 

      pupinule, ti se usuca limba de la lins, mai fa si tu o pauza !

      Nu sunt nici un Marius. E un cititor destept iar tu un un prost. Mergi in continuare cu comentariile tale de 2 bani.

      Daca nu scriai comentariul la Cristi C. nu era citit! 

      Efort ne-necesar. Obiectivul Comunicatului Dep. SUA este de a spune printre dinti: you mess with Kovesi, you mess with us. Restul, adica care propunere la legea justitiei nu este in regul, ramane la rubrica "si altele".

      Ți-ai dat singur răspunsul de ce românii votează PSD-ALDE.

      S-a schimbat majoritatea parlamentară, dar puterea a rămas în același loc, în zona neagră a mafiei securiste. 

      Kovesi este la al patrulea mandat de când luptă asiduu împotriva corupției.

      N-a reușit decât să protejeze mafia financiară, mafia din energie, mafia securistă, mafia din IT. 

    Cica suntem stat suveran unde parlamentari fac/gandesc pentru noi LIBERI.

    Ei nu e asa. 

    Ctp a avut o emisiune foarte buna aseara. Daca l-ati citat puneti si inregistrarea aici netaiata. 

    Bravo Dragnea ! 

    Dragnea ne arata ca deciziile nu se iau in Parlament ci in Sua, Parlamentul European. 

    Parlamentul Romaniei e doar un paravan pentru asta. 

    Fmi da ordine ! 

    Lista poate continua. 

    Ctp-ul a spus ca suntem al 51-lea stat, aici l-am spus, semn ca citeste Bursa. 

    Justitia e ok doar cand dau soluti pro Sua! 

    Coreea i l-ar fi dat pe ucigasul lui Teo Peter? 

    Daca justitia pana acum nu l-a vazut pe Dragnea inseamna ca e complice la tot ce e acuzat Dragnea?

    1. care sa-l supere pe Donald ca nu cumpara rachete marca Disney si din acest motiv si-au dezvoltat propria Industrie de jucarii.

      Dupa puscarea lui nea Ceasca prima grija a fost sa fie prafu' de tara. Aparare, mai avem Aro de pe vremea lui ca urmasi au vandut tot tot tot!

      Tineri afara. 

      Daca SUA nu se "baga" in Romania, astazi Kovesi nu exista, toti hotii politici erau liberi iar tara era al 41 judet al lui Dragnea. Ce ma amuza cand se umfla vena de roman in vreun concetatean si incepe sa dea cu noroi in americani ! Penalul de Dragnea conduce tara datorita concetatenilor nostri care au votat PSD , iar schimbarile la legile justitiei se intampla pentru ca il deranjeaza pe Dragnea. Despre ce vorbim ?

      Vorbim despre mafia securistă.

      Puteți face gălăgie cu tefeleii în stradă, în realitate, masa de votanți s-a prins de mizeria securistă.

      Poate ar fi bine să furați alegerile un pic mai opulent și atunci vom avea și servicii securiste reformate. 

      Vrei sa te dai intelighent cs toti rezistentii dar nu stii cate judete are Romania. Quo vadis!

    Uneori,speranta in politica,asa cum e si la bursa,nu la ziar,e contraproductiva.Romanul isi spune:'' lasa ca a furat destul si daca vine la putere,mai face si pentru noi,astia mai saraci''....Romanul spera,iarta,uita si viseaza frumos....Dle Make,va rog ,nu ii treziti din reverie!E prea frumoasa,asa cum spunea Faust!

    1. Ca sa nu fiu inteles gresit,vreau sa precizez ca Faust se referea la clipa,nu la visare.Aici,momentul de visare e atat de sublim,incat romanii l-au oprit in loc timp de 3 decenii,aproape.

    rromanii nu sunt in stare sa fie uniti si neutri ca elvetienii!

    Când repeţi tu sloganele securistice cu „subminarea luptei împotriva corupţiei”, poate dai şi-un exemplu din care să rezulte CUM se subminează minunata luptă care numai cu corupţia nu se bate? CUM Make?

    Prin faptul că procurorul ăla cretin şi ticălos care l-a acuzat aiurea-n pom pe Ponta ar trebui să plătească? AUD?? Ai spus pe undeva că „marele dosar de corupţie Ponta” a fost clasat de către PG pe motiv că „fapta nu există”??? Evident că nu, tu doar faci propagandă! 

    Altfel, mesteci aiurea şabloane cu zecile de mii de cretinaci care urlă fără să ştie ce. Dar de milioanele care-au votat nu spui nimic? De ce-ar conta câteva mii de spălaţi pe creier care ies la iniţiativa sekurităţii şi a lui soros şi nu contează voturile?

    Las-o moartă, Make, că pe zi ce trece te ramoleşti!  

    1. Esti beat asa de dimineata, mai Sika?

      Esti un i...t amice!

      ....un fel de bla...bla bla...fara subiect si predicat.

      Make nu-mi mai este simpatic demult, dar tu esti tulburat rau ! Deduc ca esti PSD - ist; nimic rau in asta, doar ca nu vezi ce face Dragnea si ai lui pentru ca nu te lasa furia impotriva celor care l-au denigrat pe Ponta -astazi vinovatul de serviciu se pare ca este Make.

    Cand il scapa pe cel care l-a omorat pe Teo Peter?

    Sau justitia romana ca nu l-a putut aduce la Gherla la odihna 30 de ani? 

    Justitia e ca o arma? 

    Trebuie sa dea sentinte de unde bate banu'? 

    Drepturile Omului sunt invocate doar acolo unde e petrol pt Sua?

    E frumoasa americanca sa o platim cu mil de $! 

    1. Make ne spune nouă, deși el nu se prinde.

      "În comunicatele Departamentului de Stat al SUA remise către Kenya, Irak, Sudan, Coreea de Nord, Burkina Fasso, Myanmar, Venezuela" 

      Păi, să ne spună Make_care din statele astea fac proiecte de legi conform recomandaărilor Comisiei de la Veneția.

      Și poate ne mai scuitește make de condamnările penale ale unui stat securist mafiot. În țara asta se fură câeva miliarde de euro anual, iar DNA anchetează mite de nași de trei încasate de nași de tren și politicieni care numără votanți. 

      Oare sunt eu singurul care a vazut prea multe filme in care totul se plateste/rascumpara pe sub masa ?

    Mesajul DS SUA este, așa cum spune Make, dubios, dar nu numai atât: Este și penibil prin natura lui, și nu din cauza lui Dragnea.

    Acest îndemn sau solicitare sau ce ... o mai fi nu este primul ucaz din partea noului Komisariat sovietic către colonia / gubernia România. Au fost atâtea alte îndemnuri tovărășești din partea marelui licurici, venite și în timpuri mai bune, când primii miniștri nu erau pușcăriabili. 

    Ferice de țara noastră că este luminată de licurici mai mari sau mai mici, până o să facem plici :) că nu am găsit altă rimă. 

    A apărut un banc: Cică România are stat de drept, stat mafiot și stat paralel. Dacă le unim, apar pe hartă Statele Unite ale Americii :)) 

    Ah, și o întrebare către Make, dacă dorește să ne clarifice, cel puțin pe mine, în legătură cu străinii care vor întronarea legii:

    În toată tărășenia asta, cine sunt caldeenii, cine regele Babilonului și mai ales cine este Baal? 

    1. Cum de Putin poate dormi linistit de ce se intampla la mitici?

      China, India cum de nu e interesata de petecul acesta de tara? 

    Vad ca lumea e focusata pe traducerea lui urge in romana. In primul rand trebuie avut in vedere ca limbajul diplomatic are alte conotatii si alte intelesuri decat vorbirea literara sau curenta. Pierdeti vremea. Cand se spune ca "urmarim cu ingrijorare" inseamna fratilor ati deraiat si aveti cartonas galben si nu ca suntem ingrijorati si atat (de exemplu). Orice indemn sau rugaminte sau sfat sau parere sau ce-o mai insemna "to urge" este de fapt porunca ordin pentru ca nu se pot pune expresii de pe FB sau din Pta Victoriei in pdf-urile diplomatice. De-aia e diplomatie, arta subtilitatii si a fatarniciei, vrajeala in vorbe tocmai sa nu se inflameze lumea sa puna pistoalele pe masa. Ca la Coreea de Nord, urmarim cu ingrijorare...si in 2 saptamani s-a umplut zona de avioane si portavioane.

    Pe de alta parte nu ar mai fi fost nevoie de comunicatul DS daca am fi avut si noi opozitie. Dar n-avem.

    Atitudinea lui Predoiu ar fi fost corecta daca PSD n-ar fi facut mizeriile atat de mari. Adica pozitia noastra fata de extern e ghiocelul ca altfel nu putem. A trebuit sa ne dam economia pe nimic ca sa ne puna la masa celor mari. Polonia si Ungaria n-au probleme cu asa ceva, ei cand vor sa faca ceva, fac, poate sa tipe oricine, si au si ei Patriot si parteneriat cu SUA (Polonia). Nimanui nu i-a mai dat Bruxelles-ul un todo list cum i-a dat lui Ponta. Nu poti fi privit de la egal la egal si cu respect cand te-ndoi la orice adiere. 

    Este un articol inspirat. Cel mai inspirat din ultima vreme, cu toata agitatia...

    Si echilibrat. Cu bunele si cu relele cautarilor noastre nesfarsite prin desert. 

    Si cu egourile care ne intuneca mintile si nu ne lasa sa iesim din bucla.  

    De fapt desertul e taram roditor, dar noi in vedem asa. E cate un Don Quijote in fiecare dintre noi. La unii mai rar, la altii mai...mereu.

    Make, vin sarbatorile. Mi-as dori de la echipa voastra nu doar inteligenta acida, ci si mai multa directie pentru oamenii onesti, care sunt uneori coplesiti de...emotii. N-as zice de dubii, pentru ca asta le (ne)-ar da iluzia gandirii. As vrea sa vad oamenii, cei care comenteaza in Bursa, ca au o perspectiva mai larga si mai constructiva, sugerata si de cei care scriu. Mai putina preocupare pentru bataliile marunte. E o aritmetica a proportiilor. In rest, sanatate! 

    1. Da mi voie,te rog, sa imi exprim bucuria citirii comentariului tau.Multumesc,si tie Make!

      Vad si eu un comentariu bun ! ( De fapt, este la limita intre dojana , wishful thinking si indemn. Oops ! Make, uite al 14 sens al lui " to urge"). Mi-a placut opinia ta domnule Theo. Bravo !

    Gokcek, un susținător fidel al președintelui turc, Primarul Ankarei a alintat-o pe Harf spunându-i „blondă proastă” și cerându-i să cerându-i să explice reprimarea violențelor din ultimele zile din orașul american Baltimore.

    Primarul Ankarei a criticat „tăcerea” Departamentului de Stat în legătură cu moartea tânărului de culoare, care a dus la violențele din ultimele zile din Baltimore, scrie New York Times. 

    Reacția lui Gokcek vine în urma criticilor dure din iunie 2013, atunci când administrația de la Washington a comentat în termeni extrem de duri reprimarea manifestațiilor contra regimului Erdogan.

    „Hai, blondo, răspunde acum! Unde ești, blondă proastă, tu care ai acuzat poliția turcă de folosire excesivă a forței? Blondo, după părerea ta, reacția guvernului din timpul revoltelor din Gezi erau preocupante. Dar, când e vorba despre țara ta, e normal să se instaureze stare de urgență?” 

    1. Sua ne da lecti, un stat dator cu 1600% din Pib daca nu ma insel, care tine sub tacere dramele drogurilor si a armelor.

      Turci sunt uni care nu le curata oua, au trimis la plimbare o baza Nato, americanu au facut marunt din buze dar s-au conformat. 

    Daca dvs scrieti vreo idiotenie in ziar, raspundeti? Cred ca da.

    Si zic asta, stiind bine despre ce este vorba. Si tocmai din acest motiv, in articolele aparute in ziarul Bursa, este citata sursa. Corect ?  

    La fel si eu - unde muncesc, daca gresesc ceva - platesc, 

    Nu e normal sa existe si raspunderea magistratilor ?  

    PS : Ca Dragnea trebuie sa plece, etc...este o alta discutie.  

    1. Pag. 262

      Se face cu Parlamentul si judecatori. 

      Nu, daca scriu vreo idiotenie in ziar, nu raspund, pentru ca nu are cine sa ma traga la raspundere.

      Din aceasta cauza, nu-mi pot permite sa scriu vreo idiotenie in ziar. 

      Da, nimeni nu-și permite de a ajuns Bursa o simplă băseală: Avramescu, Stolojan, Cristi Preda, Jianu în fiecare zi, Sigfreak Sigismund și Pîrvulescu, zi de zi, aceleași pupinbăseli. :)

      Nu condamn moral publicarea pupinbăselilor, dar, make, Bursa să-și asume poziția probăseală.

      Așa e frumos, să recunoști caracterul clocit al Bursei și să lași baltă pretențiile în privința deontologiei. 

      La neuropsihiatrie ai directia libera to'ashu anonim de la 12.3 si 12.4 ! Stai linistit ca nu-ti vor da socuri electrice ,ci doar "halate" si un comparator de preturi pentru halate :))) OBSESIVILOR COMPULSIVI vor avea parte in salon de tv cu un singur canal : latrina 3 si vizite saptamanale de la "soprana" dana grecu !

      In rest, RESPECT domnule Make ; si incercati sa trimiteti reporteri la Craiova pe 9 decembrie deoarece se aduna hienele la "latrat"... Neaparat sa le distribuiti reporterilor "masti de gaze" datorita DUHORILOR PESTILENTIALE ce vor fi emise de lingaii olgutei ! In rest, cinste si onoare Hingherilor, ca vor avea de lucru cu Nemernicii astia, cu serban nicolae cap de lista !!! 

      Securiștii au această fobie cu neuropsihiatria. Nu-i ușor să-ți părăsești oaia și să te trezești singur la oraș.

      Ai văzut cum face Coldea din ochi. Up and down and moving all around. 

      ....Deacord intrutotul cu Legea Raspunderi Magistratilor....dar...dar nu cu numirea POLITIC prin Ministrul Justitie a tuturor functiilor din Justitie...Aceasta este clar trecerea Justitiei sub tutela politicului.

      CSM-ul se află sub control SRI.

      De ce nu lupți pentru scoaterea justiției de sub controlul Securității? 

      Iohannis e tot un politruc, dar mai ascultător la nevoile Securității.

      Să fim serioși, dacă scoți numirea politică a funcțiilor din justiție, ai stat paralel. 

    1.“Cântă zeiță mânia ce-aprinse pe” … Make Editorialistul. Doar că spre deosebire de eroul grec care avea o singură mânie, Make are mai multe: față de CTP, față de USA, față de Hans Klemm, față de Dragnea-PSD și față de postcomunismul românesc care a impus “cetății” zei străini și… continuăm numărarea. Când îl copleșesc toate mâniile deodată, rezultatul este un pamflet de tipul coșmarurilor biblicului Ieremia, publicat în Bursa ca editorial.

    2. Invers decât profetul, care se bazează pe o religie clară, editorialistul se bazează pe necunoașterea proprie și a cititorilor. El nu cunoaște niciuna dintre realitățile la care se referă: limba engleză, limbajul diplomatic, mecanismul de construcție al “press releases” DSUSA, ambasadorul Hans Klemm (specialist în Asia de Est-Pacific), mecanismele de elaborare ale rapoartelor ambasadorului către DS, condamnarea lui Liviu Dragnea, proiectul legilor justiției, protestele “civice” din a.c., numărarea oamenilor dintr-un spațiu, relațiile internaționale ale României, democrația din USA, politica externă a USA, etc.  

    3. “Urge” pentru autor: scrie când ești calm și doar despre ceea ce cunoști! Atâtea câte sunt.

    1. Schweinche, esti bolnav?

      Asta dă pe afară de ură. Make are ceva dușmani!

    ..Asta cam seamana cu Cameron Diaz ! Asta fost prima mea impresie__~..Deci nu arata rau__~Oricum arata mult mai fain decit ale noastre~__Unele dintre ELE'_( si colorate tare )_!..."Guru Digi24 Cristian Tudor Popescu"...Nici un guru !!__E doar 1_ISTERIC si Dement prin excelenta-bineinteles !!..Reincarnarea unui Blestemat de INCHIZITOR_medieval__!!!...Mai departe__.."..,.."..Ce biinee de noi cei multi ca nu stim limba lui Shakespare !_Chiar e bine caci o ardem lejer doar cu google translate__..Si uite asa ! Incet cu incetul invatam si noi sa comunicam desigur~~...Lasam pe altii sa isi bata capul ce detaliile si subtilitati_LE_..~Ha~Ha~Ha~... .de restul ce sa mai comentam ! ! !..Deja le stim cu totii__...Dar in defintiv si in ciuda Puhoiului de critici_( L-am citat si eu pa' guru ! Scuzati ! Am vrut sa zic_=_INCHIZITOR~!!~)_venite de la cei inprincinati, Americanii totusi au dreptate sa ne mai urcheasca din cind in cind si uneori~...~Si bine mai facK~...~' ~' ~'......

    1. Lumineaza-ne cu engleza asta.

      Ai gandire de sclav.

      Daca vrei in comunism mergi in Cuba. 

      ..Danke~.....

      ..Si_Gresit ! In Cuba deja se instaleaza K_pita_Listul lucru stiu si de tine_...Probabil a vrut sa zic Nord Khoreea__, dar tu_Lingad_UL in Ck' pe unchiul Sam ai facut imediat conexiunea cu regimul de la Havana, fiind mai aproape din p.v. geografic__!!..

      __Cu CO2_Recturi !!..Si_Gresit ! In Cuba deja se instaleaza K_pita_Listul lucru stiu si de tine_de altfel_...Probabil ai vrut sa zici Nord Khoreea__, dar tu_Lingand_UL in Ck'rr pe unchiul Sam ai facut imediat conexiunea cu regimul de la Havana, fiind mai aproape din p.v. geografic__!!... 

      Pro Fm te trimite acolo eu cred ca nu gasesti nici taxiul in tara.

      _( Muuult blamata de catre "Inchizitor" )_..Chiar cred ca ar trebui mai mult mediatizata si promovata pe diferite K-nale media, pt. noi cei multi-normal ! Da !_Am senzatia doar ascultind_'oOo'_ se poate invata mai usor decit in mod obisnuit si clasic desigur____(( adica la modul_Greoi_))..mai ales si tinind seama ca o are ca sursa si Izvor pe un fost presedinte___..de top~10~_!_ten'...

    sistemul te vrea mort. plecati din tara cat inca mai puteti, nu aveti nici un viitor in Romania.

    1. __Corect !!..Si 1 titlu de ziar din Toamna lui 2007..."Prostia doare"...........,la fel si TICALOSIA__!!_.....

      multi te cetesc,multi te comenteaza,bre Make?

      Da multa dreptate ai, bre mitica

      .._____Si in completare cu o scurta analiza pe cu cuvinte_LE~.."sistemul te vrea mort"...si E_perfect__!!_si logical_..caci asa rasuna vocile INTUNERICULUI, vocile inca Morbidei noastre_Nemuritoare_foste_Secu ritati, vocile cele Blestemate ale noilor Feudali_K-pitalisti_Moderni pe viata'__'..desi aparent e doar o sicanare ca riposta, o postare oarecare a unei minti, o bla-bla-bla__....Da dar ei ii trag zi si noapte sau in sus sau jos si pe toate Kanalele_( Haznalele )_media cu democratia, cu drepturile omului si libera exprimare atunci cind chipurile simti si tu nevoia sa te exprimi_!!__'E doar _0_MINCIUNA_Ordinara___'!'!'!' _( Am mai scris~!!!~)__Caci daca chiar te maninca in C'r si te pune dracu sa iti spui in live punctele de vedere si opinia libera fara ingradiri.._Gata ! Sa terminat cu tine_!!!!_Sar 2m in sus_Blastamatii cu fete strimbe si hiodoase de tip 'puncte-puncte'...Nu !_TU sau eu nu sunt_EM din aceiasi casta si nu Ave'_M singele lor special si mai altfel decit al celorlalti_de rind_!!__ Tu sau eu esti doar 1 cetatean de mina a-ll-a sau a-lV-a iar vorbele tale sau ale lor celor multi le fac rau Ticalosilor___caci ele gindurile si cuvintele vin de undeva din adincuri in cazul celor multi si prin urmare ii cam_DOARE_pa'..!!!...Si deci reactioneaza violent asa cum e ritualul lor cel impaintenit de secole____..da dar EI ii tot trage mai departe_( pt. prosti )_ cu "democratia si libera exprimare"..._ (" Fireai tu al-dracului de..Vei muri ff. dz. mati" _)_...~He~He_...de parca asta ar fi o problema ! Ca de murit tot vom muri cu TOTII intr-o buna zi !!...Daaar acest vei muri spus direct si in live face parte din vocabularul_LOR curent si din noua_Normalitate de tip democrat_'A' instaurata dupa 89' dar cu aceiasi oameni si "vechi-tovarasi de arme" ! Aceiasi Comunisti pe viata si SECU'_(simbolistic vorbind)__dar convertiti cu totii intre timp, insa doar pe la suprafata___..~DAR~ tot Feudali in gindire si action ramin___!!,..doar aceiasi "NEMURITORI_si EFEMERI"_Contemporani ai zilelor noastre_prezente_..."Ai sa crapi ff. dz. matii"....E noul trend se pare si tipar de gindire moderna al omului de tip nou_( dar Manelist prin Excelenta~)_al zilelor noastre prezente~___~..._LOR sa ne inchinam_Neincetat !!__ca altfeellll___'......."ai sa crapi ff. dz. m-ti".....am incheiat si eu un citat' !____!........~Asa este domnule Feudal_SUPREM~si secu'_Christian Tudor Popescu~_______"?".....am si eu nitel si putintica dreptate breee'~~~~~~'?'..........Maaai departe__!.."fara viitor".....Aci' deja o dam_(~O ardem~)_ in Filo'Zoo'fala dom'le !!__Normal ca nu ai viitor aci' ! Adica poti avea si tu sau eu 1 viitor foaaarte "Straluc_IT si Lumin_OS" doar in doua situatiuni !!..adica 3 !.. Te apuci ca toata lumea, "domnilor", de un biznis ! Faci intre timp O~evaziune_Obisnuita sau K-lasica, tot aia e', dar si tot tacimul de "infractiuni economice" la greu si fara de limite_( adica LE_arati si tu ca poti, dupa cum suna melodia celebra~)__,mai dai o Mita si Spagi grele_( Cit te tine punga ! Nu la nivelul lui Fanel Pavalache bineinteles ~)_peste tot unde e posibil si Ok~ ! ~..( Inclusiv la instante_[ Intr-o prima faza ]_daca ai norcul si sansa de 1 avocat istet si "Dastept"~_..~)_Iti faci relatii fratioare cit mai multe cu putinta ! Aduni si tu cel putin 1-2-3 milioane de parai, sau mai mult daca e cu putinta si DUS esti pt. totdeuna !__Pleci naibii de aici~~!!~~..Si ramineti VOI aci' pe veci si pa' viata " firea-ti ai dreacului de JIGODII_Nenorocite" !!____!!....sau 2. Io' tragi mai departe si ca de obicei cu salariul minim pa' economie si tot ce decurge de aici tot mai departe pt. tine si ai tai__cu 1~LG~..., ..adica te mai poti invirtii de o leafa ceva mai buna si o promovare in ierarhie doar daca stii sa dai cu spor limbi in C'k sefilor superiori si directi~__!!~....si un 3 !.._Nu'ti convine sistemul_Nostruuu_(M)_??...__= _Atunci CRAPI'__'!'........cu_q.e.d... .....next~....

      Daca tot scrii asa pe englezeste cu cratimele ce m-ai timpit, vreau ca pentru sa-ti mai spun o singura durere:

      Frate roman dute-n placere ! 

      ..Si gind la gind cu regimul Nord Khorean !...Fara K-ratime si de ziua noastra Nationala....Revin !....Aoleuu ! scuzama frate ! Iar pusasi kratima~ ~ ~...La multi aniu nu~~'?'

      ....Si in final de ziua mea ce va fi miine sa ma CAC'_EU in k-ratima ta ba' MUISTULE cu studili cele inalte alea ale voastre FF in gura de Javre....Ba' sa sugi PULA !!_Da ? Ai intles acum' ??__Si pa' Romaneste si pe limba ta cea intoarsa pa' dos, Dumnezeii fututi Dumnezeii matii de BOU'_____, fara cartima,....Sa imi bag PULA in mata in toti Mortii vostrii ! Am incheat un citat dintr_UN' clasic comntemporan si celebru__SI_Mai repet ca poate asa intelegi si tu mai clar daca esti si surd pa' deasupra_:..SUGI-PULA~~ ~~ ~~( cu cratima )~~ ~~ ~~...

      [Mesaj eliminat conform regulamentului]

      ...Again~__~ Si de ziua mea "~Decriptez mesaje insa doar strict prin logica Lunii Negre~"....."Sistemul te vrea mort"...Pai daca ma vroia mort DC nu ma omorit inca ??_...Doar din Sept. 2007 tot astept si astept momentul !__!......Biiine ! Sa produs cumva fericitul~EvenimeNT dar cu ceva intirziere si abia pe data 30 Apr. 2013_!!...Acuma nu stiu ce sa intimplat, ce sa defectat, sau ce nu a mers conform ritualului_( Bivolar_Satanic sau Masono-Secu', asta inca nu stiu !! )_ca iaca MIS' in viata alaturi de VOI~Nemuritorii SARPOI si Sudisti_( Pseudo-ziaristi SECU'_unii_..ba nu ! Acoperiti cum le ziceti voi mai pa' nou~~!!_)_, 'STRIGOI_Bivolari'_Masoni' de Rahat sau duzina si Altii de aceiasi teapa si SOI cu totii niste privilegiati ai sortii, si niste nemuritori de felul_LOR ~!!...Si eu ce sa mai inteleg de aciea' ??......"Sa plec din tara" !_....Foarte bine ! Dar cu ce bani ??...Doar cu cei 6000 de Euroi caci atit valoreaza garsoniera ? NU e cam putintel pt. o plecare defintiva in strainatate ??...Ba da ! Extrem de putin !!..._CTP-eul_Inchizitorul_Pat riei a stiut el DC !!___..Deci si prin urmare mai ramin aci' in RO' gradina Nu a maicii domnului asa cum ne zic noua preotii ci a Diavolilor pina un alta, de diferite feluri-nemuri-ranguri sau grade si_ett_, si tot pina una alta !!!..."sa plec cit mai pot"...Pai la fel ce sa inteleg si cum sa interpretez aceasta propozitie ??..Ca se inchid granitele ?..Sa anuntat sau se are in vedere acest lucru ?? Ma indoiesc !!..Sau ce ??..Ca urmeaza sa mi se insceneze dupa modele consacrate sau clasice_( eventual si via paranormali_MISA sau de alta TICALOASA_speta~!!~precum in 2013 )_vreo MIZERIE_de pe urma careia sa ajung al tribunal si implict la Jail ?.., la fel ca DD_tot 1 Sagetator incontrolabil si dar si altii_!!..Tc' ! Am mai scris si va mai zic odata_:..E_mai ONORABIL sa CRAPI' decit sa faci Puscarie, chiar si pt. o zi !! aici in Romania curenta~a lui 2017 !!...Asa ca luati-VA gandul__ma'_Serpoilor_Blestema ti__!!!...Si va mai tot repet-iar si poate o sa pricepeti intr-un final asta doar daca mai aveti o farima de minte sau creier ne-spalat sau..dar si 1 strop de intelepciune__( Stiu !~E_1_cuvint prea greu de digerat pt. VOI_feudalii eterni ai patriei )_( si NU_cea_Bivolara !!!_)_, ca de distrus ma sau Ne puteti distruge !_E foarte usor ! Insa miza jocului vostru de tip 'SATANIC' si inceput in Sept. 2007 cum e cazul meu alaturi de SCELERATU'_Satanist_CTP-Secu' et gasca_LUI_de ziaristi_( si la fel de Satanisti )_cu toti_unii doar semi-Secu' sau de pe la SRI' mai pa' nou si de la "Gandul Satanei" pe vremea aia, o emanatie de o mare valoare incomensurabila a mintii sale cea de Inchizitor_SUPREM,..deci jocul e acela ca eu un neica-nimeni si moldovean pa' deasupra_( Pisam_AS pa' limba ta aia intoarsa pe dos si_de Viperoi _Sudist_!!_)_sa vin cu coada intre picioare si sa ma inchin, sa ii aduc omagile mele si recunostintele cele eterne unui sau unor ziaristi tot_SECU'_Bivolari'_CTP-ei et restul LOR_de Nenorociti si Spalatori profesionisti de creiere pe benzi rulante, unul mai rasarit si mahalagioi sau mai tigan_K'_kracter ca altul~...~Pt. CE'______?...Tc' !_Nu tine si merge vrajeala_ba' !!!_......"Nu am viitor !"...Nici nu e de mirare cu 1 asemenea regim si asemenea specimene de umane de cea mai High~Quality~__~..Doar nu numai eu nu am viitor ! La fel si toti cei 4 milioane de romani care au plecat deja si tot vor pleca caci si-au dat singuri seama ca-chiar nu au nici 1 viitor aici cu actualul sistem politico-economic de tip "Securisto"_K-pitalisto~si~MAF IOT~prin excelenta~!__!~.......PS. Apropos !! Si pt. un studiu mai aprofundat de catre cine trebuie___~!~.....Constanteanc a aia care a stat 10 ani inchisa si violata de nenorocitul ala in Italy, intrebata fiind daca doreste sa se intoarca inapoi in RO' pe banii statului a replicat cu 1 raspicat : !_NU !_..Cu alte cuvinte si daca doamne' fer ar pati-o din nou dar in alta ipostaza sau secenariu, ar prefera sa sufere pe mai departe dar dincolo decit sa stea aici in RO'.....Acest NU hotarit al unei persoane chinuite acolo intre straini ar trebui sa dea de gindit celor cu putere de decizie si de acasa__!!!__........Ati inteles mesajul acelei sarmane femei ma' VIPEROILOR_Sudisti__Blastamati ~ si cu grade grele pa' umere~________~???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb