Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producţie la Sebeş, cu o investiţie de peste 10 milioane de euro

G.B
Companii / 19 ianuarie 2022

Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producţie la Sebeş, cu o investiţie de peste 10 milioane de euro

Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est, inaugurează o nouă linie de producţie la Sebeş. Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră, inovative, cu un înalt nivel de performanţă în ceea ce priveşte protejarea mediului, dar şi a angajaţilor şi clienţilor finali. Noua linie de producţie din fabrica Pehart de la Sebeş a beneficiat de o investiţie de peste 10 milioane de euro, iar tehnologiile folosite aici duc producerea hârtiei la un alt nivel - produsele finite, hârtia igienică şi prosoapele din hârtie au calităţi mult îmbunătăţite, de nivel premium. Tehnologiile performante cresc capacitatea de absorbţie, rezistenţa, elasticitatea şi gradul de fineţe al acestora, conform unui comunicat remis redacţiei.

Prezentă în 18 ţări din Europa cu produse de uz casnic şi industrial, compania Pehart Grup este în permanenţă preocupată de sustenabilitate, manifestată în mai multe direcţii: prin grijă faţă de mediu, politicile responsabile de achiziţii şi cele ale sistemului integrat de management. Achiziţiile se fac numai din surse sigure şi autorizate, hârtia este produsă exclusiv din celuloză (atestata FSC) provenită din păduri special crescute pentru producţia de hârtie. Preocuparea pentru sustenabilitate este dusă la nivelul următor odată cu inaugurarea noii linii de producţie de la Sebeş, menţionează sursa citată.

"Deschiderea unei noi linii de producţie a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmăreşte mărirea capacităţii de producţie pentru piaţa internă prin consolidarea poziţiei brandurilor proprii în marile lanţuri de magazine şi creşterea constantă a calităţii produselor, iar pentru piaţa externă, prin extinderea pe noi pieţe. De asemenea, linia de producţie echipată cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătăţirea produselor Pufina la nivel premium. Nu în ultimul rând, ne-am dorit să creştem şi performanţele non-financiare ale companiei. Mai concret, vrem să impunem un trend de dezvoltare etic, manifestat pe de-o parte prin grijă faţă de mediu, iar pe de altă parte să investim în dezvoltarea unor comunităţi locale puternice, prin crearea unor noi locuri de muncă. Linia de producţie de la Sebeş foloseşte şi tehnologii verzi, de ultimă oră, care menţin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producţie scad. Toate acestea se realizează cu respect faţă de natură, unul dintre pilonii importanţi ai valorilor Pehart", spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

Sistemul de gofrare a hârtiei cu rulouri încălzite utilizat pe noua linie de producţie Pehart de la Sebeş, printre primele tehnologii de acest gen din lume

Linia de producţie Pehart Sebeş foloseşte pentru gofrarea hârtiei o tehnologie utilizată mai puţin în domeniu - gofrarea cu ruloruri încălzite. Tehnologia inovatoare cu rulouri de gofrare încălzite creşte rezistenţa, elasticitatea şi puterea de absorbţie a hârtiei şi în acelaşi timp reprezintă o alternativă mai sustenabilă şi economică a practicilor convenţionale.

Linia de producţie are tehnologii inovatoare care permit reducerea de aditivi

În mod tradiţional, în procesul de prelucrare a hârtiei se folosesc adezivi, ceea ce poate aduce inconveniente ecologice şi de natură operaţională. Noua linie de producţie Pehart de la Sebeş foloseşte însă tehnologia Aquabond, care poate înlocui adezivii cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe. Astfel, se reduc timpul de producţie, dar şi costurile asociate cu mentenanţa utilajelor. Această tehnologie garantează calitatea aderenţei, eficienţa este comparabilă cu cea a lipirii cu adeziv, iar costurile de producţie sunt scăzute, prin reducerea adezivilor.

Noua linie de producţie oferă şi posibilitatea ambalării în materiale eco, biodegradabile

Preocuparea pentru produse de calitate superioară, dar prietenoase cu mediul se concretizează la noua linie de producţie Pehart de la Sebeş şi în soluţii de ambalare "verzi", care să contribuie la protejarea mediului, dar în acelaşi timp să ţină pasul cu tehnologiile folosite şi să menţină productivitatea la cote optime. Astfel, pentru o parte dintre produsele fabricate la Pehart Sebeş se vor folosi ambalaje dintr-o combinaţie de hârtie şi material bioplastic. Pentru gama de produse Pufina Natura se apelează la soluţii ecologice de ambalare. Acestea sunt nu doar reciclabile şi biodegradabile, ci şi la fel de versatile ca polietilena în ceea ce priveşte protecţia produsului, opţiunile de ambalare, imprimabilitatea şi rezistenţa la solicitările mecanice din timpul procesului de producţie.

În prezent, compania Pehart funcţionează cu două fabrici, la Sebeş, jud. Alba şi Dej, jud. Cluj. Pufina este al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piaţa românească, iar Pehart asigură producţia şi pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanţurilor de retail. Totodată, Pehart este prima fabrică de produse din hârtie tissue care a introdus în România certificatul IFS-HPC, care certifică implementarea unui sistem pentru siguranţa produsului.

Pehart Grup deţine Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de profil, care include o gamă variată de produse, de la hârtie igienică şi prosoape de bucătărie, la şerveţele şi batiste. Brandurile Alint şi Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei. Pehart produce şi jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienţii industriali şi pentru consumul propriu. Acestea sunt folosite în procesul de converting (de transformare) în produse de hârtie pentru uz casnic şi uz industrial. De altfel, Pehart Grup este cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic şi industrial din ţara noastră. Pehart produce 100.000 tone de hârtie tissue annual şi are, după instalarea liniei de producţie de la Sebeş o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic şi industrial este vândută în ţara noastră. În ultimii 6 ani, compania a realizat investiţii semnificative, de 36,2 milioane de euro, în fabrici şi linii de producţie moderne şi inovatoare, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb