Penescu, arestat pentru 29 de zile

Ioana Popa
Ziarul BURSA #Politică / 15 aprilie 2009

Penescu, arestat pentru 29 de zile

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de Cornel Gheorghe Penescu, acţionar majoritar la Clubul de Fotbal FC ARGEŞ Piteşti şi acţionar şi asociat la SC PIC SA Piteşti şi la alte societăţi comerciale, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată. Alături de domnul Penescu, procurorii îi mai cercetează pe Liviu Ilie Făcăleaţă, persoană din anturajul lui Penescu Gheorghe Cornel, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată; Gheorghe Constantin, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită dintre care una în formă continuată şi Dan Cristian Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de luare de mită.

La data de 13 aprilie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore. La data de 14 aprilie 2009, Tribunalul Piteşti a dispus măsura arestării preventive pe 29 de zile a celor patru inculpaţi.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că Penescu Gheorghe Cornel a remis direct, în două tranşe, suma de 290.000 RON lui Constantin Gheorghe, pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal să delege arbitri agreaţi de primul inculpat la meciurile disputate de Fotbal Club Argeş în sezonul 2008 - 2009 şi pentru a promova în Lotul A un arbitru protejat de inculpatul Penescu Gheorghe Cornel.

De asemenea, a mai rezultat că inculpatul Penescu Gheorghe Cornel a remis, prin intermediul inculpatului Făcăleaţă Liviu Ilie, suma de 4.000 euro inculpatului Libertatu Dan Cris­tian, director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în ce priveşte competenţele pe care le avea Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş faţă de activitatea derulată de SC PIC S.A., societate comercială controlată de Penescu Gheorghe Cornel. Suma de bani a fost remisă şi pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional, iar reprezentanţii acesteia să obţină informaţii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş.

Din aceeaşi Ordonoanţă a mai rezultat că, în perioada octombrie - decembrie 2008, inculpatul Penes­cu Gheorghe Cornel a remis suma totală de 54.000 USD mai multor arbitri din Liga I de fotbal pentru a beneficia de arbitraje favorabile în meciurile pe care le disputa Fotbal Club Argeş Piteşti şi de asemenea suma de 3.000 euro unui observator federal delegat la unul din meciurile disputate de Fotbal Club Argeş. Sumele de bani sus-menţionate au fost remise arbitrilor prin intermediul inculpatului Făcăleaţă Liviu Ilie. În aceeaşi cauză, se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb