PENTAGON: Incident ruso-american în Marea Baltică

Internaţional / 3 mai 2016

Incident ruso-american în Marea Baltică

Actualizare Rusia îşi apără acţiunea de interceptare a avionului american de recunoaştere deasupra Mării Baltice

Ministerul rus al Apărării a afirmat sâmbătă că a trimis vineri un avion de luptă pentru a intercepta un avion american care se apropia de graniţele sale deasupra Mării Baltice, deoarece aparatul american şi-a dezactivat transponderul, care este necesar pentru identificare, transmite Reuters.

Pentagonul a spus că avionul RC-135 al US Air Force zbura pe o rută obişnuită în spaţiul aerian internaţional şi că un avion de luptă rusesc de tip SU-27 l-a interceptat într-un mod ''periculos şi neprofesionist''.

Potrivit CNN, avionul rusesc s-a apropiat până la circa 30 de metri de aparatul american şi a efectuat o manevră "barrel roll" (tonou).

''Toate zborurile avioanelor ruseşti au loc în conformitate cu reglementările internaţionale privind folosirea spaţiului aerian'', a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

''US Air Force are două soluţii: fie nu mai zboară în apropiere de graniţele noastre, fie activează transponderul pentru identificare'', se arată în comunicat.

(S.A.)

-----------

Un avion rus de vânătoare a interceptat vineri "în mod periculos şi neprofesionist" un avion de recunoaştere al US Air Force deasupra Mării Baltice, a informat Pentagonul, relatează Agerpres.

Un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptat de un Suhoi-27, a precizat Departamentul american al Apărării, în timp ce incidentele de acest fel se succed între armata rusă şi cea americană.

Potrivit postului american de televiziune CNN, avionul Su-27 a efectuat un luping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanţă de circa 30 de metri.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bill Urban, a acuzat într-un comunicat un incident capabil "să aducă grave prejudicii tuturor echipajelor implicate" şi "să provoace inutil o escaladare a tensiunilor între ţări".

Un incident similar a opus cele două armate la jumătatea lunii aprilie în Marea Baltică, când două avioane de luptă Suhoi-24 au simulat manevre de atac în apropierea distrugătorului lansator de rachete american USS Donald Cook.

Moscova a denunţat provocarea Statelor Unite de a trimite USS Donald Cook să navigheze în apropierea frontiere ruse din Marea Baltică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb