Departamentul de Apărare al SUA, Pentagonul, are nevoie de mai multe detalii pentru evaluarea implicaţiilor de securitate ale unei posibile fuziuni "BAE Systems" - EADS, anunţă secretarul Forţelor Aeriene americane, Michael Donley.
Oficialul american spune că, în trecut, guvernul de la Washington a încheiat cu succes acorduri speciale de securitate cu societăţi cu capital străin, care le-a permis autorităţilor să elaboraze contracte militare sensibile şi secrete, iar fiecare dintre aceste situaţii a fost "individuală şi specifică".
Atât BAE, cât şi EADS au, în prezent, astfel de acorduri în vigoare, însă o eventuală fuziune între cele două companii va necesita negocieri şi aprobarea executivului american.
Donley a subliniat că a vorbit cu directorul de achiziţii din cadrul Pentagonului, Frank Kendall, în privinţa acestor aspecte, după apariţia informaţiei potrivit căreia BAE şi EADS poartă discuţii avansate pe marginea unei fuziuni. Însă, conform afirmaţiilor lui Donley, este prematur să spună mai mult până la momentul finalizării negocierilor.
Săptămâna trecută, "European Aeronautic, Defence & Space" (EADS) şi "BAE Systems" - cea mai mare companie europeană din industria aerospaţială şi cel mai mare antreprenor din domeniul apărării - au anunţat că discută pe marginea unei alianţe de 38 miliarde euro, care ar crea un rival european pentru "Boeing" din SUA.
Dacă negocierile se vor finaliza cu succes, acţionarii BAE ar urma să deţină 40% din noua companie, iar cei ai EADS, restul de 60%.
"BAE Systems" şi EADS consideră că o potenţială combinare a afacerilor oferă perspectiva unor beneficii semnificative pentru clienţi şi acţionari.