PENTRU 2010, "RHS" şi "Tornado Sistems" estimează o creştere de până la 10% a cifrei de afaceri

COSMINA CAPALĂU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 octombrie 2009

În plin proces de integrare a operaţiunilor, companiile "RHS" şi "Tornado Sistems", care activează în industria distribuţiei IT, estimează, pentru 2010, o creştere de 5-10% a cifrei de afaceri.

Dragoş Popescu, directorul general al "RHS", a declarat, marţi, că acest procent de creştere este unul minim. Mai mult decât atât, pentru acest an îşi păstrează estimarea de 120 milioane euro pentru cifra de afaceri. Potrivit acestuia, rezultatele din acest an se vor situa la o diferenţă de 20-30% peste cele ale următorului jucător de pe piaţă, iar anul viitor vor atinge o diferenţă de 50%.

Împreună, cele două companii au o cotă de piaţă de 10%

Conform reprezentantului "RHS", cota de piaţă a celor două companii este de aproximativ 10%, dacă se ia în considerare toată piaţa IT&C. "Pe categoriile de produse pe care suntem de minimum doi ani avem o cotă de piaţă de cel puţin 20 - 25%. Dacă ne raportăm la toată piaţa IT&C, avem o cotă de piaţă de 10%, iar dacă ne referim la piaţa de hardware avem aproximativ 30%", a spus Popescu.

Referitor la procesul de integrare a operaţiunilor, John Cuşa, directorul de vânzări şi marketing al "Tornado", a declarat că acesta a fost preferat deoarece o fuziune ar fi durat mai mult şi ar fi implicat costuri mai mari. "O fuziune ar fi durat aproximativ doi ani şi nu avem acest timp la dispoziţie pentru a reduce costurile. Integrarea operaţiunilor se va încheia undeva în luna februarie - martie anul viitor", a mai spus Cuşa. În completare, Dragoş Popescu a precizat că numai din partea de logistică, prin integrarea operaţiunilor, se înregistrează lunar o economie de 50.000 de euro. Totodată, reprezentanţii celor două companii au precizat că, pentru viitor sunt interesaţi de achiziţia unor companii din regiune. "Avem în continuare disponibilitatea către noi achiziţii în regiune - firme mici, de nişă, cu un cash-flow bun", au declarat aceştia.

În ceea ce priveşte planurile pe termen scurt, "RHS" şi "Tornado Sistems" vor face, anul viitor, o infuzie de capital de circa 7 - 8 milioane de euro pentru dezvoltarea business-ului, a declarat, marţi, fondatorul "Tornado Sitems", Liviu Lepădatu.

Consiliul Concurenţei a dat aviz favorabil concentraţiei economice dintre "RHS Company" SA şi "Tornado Sistems" SRL, doi dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de distribuţie IT&C, care astfel se pregătesc pentru realizarea demersurilor de intregrare a operaţiunilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb