PENTRU 2016 Rompetrol Moldova estimează o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de dolari

Ziarul BURSA #Companii / 28 noiembrie 2016

Rompetrol Moldova estimează pentru acest an o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de dolari, volumele de carburanţi vândute consemnând o creştere cu 12%, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Felix Crudu Tesloveanu, citat de Agerpres.

Domnia sa a explicat: "Faţă de anul trecut, am înregistrat o creştere a volumelor vândute cu 12%. Comparativ cu 2012, când a fost atins nivelul critic, am dublat volumele vândute. De asemenea, ne-am dublat cota de piaţă faţă de acum cinci ani. Cifra de afaceri este dublă raportat la 2012, când a fost de 80 de milioane de dolari. Anul acesta, vom trece de 150 de milioane de dolari. Suntem lideri pe piaţa de distribuţie a carburanţilor din Republica Moldova, unde vindem produse de la Petromidia. Vindem atât prin staţiile noastre, dar şi la alţi jucători de pe piaţă, şi în agricultură, construcţii etc".

Felix Crudu Tesloveanu a subliniat că marja de profit a fost redusă faţă de anul trecut, ca urmare a intrării în vigoare, în luna iunie, a unui mecanism de fixare a preţului maxim la pompă, care se modifică o dată la două săptămâni, în funcţie de cotaţiile internaţionale, de cursul leului moldovenesc etc.

"O dată la două săptămâni, ne ajustăm preţurile, dacă este necesar. Alinierea la acest mecanism este condiţia de bază pentru a funcţiona pe piaţa din Moldova", a subliniat oficialul Rompetrol.

Potrivit acestuia, compania se află în top 3 importatori din Republica Moldova.

Anul acesta, Rompetrol a deschis 12 staţii de carburanţi în Republica Moldova, ajungând la un număr de 77 de staţii, din care 30 în Chişinău, urmând ca, în 2017, să fie deschise încă şapte.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rompetrol este un lider pe piața carburanților din zonă, cu investiții masive, iar acest pas de a deschide alte 7 benzinării în Republica Moldova dovedește acest lucru Să nu uităm că statul român este acționar al companiei iar rafinăriile pe care le deține în România unele din cele mai vechi din țară.

    O dată cu noile investiții din Republica Moldova, Rompetrol probabil, sărbătorește cei 160 de ani de activitate neîntreruptă a rafinăriilor pe care le deține în România, pe care îi va împlini anul viitor. Companie mare, puternică, care a creat locuri de muncă pentru români.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb