PENTRU ANUL 2019 FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Companii / 11 decembrie 2019

FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%

FAN Courier, liderul pieţei locale de curierat din ţara noastră, va încheia exerciţiul financiar al anului curent cu o cifră de afaceri de aproape 166 de milioane de euro, în creştere cu 15% peste rezultatul din 2018.

Adrian Mihai, fondator al FAN Courier, a declarat: "«Dezvoltare» este unul dintre cuvintele cheie care descriu cel mai bine activitatea anului în curs. «Creştere» şi «investiţii» sunt alte două atribute pozitive care au marcat activitatea din acest an, atât în ceea ce priveşte FAN Courier, cât şi piaţa de curierat pe care activăm. A fost un an bun, ne-am continuat dezvoltarea şi estimăm să închidem anul cu o cifră de afaceri mai mare cu 15% faţă de anul trecut".

Compania şi-a menţinut ritmul investiţiilor de peste 13 milioane de euro asumate la începutul anului, 11,5 milioane de euro fiind alocate doar pentru dezvoltarea flotei auto. Anul 2019 a marcat o premieră în strategia de business a companiei de curierat care a anunţat recent finalizarea parteneriatului cu compania SLS, afacere deţinută de un antreprenor român, specializată în servicii de warehousing.

Neculai Mihai, managing partner FAN Courier, a menţionat: "Parteneriatul cu SLS a venit în completarea planurilor noastre de dezvoltare pe segmentul de depozitare. Activitatea SLS este complementară celei în care suntem noi specializaţi, ei sunt profesionişti în domeniul lor aşa cum noi suntem profesionişti în domeniul curieratului. Credem că va fi un parteneriat durabil în care se pun laolaltă două expertize solide, validate în timp".

Comerţul online, unul dintre principalele motoare de creştere a afacerilor din industria de profil, a generat anul acesta în jur de 40-45% din volumul anual al livrărilor, fiind în continuare puternic influenţat de Black Friday, cea mai amplă campanie de discount din România.

Felix Pătrăşcanu, unul din cei trei acţionari ai companiei, a informat: "Fiecare campanie Black Friday este diferită de anul anterior şi când spunem asta ne referim la multe variabile - durata campaniei anunţată de retaileri, ofertele sau opţiunile cumpărătorilor. Dacă anul trecut, de Black Friday, televizoarele au fost vedetele campaniei, anul acesta cererea s-a modificat şi s-au cumpărat mai multe produse albe (electrocasnice - n.n.). În fiecare an ne pregătim luni de zile. În 2019, cifrele sunt mai bune, am înregistrat creştere pe volum, chiar peste estimările iniţiale. Dacă în prima zi ne aşteptam la o creştere de 15% în volum, în realitate aceasta a depăşit 20%".

Într-un top al celor mai aglomerate luni din perspectiva comenzilor, luna noiembrie conduce detaşat de mai mulţi ani, fiind luna în care se organizează Black Friday, dar şi pentru că are 22 sau 23 de zile lucrătoare, potrivit reprezentanţilor companiei. Aceştia au mai adăugat că decembrie este însă cea mai aglomerată lună din an după activitatea zilnică, pentru că este luna cu cele mai puţine zile lucrătoare, dar cu cea mai mare presiune pe curieri. Ziua de luni din săptămâna Crăciunului şi toate zilele lucrătoare din săptămâna care precede această sărbătoare sunt cele mai aglomerate zile din an. Conform statisticilor efectuate de companie, în prima zi de luni după Black Friday, curierii FAN au avut de livrat 270 de mii de expediţii, iar în ziua de luni din săptămâna Crăciunului, numărul de livrări a fost de 291 de mii.

Fondatorii companiei spun că anul care se încheie a fost marcat de o diversificare a provocărilor. Pe lângă infrastructura rutieră proastă care frânează dezvoltarea, creşte costurile de transport şi timpii de livrare, pe lângă criza gravă a forţei de muncă, generalizată deja la nivelul întregii economii, modificări legislative adoptate peste noapte sau complet nefavorabile mediului de afaceri românesc precum celebra Ordonanţă 114, au constituit un element nefavorabil pentru mediul de business.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb