PENTRU ANUL TRECUT Agroland a raportat venituri consolidate de 233,9 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 2 martie 2022

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Agroland Business System (BVB: AG) raportează venituri consolidate de 233,9 milioane de lei în 2021, o creştere cu 23% faţă de 2020 şi un profit net de 8,5 milioane de lei, în linie cu profitul net estimat pentru anul 2021 de către companie în memorandumul de admitere la BVB din urmă cu un an de zile, potrivit unui comunicat de presă.

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System, a declarat: "Exact astăzi, sărbătorim un an de la listarea Agroland pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Anul 2021 a fost unul plin de evenimente şi provocări, dar pe care credem că l-am încheiat cu bine. Am reuşit să deschidem 12 noi magazine MEGA şi cinci tradiţionale, având o acoperire naţională semnificativă. De asemenea, suntem încântaţi să vedem numărul tot mai mare de clienţi Agroland. În 2021, am avut peste 1 milion de clienţi care au cumpărat din reţeaua noastră - magazine MEGA, tradiţionale şi online, o creştere cu 25% faţă de 2020. Acest lucru reprezintă dovada că strategia de diversificare a clientelei noastre, prin oferirea de acces la o gamă variată de produse pentru hobby farming, grădinărit şi animale de companie funcţionează. De asemenea, suntem extrem de mulţumiţi şi de creşterea de 6 ori a numărului de clienţi ai magazinelor MEGA, mai ales având în vedere că în 2021 magazinele MEGA nu au ajuns încă la maturitatea deplină şi, prin urmare, veniturile lor vor continua să crească şi în 2022."

Potrivit sursei citate, în 2021, Grupul Agroland a operat 252 de magazine (14 MEGA şi 238 tradiţionale) cu 12 mai multe decât în 2020. În ceea ce priveşte performanţa tuturor magazinelor proprii (incluzând performanţa magazinelor MEGA), acestea au înregistrat o creştere cu 17% a cifrei de afaceri, în timp ce numărul de clienţi a crescut cu 31% depăşind borna istorică de 1 milion de clienţi deserviţi în magazinele proprii Agroland. În ceea ce priveşte performanţa magazinelor tradiţionale comparabile (excluzând magazinele MEGA), anul trecut Agroland a înregistrat o creştere de 5% a vânzărilor în magazinele comparabile şi o apreciere cu 21% a numărului de clienţi. De asemenea, în 2021, vânzările realizate de magazinul online au continuat să crească, valoarea totală a acestora ajungând la 7 milioane de lei, cu 82% mai mult comparativ cu 2020.

Pe parcursul anului trecut, magazinele MEGA au generat o cifră de afaceri de 20,5 milioane de lei, în creştere cu 337% faţă de 2020, în timp ce numărul clienţilor a crescut de şase ori, depăşind pragul de 300 de mii de clienţi. În 2022, compania intenţionează să ajungă la 30 de magazine MEGA în toată ţara.

Conform comunicatului, din punctul de vedere al veniturilor pe tip de produs, cea mai mare creştere de anul trecut, de 428%, a fost înregistrată pentru produsele din categoria alimentaţie, care au adus venituri de 9,8 milioane de lei, datorită lansării unei noi linii de business, respectiv vânzarea ouălor de consum. O creştere semnificativă, de 97%, a fost înregistrată pentru vânzarea de pui de o zi din producţie proprie, care a contribuit cu 10,2 milioane de lei la cifra de afaceri. Totodată, o altă creştere a fost înregistrată şi pentru segmentul de produse pet food, care a avut parte de o majorare cu 68%, ajungând la 21,7 milioane de lei. În plus, inputurile, care reprezintă cifra de afaceri generată de Agroland Agribusiness, au crescut cu 75%, ajungând la 32,3 milioane de lei.

În ceea ce priveşte veniturile din producţia vândută de Avicola Mihăileşti - ouă consum şi pui de o zi, compania a înregistrat o creştere de 576%, înregistrând venituri totale de 21,9 milioane de lei. În 2022, Agroland îşi propune să extindă capacitatea de producţie a puilor de o zi la 1.000.000 de ouă pentru incubaţie pe lună şi creşterea capacităţii de producţie a ouălor pentru consum la un minim de 180.000 de ouă pe zi. Conducerea estimează că în 2022, veniturile din această linie de afaceri vor creşte cu 50%.

"Rezultatele din 2021, în special creşterea tranzacţiilor, validează strategia de dezvoltare pe care ne-am propus-o când ne-am listat pe piaţa AeRO în urmă cu un an. Astfel, în ceea ce priveşte distribuirea profitului, propunerea noastră pentru Adunarea Generală a Acţionarilor va fi să păstrăm profitul în companie. Considerăm că există oportunităţi semnificative de a ne dezvolta afacerea, care pot genera valoare suplimentară pentru acţionarii noştri şi, prin urmare, rămânem angajaţi faţă de politica noastră de dividende care se concentrează pe capitalizarea profiturilor," a adăugat Horia Cardoş.

Pentru anul 2022, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat de companie, Agroland are planificate investiţii totale de 17 milioane de lei, care se vor concentra pe deschiderea de noi magazine, extinderea afacerii avicole, modernizarea fabricii de furaje din Caransebeş şi dezvoltarea magazinului online. Compania vizează atingerea unei cifre de afaceri consolidate de 241 milioane de lei, EBITDA de 20,7 milioane de lei şi un profit net de 13 milioane de lei.

Agroland îşi propune ca în 2022 să demareze pregătirile pentru transferul pe Piaţa Principală a Bursei de Valori, astfel încât acesta să aibă loc efectiv la începutul anului 2023. De asemenea, Agroland Business System va numi în acest an un Consiliu de Administraţie format din minimum cinci membri cu experienţă semnificativă în domenii relevante pentru companie, precum retail, expansiune, operaţiuni şi finanţare. Unul dintre membrii propuşi pentru consiliu este Leonard Leca, al cărui fond local, SevenX pe care îl controlează împreună cu Iulian Cîrciumaru, a achiziţionat un pachet de 3% din Agroland în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului încheiate cu succes în ianuarie 2022.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piaţă de 170 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Lasati comunicatele astea stil propagandistic!

    Profitul vostru recurent e de fapt pierdere.Alte venituri de exploatare 11,5 milioane(0,3 in 2020).Profit brut 9,9 milioane lei.S-au vandut niste ferme,depozite,sediu si linii de business . 

    Nu e vorba deci ca a scazut cu 20% profitul fata de anul precedent,e vorba ca pe activitati recurente nu era profit si asta au scris oamenii de zeci de ori in diverse locuri si aici de cand au venit rezultatele la 9 luni. 

    Se observa limpede din trendul vanzarilor pe trimestre comparat cu 2020 similar unde se indreapta afacerea.Cand mergi numai cu marje foarte mici si vanzarile nici nu mai cresc te duci spre pierderi cand sunt lovite costurile. 

    Businessul s-a calat,marjele inexistente,datoriile s-au dus la 99 milioane,banii se blocheaza in stocuri si creante pe masura ce vanzarile s-au impotmolit si voi ne povestiti ca dati gratuite .Pai de unde era sa dati altceva?Ca daca nu veneau banii din majorare de luna asta erati in pom.Si AAB cica era stea si se transforma in ghiulea,alt blocaj pe circulante si acolo. 

    La 9 luni aveati 11 mil in cont,acum au mai ramas 5!Se arde cashul fulger si voi vorbiti de alegerea de a da gratuite. 

    Circulante 75-76 si la 9 luni si la sfarsit de an,in schimb datorii de la 89 la 99 intr-un trimestru. 

    Insa voi o tineati la fel la trimestrul trei,nimic despre ce va urma,ca profitul se duce de-a dura(vezi cum au crescut in t4 Alte venituri din exploatare prin vanzarile de active de la final de an). 

    In piata actiunea a cazut in cap fara sperante,unii par ca stiau ce se petrece pe acolo.Nu numai cei care scriu prin diverse locuri,mai ales unii care au desertat multe actiuni.

    170 milioane capitalizare !!! 

    1. Frate, sincer meriti o lada de bere. Nici nu stii ce reclama a facut Tradeville pentru participare la majorarea de capital.

      Mesajele lor (cel putin din ultimul an si ceva) sunt pe contrasens. Daca stii asta, ai sanse mai mici sa cazi in plasa.

      ce i o fi manat in lupta? nu e rau sa incurajeze ridicarea de capital

      e foarte deranjant insa cand o fac la societati tocmai cand deja s-a stricat treaba dar public se anunta mult mai tarziu,dupa ce vin banii

      e laudabil sa faci plasamente dar daca verifici ce semnezi pe prospectul ala,daca ai discernamant cand participi la o pacaleala publica 

      eu ma bucur cand avem astfel de mesaje, iar bursa fiind singura publicatie de profil unde se accepta comentariile pe articole, acestea sunt si mai valoaroase.

      totusi, aici, as vrea sa inteleg: 

      a. venituri nerecurente 11,5 mln - de ce este o problema atat timp cat avem si destule ch nerecurente ? trebuie sa fie vizibile toate si tratate similar, nu ? in final, toate ch se scad din toate veniturile. 

      b. de ce considerati banii "blocati" in creante si stocuri ? sunt acei clienti pasibili de faliment sau ? stocurile sunt perisabile si stim ca s-au blocat ? daca sunt deschise 10 magazine mari, nu e normal sa se achizitioneze stocuri ? 

      c. 170 mln capitalizare la 234 mln venituri (223 fara acele nerecurente care deranjeaza) de ce este ciudat ? 

      cu stima

      a.singura problema este lipsa prezentarii ca in raportarile financiare ale companiilor civilizate a influentei elementelor exceptionale asupra rezultatului final si e foarte rezonabila presupunerea ca au afectat masiv profitul=a se observa ca la venituri pe tipuri de magazine se poate prezenta 'in conditii similare' 2021/2020!

      b.scrie ca s-au blocat vanzarile,se vede in raport,cand soldul ramane mare creste riscul societatii,a se vedea indicatori financiari in evolutie 

      c.este ciudat pentru ca este afacere de retail specializat cu profitabilitate foarte mica sau deloc si poate transfera P/S in cash flow operational=altele or putea dar asta se vede clar ca nu

      are si componenta agricultura masiv lovita de inflatie si care nu va putea transfera in pret pe scadere accelerata a puterii de cumparare=a se vedea indicatori avansati INS privind consumul 

      desteptule, nu se sta cu cash daca esti firma de comert, ai de facut stocuri, invata economie ca esti pe langa subiect

    se transfera de pe aero la bvb, are venituri in crestere mare, profitabila, conducerea are experienta, comunicarea cu investitorii excelenta, o sa fie vizata de fondurile de investitii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb