PENTRU CĂ NU A FĂCUT OFERTĂ DE PRELUARE PE BURSĂ Chelu, obligat să îl despăgubească pe Voiculescu

Crăiţa Simionescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 noiembrie 2011

Chelu, obligat să îl despăgubească pe Voiculescu

Omul de afaceri Cătălin Chelu este obligat, printr-o hotărâre irevocabilă, să despăgubească grupul industrial "Voiculescu&Co" (Grivoco) pentru încălcarea prevederile legale de lansare a ofertei publice de cumpărare, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de casa de avocatură "Zamfirescu Racoţi Predoiu". Hotărârea instanţei reprezintă o premieră pentru piaţa de capital din Româ­nia, spun avocaţii.

Obiectul litigiului îl constituie nereluarea ofertei publice obligatorii, cu privire la acţiunile "Lacta Giurgiu" de către două companii deţinute de Chelu care acţionau concertat, deşi ajunseseră la o deţinere de peste 33% din acţiunile emitentului. Potrivit legii pieţei de capital, lansarea unei oferte de preluare este obligatorie la depăşirea pragului de 33% din acţiuni.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 500.000 de euro, au menţionat reprezentanţii "Zamfires­cu Racoţi Predoiu".

Reprezentanţii casei de avocatură ne-au mai declarat: "Cele două firme care au acţionat concertat, fiind sub controlul domnului Chelu Catalin, sunt "Scopline" şi "Goraş Consulting", ambele din Galaţi. Aceste firme, în calitatea lor de acţionari care au acţionat concertat cu privire la emitentul "Lacta Giurgiu", au fost obligate la plata de despăgubiri în favoarea "Grivco". Chelu Cătălin nu a fost parte în litigiu, deci nu este obligat în nume propriu".

Cătălin Chelu ne-a declarat că hotărârea nu este irevocabilă şi că a facut o plângere la DNA împotriva soluţiei pronunţate de instanţă. "Nu există prejudiciu. Acţiunile oricum trebuiau vândute", a spus omul de afaceri, a mai declarat domnia sa.

Tribunalul Bucureşti a obligat cele două firme deţinute de Chelu la plata unei despăgubiri egale cu diferenţa de preţ dintre valoarea acţiunilor pe care "Grivco" o putea obţine din vânzarea acestora în cadrul ofertei publice de preluare şi valoarea de piaţă a acţiunilor la momentul expirării celor două luni în care societăţile care au acţionat concertat aveau obligaţia de a lansa oferta publică de vânzare, se arată în comunicatul transmis de casa de avocatură citată.

Soluţia Tribunalului Bucureşti a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Cătălin Chelu ne-a mai declarat că firma de avocatură are nevoie de reclamă şi că "Lacta Giurgiu", societate condusă de domnia sa, şi grupul industrial "Voiculescu&Co" au ajuns la o înţelegere amiabilă, cu şase luni în urmă.

Cătălin Chelu a fost amendat în repetate rânduri de Comisia Naţională a Valorilor Mobliare pentru nederularea unor oferte publice de preluare la mai multe societăţi listate, însă domnia ne-a spus că le-a contestat.Cătălin Chelu se declară indignat că este singurul vizat pentru amenzi de CNVM, care nu îi vede şi pe adversarii săi, referindu-se la conflictul pe care îl are cu SIF Oltenia, în cazul Argus Constanţa.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bine i-a facut mafiotului ! Trebuia sa ii dea o amenda de 10 ori mai mare pt cate ticalosii a facut pe piata de capital.Nu ar strica sa il vedem pe acest infractor Chelu in costum cu zabrele pt a se face dreptate multora.

    De la chelu, pentru toata lumea - METY !!! Fara numar, fara numar, fara numar ... constantinescu si munteanu stiu de ce ... Si in special pentru coibanu goghe (treidaru lu peste) !!!

    e absolut normal ca legea sa faca dreptate!

    1. nu este simpla. voikulescu este unul din principalii afaceristi din ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb