PENTRU ÎNDEPLINIREA OBIECTIVELOR BUGETARE, Grecia le cere creditorilor un răgaz suplimentar

E.V.
Internaţional / 16 septembrie 2012

Grecia le cere creditorilor un răgaz suplimentar

Grecia are nevoie de la creditorii săi de un răgaz suplimentar de doi ani pentru a-şi respecta obiectivele bugetare, precum şi de lichidităţi de la Banca Centrală Europeană "BCE", a declarat premierul grec Antonis Samaras, în cadrul unui interviu publicat de Washington Post, informează Agerpres.

Domnia sa a subliniat că Grecia este decisă să adopte noi măsuri de austeritate ca să economisească 11,7 miliarde de euro şi ca să rămână în zona euro, dar că acestea ar trebui să se aplice în patru ani, în locul celor doi ani prevăzuţi.

"În loc să adoptăm aceste măsuri de 11,7 miliarde de euro în doi ani de zile, ar fi mai bine să le aplicăm începând din acest an până în 20162, a spus Antonis Samaras.

Mai mulţi responsabili europeni şi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) i-au oferit Atenei, la reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro desfăşurate vineri în Cipru, motive să spere la un asemenea răgaz.

Ministrul austriac Maria Fekter a declarat: "Grecia a prezentat un buget ambiţios. Noi îi vom oferi timpul de care are nevoie, însă nu cred că îi vom oferi şi mai mulţi bani".

"Există mai multe voci care pledează pentru ajustări de termene, iar răgazul de timp poate fi considerată o opţiune de luat în seamă", a spus directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Grecia se află sub presiune din partea principalilor săi creditori - BCE, FMI şi UE - în vederea realizării unor economii suplimentare de 11,5 miliarde de euro. De aceste eforturi depinde raportul creditorilor, ca şi acordarea unei noi tranşe de ajutor în valoare de 31,5 miliarde de euro, vitală pentru Grecia, care are o nouă scadenţă în noiembrie.

Ajutorul financiar este necesar pentru recapitalizarea băncilor greceşti şi rambursarea a 4,6 miliarde de euro pe care statul grec le datorează sectorului privat, a declarat Antonis Samaras publicaţiei americane.

Premierul grec a mai subliniat necesitatea ca ţara sa să obţină lichidităţi de la BCE, în condiţiile în care Atena nu mai are acces la pieţele financiare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb