PENTRU MODERNIZAREA SISTEMULUI DE APROVIZIONARE CU APĂ Primăria Chişinău semnează un acord cu BERD şi BEI

G.S.
Internaţional / 6 februarie 2014

Primăria municipiului Chişinău a anunţat că, mâine, va avea loc semnarea acordurilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), pentru finanţarea proiectului de modernizare a sistemului de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare din oraş, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta reprezintă cel mai amplu proiect investiţional desfăşurat până în acest moment în municipiul Chişinău, în valoare totală de 62 milioane euro, dintre care 48 milioane euro sunt creditele oferite de către BERD şi BEI, în părţi egale, iar 13,8 milioane euro este un grant oferit de Uniunea Europeană pentru realizarea proiectului.

Potrivit sursei citate, proiectul prevede, la prima etapă, reabilitarea a 190 de km de apeduct, pe porţiunile cu uzură avansată. La cea de-a doua etapă, se prevede reabilitarea şi modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate din Chişinău, reabilitarea a 15 km de colectoare de canalizare, a rezervoarelor de apă potabilă de la Staţia de tratare a apei, precum şi construcţia şi reabilitarea a circa 50 de fântâni arteziene, ce vor fi utilizate în cazul unor situaţii excepţionale pe râul Nistru. De asemenea, va fi construită prima uzină de producere a hipocloritului de sodiu din Republica Moldova, substanţă utilizată la tratarea apei potabile.

Pentru semnarea acordurilor, preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, preşedintele BEI, Werner Hoyer şi ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, se vor întâlni cu primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă şi directorul general al Societăţii "Apă-Canal Chişinău", Constantin Becciev.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb