Peste 20.000 de locuinţe sunt în curs de execuţie în Capitală

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 6 martie 2008

Peste 20.000 de locuinţe sunt în curs de execuţie în Capitală

Anul 2007 a dublat numărul şantierelor pentru construcţia de blocuri cu apartamente noi din Capitală. Asemenea imobile cu un regim mare de înălţime se ridică peste tot în Bucureşti, acolo unde sunt terenuri libere, dar în special pe locul fostelor fabrici şi uzine. Inves­titorii valorifică fiecare parcelă de teren disponibilă şi se luptă să convingă întreprinderile încă funcţionale să-şi relocheze activitatea pentru a face loc unor mari complexuri imobiliare.

Datele furnizate revistei BURSA CONS­TRUCŢIILOR de către primăriile de sector arată că, la finele lunii februarie, în tot Bucureştiul erau circa 10.000 de apartamente în execuţie şi cam tot atâtea vile noi. Alte câteva mii de apartamente erau încă la faza de proiect, deşi beneficiază încă de anul trecut de autorizaţiile de construire necesare.

Scumpirea terenurilor şi a locuinţelor noi şi vechi a făcut ca mulţi proprietari să investeas­că în modernizarea apartamentelor şi caselor vechi. Astfel că, peste tot în oraş, au explodat lucrările de modificări interioare în apartamente, extinderile, supraetajările şi consolidările caselor existente. Multe locuinţe vechi au fost demolate pentru a face loc altora noi.

Potrivit revistei BURSA CONSTRUCŢIILOR, sectorul 1 rămâne, în continuare, campionul construcţiei de blocuri de locuinţe şi birouri. Zonele preferate sunt centrul şi nordul Capitalei. Zona centrală este deja sufocată de centre de afaceri cu un regim mare de înălţime, dar şi de bloculeţe de apartamente noi cu 4-6 etaje, ridicate de persoane fizice. Cea mai mare dezvoltare rămâne mini-orăşelul Băneasa, realizat de "Băneasa Investment", în valoare totală de peste un miliard de euro. "Impact" a demarat etapa a doua de dezvoltare a mini-orăşelului "Greenfield", din zona Pipera-Tunari. Aici sunt în execuţie câteva sute de unităţi locative (vile şi apartamente), în patru ansambluri rezidenţiale. Grecii de la "Greenlake Develop­ment" cons­truiesc 500 de apar­tamente în zona Străuleşti.

Sectorul 2 va avea, în curând, peste 10.000 de locuinţe colective noi în zonele Lacul Tei, Colentina, Heliade între Vii şi Fundeni. Marii dezvoltatori sunt GTC, "Neocity Group", "Cooper Beach", "Gea Prasa", "Diamond Deve­lopment" şi "Hercesa".

În sectorul 3 se aflau, la finele lunii februarie, în curs de execuţie, un număr total de 2.500 de case şi apartamente noi. Pentru acest an, sunt estimate să fie construite cel puţin un număr similar de locuinţe noi. Marii investitori ridică blocuri-turn în Vitan, Calea Dudeşti, Dristor, Titan, Liviu Rebreanu, Baba Novac şi Codrii Neamţului. Companiile încep să dezvolte cartiere de blocuri şi la periferia sectorului, în apropierea marilor centre comerciale care sunt funcţionale.

Şi sectorul 4 avea, la finele lunii februarie, peste 1.000 de apartamente în curs de execuţie. Cele mai înalte blocuri vor apărea în zona Căii Văcăreşti - Splaiul Unirii, iar zona adiacentă a Parcului Tineretului atrage foarte multe astfel de investiţii noi. Cele mai mari şantiere aparţin "Asmita" şi "Domus Stil". Se mai construiesc complexuri rezidenţiale cu locuinţe colective şi în cartierele periferice precum Berceni - Olteniţei.

În sectorul 5 predomină construcţia de vile noi în partea de sud, unde sunt foarte multe terenuri libere. Blocuri noi au apărut, timid, în zona Calea 13 Septembrie - Marriott - Izvor. Dar construcţia de locuinţe colective nu a devenit un fenomen de masă.

Sectorul 6, în schimb, se va îmbogăţi de blocuri-turn cu locuinţe şi birouri începând din Cotroceni şi până în Preciziei. Şi în Militari sunt în toi lucrările de execuţie a "West Park", un cartier cu 1.400 de apartamente. În zonele menţionate, toate fabricile şi fostele întreprinderi au fost vândute dezvoltatorilor imobiliari, care vor lansa construcţia de complexuri cu funcţiuni mixte.

Ca noutate, zona Prelungirea Ghencea a început să atragă investiţii în construcţia de blocuri deşi, până în prezent, era cunoscută ca un cartier dominat de construcţia de vile noi. Cea mai mare investiţie aparţine "Can Serv", care va construi aproape 400 de apartamente în cartierul "Primăvara". Alte proiecte importante preconizate în zonă aparţin "Imobiliara Parc" şi unei persoane fizice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb