Peste 3,5 hectare de teren, reîmpădurite de E.ON România în judeţele Mureş şi Suceava

J.P.
Miscellanea / 6 noiembrie 2020

Peste 3,5 hectare de teren, reîmpădurite de E.ON România în judeţele Mureş şi Suceava

E.ON România va reîmpăduri, în prima parte a lunii noiembrie, peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighişoara, judeţul Mureş şi Pătrăuţi, judeţul Suceava, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Cu sprijinul Direcţiilor Silvice Mureş şi Suceava, vor fi plantaţi 18.000 de puieţi de gorun, frasin, paltin şi fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienţi pe E.ON Myline în perioada septembrie-octombrie, clienţi care şi-au activat şi factura electronică.

Proiectul E.ON face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei care îşi propune să fie un model de bune practici în ceea ce priveşte protejarea naturii şi asigurarea unui viitor mai verde.

Chiar dacă reducerea consumului de hârtie pare un lucru minor, această măsură alături de utilizarea surselor regenerabile de energie sau reducerea consumului de energie pot contribui în mod esenţial la creşterea calităţii vieţii. De aceea, clienţii sunt încurajaţi să opteze pentru factura electronică în locul celei tradiţionale, pe suport de hârtie, salvând astfel anual mii de copaci de la tăiere., arată sursa citată.

Claudia Griech, Directorul General Adjunct al E.ON România: "Prin această acţiune contribuim la reducerea poluării. Le mulţumim clienţilor pentru felul în care răspund iniţiativelor noastre de sustenabilitate. Îi răsplătim cu câte un copac plantat pentru fiecare cont nou pe platforma E.ON Myline pentru care s-a activat şi factura electronică, în ultimele două luni. Doar împreună putem construi un viitor mai verde!"

Perioadele optime pentru plantarea arbuştilor sunt primăvara - lunile martie-aprilie şi toamna -sfârşit de octombrie - început de noiembrie, când procentul de puieţi care prind rădăcini ajunge la 80-90%. Astfel, în judeţul Mureş, în zona Ştejăreni de lângă Sighişoara vor fi plantaţi 10.000 de puieţi de gorun, frasin şi paltin pe o suprafaţă de 2 hectare, iar în zona Pătrăuţi din judeţul Suceava, pe o suprafaţă de 1,55 hectare, vor fi plantaţi 8.000 de puieţi de gorun, frasin şi fag. Aceştia vor ajunge în starea de maturitatate peste circa 7-8 ani, în funcţie de condiţiile meteo. Practic, la maturitate copacii ajung la înălţimi de aproximativ 2-2,5 m creând o structură omogenă cu restul pădurii.

Un studiu publicat în publicaţia Nature relevă faptul că pădurile noi, ajunse la maturitate, absorb mai mult carbon din atmosferă faţă de cele îmbătrânite deja, fiindcă tinerii copaci au nevoie de acesta pentru a se dezvolta, dar şi pentru că, de obicei, sunt plantaţi mai compact şi astfel au o capacitate mai mare de absorbţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb