Peste 40 de organizaţii civice solicită premierului o întâlnire pe tema modificării Legilor justiţiei

G.F.
Politică / 24 decembrie 2017

Sursa foto: Facebook/600000 pentru Rezistenta

Sursa foto: Facebook/600000 pentru Rezistenta

Actualizare 10:10 Premierul Mihai Tudose a răspuns solicitării organizaţiilor civice de a se întâlni, propunând data de 27 decembrie

Premierul Mihai Tudose a răspuns solicitării a 43 de organizaţii civice de a se întâlni, propunând data de 27 decembrie. Propunerea sa a fost acceptată.

"Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27 - 30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog, În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României şi al românilor, iar acest lucru nu e posibil fără toleranţă şi deschidere la opinii contrare. Crăciun fericit!", le-a transmis şeful Executivului organizaţiilor civice, conform platformei Corpuţia Ucide.

(G.F.)

----------

Un număr de 43 de organizaţii civice active în protestele de stradă care au urmat emiterii ordonanţei de urgenţă nr. 13 şi, ulterior, propunerilor de modificare a legilor Justiţiei şi codurilor penale, solicită premierului României, Mihai Tudose, o întâlnire în perioada 27-30 decembrie 2017, potrivit unei scrisori deschise.

"Dorim să purtăm o discuţie instituţională, aşezată, calmă şi raţională, fără stridenţele inerente poziţionărilor politice sau civice din acest ultim an. Considerăm că interesul pentru viitorul României, valorile democratice şi statul de drept, libertatea şi bunăstarea concetăţenilor noştri trebuie să primeze, iar dialogul este singura soluţie pentru prezervarea şi consolidarea democraţiei", se arată în documentul citat.

Organizaţiile susţin că moddificările aduse Legilor justiţiei pun în pericol separaţia puterilor în stat şi accentuează riscul unui derapaj de la valorile democratice şi de la drumul ţării noastre alături de statele occidentale.

"În adoptarea legilor justiţiei şi în discuţiile privind modificarea codurilor penale au existat deficienţe majore ale dialogului şi consultării dintre legiuitor şi societate în ansamblu. Mai mult, fracturarea dialogului dintre legiuitor şi instituţiile independente ale statului, dintre legiuitor şi instituţiile europene, dintre legiuitor şi partenerii noştri din Uniunea Europeană şi NATO pune într-un pericol major şi iminent separaţia puterilor în stat, respectiv rolul şi credibilitatea noastră în lume. Riscăm un derapaj fără precedent de la valorile democratice şi de la drumul nostru alături de lumea liberă, punând în pericol viitorul nostru ca naţiune".

Reprezentanţii societăţii civile declară disponibilitatea de a contribui la dialog, consultare şi soluţii în sensul respectării principiilor democratice, ale statului de drept şi drepturilor fundamentale.

Redăm integral scrisoarea deschisă adresată premierului Mihai Tudose:

În atenţia domnului Mihai Tudose, Prim-ministru al Guvernului României

Domnule Prim-ministru Mihai Tudose,

Cele 43 de organizaţii civice semnatare, active în protestele de stradă care au urmat emiterii ordonanţei de urgenţă nr. 13 şi, ulterior, propunerilor de modificare a legilor Justiţiei şi codurilor penale, vă solicită o întâlnire în perioada 27-30 decembrie 2017, la discreţia dumneavoastră.

Dorim să purtăm o discuţie instituţională, aşezată, calmă şi raţională, fără stridenţele inerente poziţionărilor politice sau civice din acest ultim an. Considerăm că interesul pentru viitorul României, valorile democratice şi statul de drept, libertatea şi bunăstarea concetăţenilor noştri trebuie să primeze, iar dialogul este singura soluţie pentru prezervarea şi consolidarea democraţiei.

În adoptarea legilor justiţiei şi în discuţiile privind modificarea codurilor penale au existat deficienţe majore ale dialogului şi consultării dintre legiuitor şi societate în ansamblu. Mai mult, fracturarea dialogului dintre legiuitor şi instituţiile independente ale statului, dintre legiuitor şi instituţiile europene, dintre legiuitor şi partenerii noştri din Uniunea Europeană şi NATO pune într-un pericol major şi iminent separaţia puterilor în stat, respectiv rolul şi credibilitatea noastră în lume. Riscăm un derapaj fără precedent de la valorile democratice şi de la drumul nostru alături de lumea liberă, punând în pericol viitorul nostru ca naţiune.

Ştim că funcţia de Prim-ministru presupune responsabilitate şi greutatea deciziilor privind viaţa fiecărui român. Ele trebuie asumate şi aceasta este o decizie individuală, care vă aparţine. Noi ne declarăm disponibilitatea de a contribui, după puterile noastre, la dialog, consultare şi soluţii în sensul respectării principiilor democratice, ale statului de drept şi drepturilor fundamentale.

Aceasta este o propunere a unor oameni sinceri şi liberi, care, dincolo de orice simpatii sau antipatii personale, sunt preocupaţi autentic de viitorul României. Aşteptăm un răspuns şi suntem încrezători că putem dialoga.

Vă urăm un Crăciun fericit dumneavoastră şi familiei dumneavoastră. Să nu uităm că viitorul nostru este comun, iar ce ne afectează pe noi, afectează pe toată lumea. Copiii noştri au dreptul să trăiască într-o ţară demnă, în libertate şi bunăstare, iar generaţia noastră are o datorie morală faţă de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru noi acum 28 de ani.

Cu stimă,

#activAG Piteşti

Acţiunea Civică Galaţi

Alianţa Naţională a Organizaţiior Studenţeşti din România (ANOSR)

Asociaţia Aradul Civic

Asociaţia Civică ProFest

Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)

Consiliul Tineretului din România

Corupţia Ucide

Curăţăm Galaţiul

Diaspora Franţa solidară cu România

Evoluţie în Instituţie

Geeks for Democracy

Grupul civic #Insist

Grupul pentru Dialog Social (GDS)

Iniţiativa România

Iniţiativa Timişoara (federaţie a 10 ONG-uri)

Oradea Civică

Rădăuţiul Civic

Rezist Birmingham WMW

Rezist Dublin

Rezist în Bacău

#Rezist Liguria

#Rezist Milano

Rezist Munchen

Rezist Râmnicu Vâlcea

#Rezistam si la Paris

Rezist Zurich

#REZISTENŢA

România As We Want It- Milano

România Vie

Save Montana-New York

Ştafeta Steagului U.E.

Valea Jiului Society

Vă vedem din Sibiu

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. STOP SOROSISTILOR!

    SA NE MAI LASE ONG ,PLATITE!

    G F ,DU-TE DUPA EI ! 

    1. Esti carcotas...subestimez..NORMALI TATEA

      Regimul securist stalinist este normal de 80 de ani. Poate ar fi mai bine să ne obișnuim cu un normal ceva mai democratic.

      shi denisova e moartea ciumei k distruge barbati pe banda rulanta

      Te iubesc oricum zbieri cu litere mari sau mici. Craciun Fericit !

    GUVERNUL PSD+ALDE este IMPOTRIVA POPRULUI ROMAN si INTERSELOR acestuia!!!JOS GUVERNUL INCOMPETENT, ALEGERI ANTICIPATE!!!

    1. SI SA VINA CIOLOS ?MAI ARE CEVA DE VANDUT ?CEVA PADURI LA AUSTRIECI, ?CEVA ROMANI DE FALIMENTAT?

      COZI DE TOPOR !

      JOS LABELE DE PE PARLAMENT SI GUVERN,GUNOAIELOR! 

      ....Masoara-ti cuvintele ca te bate Dumnezeu acum de sarbatori..Se vede ca ai crescut in mahala.

      Alegerile anticipate ar da o majoritate PSD-ALDE la 60%.

      Nu degeaba vă zvârcoliți atât și scoateți în stradă, în fiecare zi liberă, câte 2000 de tineri pensionari handicapați. 

      Probabilitatea e de 60% dar realitatea e de 24%

      Azi e 24 decembrie de aia zisei ca procentul nu prea cade la socoteala mea. 

    Stiu unde e Romania? Ce interese au ei pe aici?

    Ce organizatii CIVICE serioase.

    Jumate dunt #Rezist si denumirea unui oras.  

    Vad ca o alta organizatie CIVICA se numeste #Insist.  

    Mai e si Coruptia Ucide, a lui Florin Badita. Cel care mergea in chiloti la metrou si care s.a batut, timp de sase ore, cu Biblia.  

    Cand era mai mic si auzeam de "organizatii civice", eram chiar dat pe spate. Imi imagomam ca acolo sunt oameni marinimosi, care muncesc facand bine altora, fara sa fie platiti si fara sa aiba alte beneficii.  

    Am mai crescut, din pacate... 

    Si ce realizez ca prin ONG.uri sunt super salarii. Ca "patronii" ONG.urilor sunt plini de bani. Ca cele mai multe ONG.uri nu se ocupa de impaduriri, curatarea oraselor, repopularea raurilor cu pesti, educatia populatiei, ajutirarea orfanilor, etc.....ci cu totul altceva. (Cu ce ajuta #REZIST?) 

    Si...cel mai rau...am realizat ca aceste ONG.uri sunt arme in jocurile politice.  

    PS : Sunt convins ca.s multi naivi, asa cum eram si eu.  

    1. Sunt structuri securiste.

      Și media a fost fărâmițată și deținută la bucată de către Securitatea stalinistă.

      Misiunea închiderii A3 s-a lovit de principiile economiei de piață. Degeaba le-au confiscat sediile, veniturile din publicitate datorate audienței sunt rană deschisă pentru ciobănetul securist. 

      Ti-ai gasit exemplul cel mai bun, A3, televiziunea unui securist infractor. Bravo, spalatule pe creier!

    Golani ( PSD) vs Securisti.....

    Grea alegere. 

    1. si spitoaik unde intra?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb