Proiectul PRO FAM - Reintegrarea pe piaţa muncii a mamelor copiilor cu dizabilităţi din regiunile Bucureşti Ilfov, Centru şi Sud-Est beneficiază de un buget de peste 6 milioane lei şi se derulează din mai 2014 până în octombrie 2015, urmărind dezvoltarea sistemului de competenţe şi aptitudini antreprenoriale şi obţinerea de noi calificări solicitate pe piaţa muncii, conform unui comunicat remis azi redacţiei.
Proiectul este implementat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), având ca partener naţional Asociaţia Prietenii Monicăi.
PRO FAM este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 - 2013 şi are un buget total de 6.182.037,7 lei.
Proiectul vizează crearea unor şanse egale de dezvoltare a competenţelor şi aptitudinilor mamelor copiilor cu dizabilităţi, prin participarea acestora la programe de calificare şi instruire, în vederea includerii pe piaţa muncii şi iniţierea de activităţi independente, contribuind la creşterea încrederii şi stimei de sine a beneficiarilor direcţi. Astfel, membrele grupului-ţintă vor fi mai motivate să se implice în activităţi de dezvoltare personală şi de promovare a iniţiativelor proprii în contextul socio-economic de la nivel local şi regional.
Printre obiectivele PRO FAM, se numără încurajarea dezvoltării carierei profesionale a 950 de mame ale copiilor cu dizabilităţi din regiunile menţionate, prin participarea a 750 dintre acestea la programe de calificare/recalificare.
De asemenea, iniţiatorii au în vedere sprijinirea a 20 de mame să iniţieze activităţi independente, prin instruirea şi dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale.
Totodată, grupul-ţintă va fi susţinut în dezvoltarea unor legături durabile şi socio-profesionale, prin înfiinţarea unei reţele profesionale multiregionale dedicate mamelor copiilor cu dizabilităţi.
Nu în ultimul rând, se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare şi informare cu privire la principiul egalităţii de şanse. Proiectul se încadrează şi contribuie în mod direct la realizarea obiectivelor axei prioritare 6, prin prisma faptului că activităţile acestuia vizează facilitarea accesului pe piaţa muncii şi promovarea unei societăţi inclusive şi coezive bazate pe principiul egalităţii de şanse şi de gen la nivelul celor 3 regiuni de implementare.