PETR HERMANN, SCHNEIDER ELECTRIC: "Afacerile din România - cele mai performante pentru grup, la nivelul Europei de Sud-Est"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 octombrie 2019

Hermann Petr şi Marius Perşinaru

Hermann Petr şi Marius Perşinaru

Afacerile Schneider Electric România au înregistrat, în ultimii zece ani, cele mai bune rezultate, din cadrul grupului, la nivelul Europei de Sud Est, a spus, ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa, Petr Hermann, preşedintele Schneider Electric pentru Europa de Sud Est.

Domnia sa a declarat: "În ultimii zece ani, în regiunea Europei de Sud Est, cea mai performantă afacere a noastră a fost cea din România datorită echipei locale, fiind şi câteva arii unde creştem mai repede decât piaţa".

La rândul său, Marius Perşinaru, directorul Schneider Electric pentru România şi Moldova, a precizat că, în ceea ce priveşte veniturile, filiala de la noi din ţară "a mers foarte bine în prima jumătate a anului, la fel ca toată industria românească, unde nu s-a remarcat o scădere".

"În al doilea rând, mă aştept să avem foarte mult de lucru chiar şi în cazul în care economia ar începe să scadă, pentru că ar trebui să avem nişte soluţii care să fie interesante pentru clienţi", a adăugat domnia sa, precizând totodată că Schneider Electric nu are facilităţi de producţie în România, însă dacă se va pune problema, totul ar depinde de oportunităţi.

În acest sens, reprezentantul Schneider Electric România a explicat: "Infrastructura de transport este, în mod clar, un minus. Resursa umană este, acum, o problemă, însă eu o văd ca fiind rezolvabilă şi pentru că românii din străinătate trebuie să înceapă să se întoarcă acasă. În ceea ce priveşte plusurile ţării noastre, eu cred că suntem, încă, o forţă de muncă relativ ieftină şi cred că suntem foarte creativi. În plus, cred că şi zona este una bună, investitorii găsesc mai uşor resurse de lucru. Eu aş alege România în detrimentul altor ţări, însă nu trebuie să uităm nici de aspectele care ţin de facilităţile fiscale, ori de lipsa de predictibilitate legislativă etc".

Marius Perşinaru a subliniat, totodată, că potrivit estimărilor companiei, în următorii 20-30 de ani, necesarul de energie, în general la nivel global, va creşte cu aproximativ 50%, în condiţiile în care este evident faptul că emisiile de carbon trebuie reduse.

În acest sens, compania îşi îndreaptă atenţia spre soluţii prin care să mărească gradul de eficienţă energetică, directorul Schneider Electric România explicând: "Noi ne bazăm pe aceste două tendinţe care spun că, pe de o parte este nevoie de mai multă energie şi pe de altă parte, că este nevoie ca energia să fie sustenabilă. Vrem să venim pe piaţă cu soluţii în acest sens. Avem un concept, care se numeşte EcoStruxure, o platformă integrată, deschisă, care are la bază echipamente conectate, are în folosinţă tehnologie hardware şi software care asigură managementul şi controlul acestor echipamente şi care fac predicţie, analiză şi oferă o transformare digitală a segmentului respectiv de business, pentru că poate fi folosit în diverse segmente industriale. Astfel, noi avem în vedere trei aspecte: eficienţa energetică; modul în care folosim resursa umană; fiabilitatea echipamentelor care să asigure continuitatea alimentării cu energie şi calitatea energiei".

Mai exact, reprezentantul Schneider Electric România este de părere că pentru a putea acoperi necesarul de 50% de energie, mai ales electrică, în plus, trebuie să îşi îndrepte atenţia spre eficientizarea consumului şi nu spre o sporire a surselor de energie.

Domnul Perşinaru susţine că îmbunătăţirea gradului de eficienţă energetică este posibilă atât la nivelul clădirilor de birouri, cât şi la combinatele industriale, spre exemplu, o astfel de soluţie aducând, în medie, o reducere cu 24% a consumului de electricitate".

Nu în ultimul rând, Petr Hermann a subliniat: "Este foarte important să ne îndreptăm atenţia asupra eficienţei energetice şi trebuie să depunem eforturi în acest sens. Mixul energetic se mişcă înspre consumul de electricitate şi credem (şi aşa arată şi studiile) că, în următorii 20 de ani, consumul de electricitate va creşte de două ori mai rapid decât consumul celorlalte tipuri de energie".

Schneider Electric furnizează soluţii digitale în domeniul energiei şi al automatizării, în scopul asigurării eficienţei şi sustenabilităţii, pentru locuinţe, clădiri, centre de date, infrastructură, precum şi în diferite industrii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb